Ik ben misbruikt door mijn opa en hij komt nu op vakantie naar Nederland – anoniem Amsterdam

opa vakantie
Dannie heeft ons haar levensverhaal verteld. Een triest verhaal. Ze is namelijk misbruikt door haar opa. Jaren geleden. Hij woont nu in Suriname. Ze heeft het eigenlijk weggestopt. Maar nu ze zwanger is besloot ze het aan haar vriend te vertellen. Haar vriend is verschrikkelijk boos geworden. Ook op Dannie. Hij wil nu dat iedereen weet wat haar opa heeft gedaan. Die komt namelijk op vakantie naar Nederland. Dannie is bang en ze schaamt zich. Ze wil alles voor God laten. Haar vriend zegt dat hij bij haar weggaat als ze niets zegt. Lees haar verhaal en geef haar aub wat advies want ze is helemaal de weg kwijt. Wat moet ze nu doen?
Geboren in Suriname

Hallo FamilieNieuws, ik wil even gewoon mijn verhaal kwijt. Ik schaam me om het aan anderen te vertellen. Dus ik doe het liever hier waar niemand mij kent. Ik ben Dannie. Ik ben 34 jaar, En ik ben voor het eerst zwanger. De relatie met mijn vriend is altijd goed geweest. Totdat ik hem mijn geheim heb verteld. Ik ben namelijk misbruikt door mijn opa. De vader van mijn moeder.

Lees ook: 72-jarige verdacht van intiem misbruik minderjarige

Mijn opa wordt volgende maand 80 jaar. Ze zijn een groot feest voor hem aan het voorbereiden. Hij komt naar Nederland op vakantie. De hele familie doet mee, en ik heb aangegeven dat ik geen bijdrage ga leveren. Ze zijn boos op mij geworden, maar ze weten niet waarom ik niet mee doe. En ik ben nu aan het bedenken of ik ze het ga vertellen. Mijn vriend laat mij geen keus. Ik zal even vanaf het begin beginnen.

Verhuizen naar Nederland

Ik denk dat ik 7 jaar was, toen mijn vader bij mijn moeder wegging. Ik ben wel in Suriname geboren maar we woonden al in Nederland. Ik was 2 jaar toen we naar Nederland verhuisden. Ja, mijn vader en mijn moeder gingen uit elkaar en we moesten plotseling bij opa en oma gaan wonen. Ik heb nog een broer die 3 jaar ouder is. Wij woonden in Amsterdam maar opa en oma woonden in Friesland. We verhuisden dus daarnaartoe. Het was echt noodzaak. We konden nergens anders naartoe.

Mijn moeder werkte eerste niet en toen we in Friesland woonde moest ze gelijk gaan werken Ik heb gemerkt dat ze niet goed met haar ouders kon opschieten. Het duurde ook niet lang voordat we ons eigen huis hadden dat was net in een straat achter opa en oma. Toch moesten we vaak naar hen toe. Mijn moeder werkte vooral in de avonduren. Mijn broer en ik wandelden dan naar opa. Hij had vaker ruzie met mijn moeder dat weet ik nog goed. Ik begreep er niets van.

Samen slapen

En toen begon het. Mijn broer was denk ik 13 jaar. Hij hoefde niet meer bij opa en oma te slapen. Hij mocht alleen thuis slapen maar ik moest wel. En toen begon het, Ik had een eigen kamer daar en mijn opa kwam eerst gewoon bij me slapen. Mijn oma zeg het en ze vroeg hem waarom het nodig was. Hij zei haar dat ik het had gevraagd omdat ik bang was. Dat was helemaal niet waar. Ik herinner me nu alles precies. Ik was alles vergeten.
Mijn oma deed altijd boos. Maar mijn opa bleef toch bij mij in bed slapen. Ik vertelde het niet aan mijn moeder. Ik wist dat het vreemd was maar ik vertelde het niet. Ik weet niet waarom. Ik was bang voor ruzie in de familie denk ik.

Lees ook: Anoniem: Hij wil scheiden omdat ik ben misbruikt door mijn opa

En toen werd het erger. Mijn opa begon me aan te raken en uiteindelijk begon het echte misbruik. Ik ben ongeveer 2 jaar misbruikt door mijn opa. Zeker twee keer per week. En toen ik mijn bloedingen kreeg stopte het abrupt. Ik denk dat hij wist dat hij me zwanger kon maken Ik wist het niet maar ik was blij. Mijn oma ook, het leek echt alsof ze alles wist. Ik hoorde hun twee ook altijd vechten. En ze noemden mijn naam.

Terug naar Amsterdam

Na een jaar gingen we terug naar Amsterdam. Mijn moeder kreeg daar een baan en een huis. Op een gegeven moment is mijn oma overleden en mijn opa ging weer in Suriname wonen. Ik heb nooit meer aan hem gedacht. En ik heb hem nooit meer gezien. IK heb het misbruik ver weggestopt. Maar sinds mijn zwangerschap ben ik er dagelijks mee bezig. Ik heb er heel veel last van gehad en praat nu zelfs met een maatschappelijk werker erover. Het blijkt dat ik heel veel heb weggestopt. Ze heeft me aangeraden om erover te schrijven en dat doe ik nu dus.

Lees ook: Als 10-jarig meisje ben ik misbruikt door mijn eigen familie – anoniem Suriname

Ik heb het vorige week pas aan mijn vriend verteld. Het misbruik van mijn opa. Hij is heel erg boos geworden. Op mijn opa, die kan hij wel vermoorden, maar ook op mij. Hij vindt dat ik het hem eerder had moeten vertellen. Niet nu pas na 7 jaar relatie. En nu ik zwanger ben. Hij voelt zich bedrogen. Ik begrijp hem helemaal niet. We vechten al een week.
Ik snap gewoon niet dat hij zichzelf nu belangrijker vindt. Ik vertel hem over mijn geheim en dan neemt hij het mij kwalijk.

Boos op iedereen

Het lijkt bijna alsof hij denkt dat ik het normaal vind. Liever had ik hem niets gezegd. Hij is ook boos op mijn moeder en mijn overleden oma. Hij is ervan overtuigd dat zij het ook wisten. Ik denk het nu ook. Vandaar al die ruzies en het vreemde gedrag van mijn moeder.

Lees ook: Redactie: Opa in Nederland krijgt ‘maar’ 2 jaar voor misbruik kleinkind van 7 jaar

Mijn opa komt dus volgende maand naar Nederland en mijn vriend wil hem samen met mij confronteren. Hij zegt dat het feest absoluut niet door kan gaan. Iedereen gaat weten wat voor [email protected]#tzak mijn opa is. Iedereen moet het weten, zegt hij. En als ik niet meewerk dan gaat hij bij me weg. Zo boos is mijn vriend. (hij gaat niet weg want ik ben zwanger). Hij zegt dat ik jarenlang een misbruiker in bescherming heb genomen. Hij zegt dat door mijn moeder, mijn oma en ik die man vrij was om andere kleine meisjes te misbruiken. Hij heeft keiharde dingen tegen mij gezegd.

Mijn broer

Hij heeft wel gelijk, alleen denk ik dat het beter is om mijn opa voor God te laten. En ook mijn moeder. Ik ken haar ze gaat nooit toegeven dat ze op de hoogte was. En het gaat problemen veroorzaken tussen mij en mijn broer. Hij gaat namelijk wel vaker naar Suriname, naar opa. Zij hebben een hele goede band. Ik heb ook een hele goede band met mijn broer. Ik ben bang om hem kwijt te raken. Of misschien gaat hij zich schuldig voelen. Want alles begon toen hij me alleen daar liet slapen.

Politie gegaan
opa vakantie
Voorbeeld PHOTO: COURTESY OF BEE QUAMMIE

Ik ben echt helemaal de weg kwijt. Mijn vriend is boos. Mijn moeder en broer zijn boos omdat ik niet wil meehelpen met het feest van mijn opa en ik ben boos op mezelf. Heb ik het echt allemaal toegelaten. Waarom ben ik toen nooit naar iemand gegaan? Waarom ben ik niet naar de politie gegaan of naar een meester op school? Dat vraagt mijn vriend zich ook af. Hij snapt het niet. Ik snap het ook niet. Ik voel me zo vies. Maar ik kon toch niet weten wat ik moest doen? Ik was echt nog een kind.

Al de herinneringen komen naar boven. Herinneringen aan mijn opa, die blik van mijn oma als ik naar beneden kwam s ochtends. De vragen die mijn moeder me wel eens stelde. Ze wilde weten of ik last had van opa. En ik heb nooit iets gezegd. Het lijkt nu alsof ze dat vergeten is. Want ze blijft maar door dwingen over het feestje.

Lees ook: Vader vermoedt dat dochtertje in Paramaribo is misbruikt door stiefvader toen moeder op vakantie was naar Nederland

Dus ja wat nu? Mijn vriend die gaat het 100% zeggen. Of ik nu wil of niet. Wat moet ik dan doen? Ik wil nu het liefst van de aardbode verdwijnen. Ik wil al deze stress nu niet. Dat probeer ik mijn vriend uit te leggen. Hij zegt dat ik meteen van mijn stress verlost wordt als de waarheid naar buiten komt.

Iedereen gaat het weten

Dan weet iedereen het. Maar dat wil ik helemaal niet. Ik wil niet dat iedereen weet wat mijn opa met mij gedaan heeft. Ik wil niet dat iedereen weet dat ik heb geslapen met mijn opa. Dat hij intieme dingen met mij heeft gedaan. Ik schaam. Snappen jullie mij of vinden jullie ook dat mijn vriend gelijk heeft? Kunnen we het niet gewoon voor God laten?

Anoniem

FamilieNieuws, Bedankt dat ik mijn verhaal aan jullie mocht vertellen. IK hoop dat de mensen niet te hard voor me zijn, Ik ben nu alles nog aan het verwerken. DE maatschappelijk werker helpt me goed. Ik wil alleen niet dat mijn vriend me dwingt om nu alles aan iedereen te vertellen.
Ik heb een paar dingen veranderd in het verhaal ik wil graag anoniem blijven. Heel vriendelijk bedankt iedereen. Groeten van Dannie uit Amsterdam

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig