Vrouw uit Nederland sloeg stiefzoon van 3 jaar dood

kind Rosa B

Rosa uit Nederland had een droomleven, maar leeft nu al een paar jaar in een nachtmerrie. Ze was boos op haar stiefzoon, ze sloeg hem zo verschrikkelijk hard…hij ging dood. Hij was pas 3 jaartjes oud. Ze heeft spijt van haar daden. Kun je zo iemand ooit vergeven?

NOTE: per abuis heeft de bron een foto geplaatst van een jongen die springlevend is. Het is NIET de jongen die is overleden. Wij hebben de link (embedded code)  van de foto verwijderd. Onze excuses aan de betroffen families.

[quads id=1]

De vader van de jongen vertelt dat ze nooit van zijn zoontje heeft gehouden. Niet zoals ze van haar eigen kinderen hield. Hij heeft haar verlaten en eist schadevergoeding. Bekijk het bericht om het trieste verhaal te lezen. Houdt een moeder/vader altijd minder van een stiefkind dan van hun eigen kind?

[quads id=1]

Wat heb ik gedaan?

HLN.be schreef het volgende: Vrouw (28) die stiefzoontje (3) doodsloeg, stort in tijdens proces: “Plots kwam het besef. Wat heb ik gedaan?”. Op 30 maart 2016 kreeg een Amerikaanse militair op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel telefoon van zijn partner Rosa (28) met de boodschap dat zijn driejarig zoontje zwaar gevallen was. Even later overleed het jongetje aan zijn verwondingen. Enkele maanden later bleek de stiefmoeder de peuter te hebben geslagen. Er werd een celstraf van acht jaar gevorderd.

Vrouw uit Nederland

Rosa uit Nederland en haar partner hadden elk één kindje uit een vorige relatie en zijn samen ouders van een dochtertje. Sinds begin 2015 verbleven ze samen in België. De jonge vrouw voelde zich in die periode erg down: “Ik was nog niet zo lang geleden bevallen en zat vol negatieve gedachten. Ik vroeg me af waarom alles in mijn leven fout liep en niemand naar mij luisterde. Zo was ik uit het niets boos geworden op de kinderen.” Toen het jongetje moeilijk deed bij het eten van zijn macaroni, ontplofte de vrouw. “Ik heb hem vijf à zes keer geslagen in de buikstreek. Hij viel telkens, maar stond weer recht en huilde hard.”

[quads id=1]

Hij kwam wel even thuis

Rond 17.30 uur kwam de partner van Rosa even naar huis om te douchen. Op dat moment lag zijn zoon al met zware verwondingen in bed, maar de man ging net die dag niet kijken in de slaapkamer. Toen hij weer vertrok, besefte Rosa wat ze had gedaan. “Het was alsof ik plots wakker schoot en niet wist wat er was gebeurd. Ik besefte dat ik iets moest doen, maar had de kracht niet om te handelen.” Uiteindelijk verwittigde de vrouw de hulpdiensten en haar man. “Ik bleef maar hopen dat het goed zou komen. Nu kan ik de klok niet meer terugdraaien.”

In het ziekenhuis overleden

De vader van het jongetje probeerde hem nog te reanimeren, de hulpdiensten namen vervolgens over. In het ziekenhuis liet het jongetje het leven. Een arts merkte op dat hij overal blauwe plekken had en er inwendige bloedingen waren. Na een autopsie werd de vrouw voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Ze bleef evenwel alles ontkennen, sprak over een val en bekende uiteindelijk pas op 8 november vanuit de gevangenis aan haar man dat ze het jongetje die bewuste dag al veel vroeger geslagen had. “Als ze meteen gehandeld had, had het zoontje nog gered kunnen worden”, onderstreepte de procureur.

[quads id=1]

Geen intentie

De vrouw staat terecht voor het aanbrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De intentie tot doden is volgens het openbaar ministerie niet van toepassing. “Ze had tijdens het onderzoek geuit dat ze op dat moment het jongetje zag als een verpersoonlijking van al het kwaad waarmee ze in haar leven werd geconfronteerd. Ik veronderstel dat er toen stevig geweld is gebruikt”, aldus de procureur.

Meest tragische in een leven

De ex-partner van de man vraagt een schadevergoeding van tienduizenden euro’s. “Hij heeft het meest tragische meegemaakt wat in een mensenleven mogelijk is”, opperde zijn advocaat. De man zelf gaf aan dat Rosa nooit dezelfde liefde toonde ten opzichte van haar stiefzoon als bij haar eigen kinderen. “Hij leeft onterecht met een schuldgevoel, omdat hij die dag niet ging kijken in de slaapkamer.”

[quads id=1]

Op 27 maart zal ze het vonnis horen.

Lees het volledige artikel bi de BRON

Bronnen:

Foto’s en informatie van:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160502_02271040

https://www.hln.be/in-de-buurt/peer/vrouw-28-die-stiefzoontje-3-doodsloeg-stort-in-tijdens-proces-plots-kwam-het-besef-wat-heb-ik-gedaan~aeba1283/

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20170414_02833868/vrouw-vrijgelaten-die-stiefzoontje-3-doodsloeg

Geschreven door Birger Vandael
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland