15-jarige steekt 17-jarige neer – zware mishandeling jongeren te Flora Paramaribo – politie Suriname

politie PAramaribo

Waar gaat het heen met onze jeugd. Een gewelddadige vechtpartij tussen jongeren te Flora Paramaribo. Een 17-jarige is neergestoken door een 15 jarige jongen.

[quads id=1]

Bekijk het officiële politie bericht om te lezen wat er precies is gebeurd. En lees de waarschuwing van de politie. Geef het door aan je kinderen!!! Waarom gebeurt dit? Waarom houden onze kinderen zich bezig met dit soort dingen. Schieten wij als ouders te kort? Of willen deze jongens stoer doen en jongeren uit het buitenland nadoen?

[quads id=1]

Politie Suriname schreef het volgende: Jeugdigen “Want To Be Gangsters” vechten en verwonden elkaar. Op zaterdag 29 februari is een 17-jarige jongen in zijn rug gestoken door een jongen die 15 jaar oud is. Deze steekpartij vond plaats op het Flora-project. De verwonding was van dien aard dat de 17-jarige per ontboden ambulance overgebracht moest worden naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

[quads id=1]

Uit het politie onderzoek is naar voren gekomen dat de jongens tot twee rivaliserende “gang” behoren op het Flora-project en dat zij elkaar vaak uitdagen. Op zaterdag 29 februari kwamen de groepen elkaar tegen op de hoek van de Ormosia- en Ramboetanstraat. Zij kregen in eerste instantie een woordenwisseling met elkaar die uit liep op een gevecht waarbij de 15-jarige jongen, de 17-jarige in diens rug stak met een scherp voorwerp. Een vriend van de 17-jarige jongen sloeg de 15-jarige met een eind hout. Beiden renden toen naar huis om hulp te zoeken waarbij hun ouders ze naar de politie brachten.

[quads id=1]

Hangende het onderzoek is de 15-jarige jongen aangehouden en opgesloten voor onder andere zware mishandeling. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de politie van de afdeling Jeugdzaken.

Noot van de politie:

[quads id=1]

Sommige jongeren in Suriname willen subculturen die bestaan in het buitenland na-apen. Zo een subcultuur is “gang-vorming” waarbij onder andere laakbaar gedrag door de leden als normaal wordt ervaren. Ouders of verzorgers u moet waakzaam zijn voor wat dit soort zaken betreft, ter voorkoming dat uw kroost in aanraking komt met de politie en met de justitie.

Bron: Politie Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland