Bodyscanner op de luchthaven in Suriname checken de binnenkomende reizigers – Coronavirus -video

luchthaven Suriname
P.s. Let op!! Tot aan gisteren was er geen enkel positief geval van besmetting met het coronavirus in Suriname.

Heel goed Suriname!! Voorkomen is beter dan genezen! Bij de aankomsthal van de Luchthaven te Zanderij staat de eerste bodyscan die de lichaamstemperatuur van personen scant.

[quads id=1]

De binnengekomen reizigers worden hiermee gecontroleerd op koorts. Koorts is 1 van de belangrijke symptomen van het nieuwe Coronavirus. Bekijk het officiële bericht vanuit het ministerie voor meer informatie. Kijk ook naar de nieuwste video van de regering over het virus. Geef het door aan een ieder! Dan weten ze dat.

[quads id=1]

Luchthaven Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Autoriteiten alert op COVID-19: Landelijke inzet bodyscanners om lichaamstemperatuur op te meten.
Bij de aankomsthal van de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven staat de eerste bodyscan die de lichaamstemperatuur van personen scant. De Port Health Officers zullen de binnengekomen reizigers scannen op koorts. Gezien het nieuwe type Coronavirus, COVID-19, Zuid-America en het Caribisch gebied heeft bereikt, voelen verschillende instanties zich geroepen ondersteuning te bieden. In nationaal belang zijn er gezamenlijk acties ondernomen in het goed en optimaal identificeren van COVID-19. Op de verschillende grensposten in Suriname zullen heel binnenkort lichaamstemperatuuropmetingsapparaten worden ingezet.

[quads id=1]

Volksgezondheid

De ingebruikname van de bodyscan geschiedde tijdens de persconferentie op 3 maart 2020 onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid. In aanwezigheid van minister Atoine Elias en directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid, directeur van het BOG, Minouche Bromet, en Timothy Mendonça, directeur N.V. Luchthavenbeheer, werd informatie verschaft over deze gezamenlijke actie. Directeur Mendonça gaf aan dat de internationale luchthaven ook de verantwoordelijkheid heeft naar ons natie toe om als landheer en facilitator alle ondersteuning te bieden.

9 bodyscans

luchthaven Suriname

Minister Elias zei dat de bodyscan door firma Rudisa binnen korte tijd is geleverd. Op korte termijn worden landelijk nog 9 bodyscans ingezet. Naast de bodyscans zullen ook Handheld digitale IR Infrarood thermografie Camera Thermometers meer bekend als thermo guns worden gebruikt door de Port Health Officers. Deze zijn geschonken door het N.V.

[quads id=1]

Luchthavenbeheer en het Staatsziekenfonds. Sinds enkele dagen worden twee thermo guns, die door N.V. Luchthavenbeheer zijn geschonken, op de JAP Luchthaven gebruikt door de Port Health Officers. Met deze apparaten worden de screeningsdiensten op COVID-19 voor de Port Health Officers effectiever.

Geen Corona in Suriname

Directeur Jessurun benadrukte dat de juiste naam van dit virus COVID-19 is, een nieuwe variant van het coronavirus.

[quads id=1]

Ze gaf verder een uitleg aan de aanwezige pers over de afhandeling door de verschillende autoriteiten bij een vermoedelijke geval van COVID-19. Minister Elias benadrukte op dinsdag 3 maart dat er tot op heden geen enkel positief geval van besmetting in Suriname is.

Bekijk hier een nieuwe video vanuit de regering. Kijk vanaf minuut 4:18

Bron – NII Suriname
https://www.deboodschap.today/autoriteiten-alert-op-covid-19-landelijke-inzet-bodyscanners-om-lichaamstemperatuur-op-te-meten/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland