Financieel manager Sandy uit Suriname steelt meer dan SRD 77 duizend van baas

vakantie ticket
Een verjaardags- pokoe, vakantie ticket voor een vriendin en handgeld. Dat werd allemaal betaald met het gestolen geld van de baas. En vermoedelijk werd er zelfs een huis van gebouwd. “Waar je werkt moet je eten”, dacht Sandy zeker.
[quads id=1]
Uiteindelijk was de buit: SRD 77 duizend, duizenden dollars en honderden euro’s. Bekijk het bericht voor meer informatie. Zoveel geld?? Hoe ga je dat ooit terugbetalen??

[quads id=1]

Sandy uit Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Financieel-manager moet verdwenen geld terugbetalen. Officier van justitie Mirella van Dijk heeft woensdag een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek, en een proeftijd van twee jaar geëist tegen Sandy R.

Lees ook: Kassa medewerkster Lucky Store Suriname veroordeeld wegens verduistering

Schuld bewezen

Ze acht bewezen dat hij driehonderd euro, SRD 77.119,78 en 13.920 US dollar van zijn werkgever heeft weggemaakt. De verdachte was financieel-manager en had als taak het opmaken van de dag staten en het storten van geld op de bank.

[quads id=1]

Openstaande rekeningen

Lees ook: Farida verdacht van diefstal bij callcenter in Suriname

De werkgever merkte op gegeven moment dat Sandy R. laat was met het opmaken van de dag staten en dat hij – de chef – vaker daarop moest aandringen. Daarnaast vielen openstaande rekeningen op. Onderzoek bracht aan het licht dat geld was verdwenen. De werkgever deed op 21 oktober aangifte tegen de financieel-manager.

Toegegeven

De verdachte heeft zowel in het vooronderzoek als bij de rechter de feiten toegegeven. Hij zei het geld te hebben besteed aan zijn verjaardagsfeest, een ticket en handgeld voor zijn vriendin. Later luidde het dat het geld is gebruikt om een huis te bouwen.

[quads id=1]

Hebzucht

De openbaar aanklager stelde dat de verdachte “duidelijk uit hebzucht” heeft gehandeld en zijn werkgever groot financieel nadeel heeft berokkend. Ze nam in haar strafeis ook mee dat het de eerste keer is dat de verdachte met justitie in aanraking is gekomen en heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Terugbetalen

Ze vorderde naast een gevangenisstraf terugbetaling van het geld te vervangen met acht maanden hechtenis. Dat moet binnen twee maanden na zijn invrijheidstelling gebeuren. Sandy R. mag op basis van de strafeis op 25 maart al op vrije voeten.

[quads id=1]

Echter, het is niet gekomen tot een vonnis. Zijn raadsman Radjesh Bhoewar vroeg de rechter om uitstel van de zaak om het feit dat de benadeelde een civiele vordering heeft ingediend tegen de verdachte. Sandy R. moet op 11 maart weer verschijnen voor de rechter.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/27/financieel-manager-moet-verdwenen-geld-terugbetalen/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland