Partner en kind van vrouw in Amsterdam ook besmet – video’s – coronavirus Nederland

coronavirus Nederland
Update:

De partner en het jongste kind van de Amsterdamse coronapatiënt die in Diemen verblijft, hebben het virus ook. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

[quads id=1]

De besmetting bleek uit monsters die het RIVM heeft onderzocht. De partner en het kind verblijven nu ook in thuisisolatie. Inmiddels worden alle contacten van hen in kaart gebracht. De twee andere kinderen zijn niet besmet. De uitslag komt een dag nadat de partner en de kinderen waren getest.  Vrijdag werd bekend dat de besmette Amsterdamse in Diemen in thuisisolatie zit. Ze was in Lombardije (Noord-Italië) geweest en kreeg daarna klachten. Ook haar partner was mee. Twee van haar drie kinderen vertoonden milde klachten.

[quads id=1]

De komende 13 dagen moeten de overige contacten van de Amsterdamse patiënt hun gezondheid in de gaten houden. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronovirus (koorts en luchtwegklachten), dan worden zij ook getest.

Lees hier meer en volg de live blog

Je zal maar te horen krijgen dat de moeder van een kindje op het kinderdagverblijf van jouw kindje de tweede persoon met Corona is in Nederland. De moeder is werkzaam bij het UMC in Amsterdam.

[quads id=1]

Dat is vast even schrikken voor de ouders die hun kids hebben geplaatst op deze crèche in de Bijlmer. Een moeder van een kindje dat hier naartoe gaat is besmet met het Coronavirus. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de nieuwe video’s hierover. De crèche is per direct gesloten. Met wie is de moeder nog meer in contact geweest? Dat is nu de belangrijke vraag. Op deze manier komt het coronavirus wel heel erg dichtbij. Veel mensen zijn opzoek naar mondkapjes. Die zijn heel schaars. Heb jij er al 1 of doe je daar niet aan?

[quads id=1]

Het Parool Nederland

Het Parool schreef het volgende: Kinderopvang Zuidoost dicht na besmetting moeder. De vestiging Atlas Arena in Zuidoost van kinderopvangorganisatie CompaNanny gaat minimaal twee weken dicht. De moeder van een kind is besmet met het coronavirus.

Amsterdam UMC

Lees ook: Vrouw uit Amsterdam besmet – Coronavirus in Nederland

De moeder die besmet is geraakt, is werkzaam in het Amsterdam UMC. Voor zover bekend is zij de tweede Nederlander die positief op het virus is getest. De GGD Amsterdam zoekt nog uit met wie zij contact heeft gehad in de periode dat zij ziek was. Ze verblijft momenteel in isolatie in een huis in Diemen.

[quads id=1]

Crèche gesloten

De kinderopvang heeft zelf besloten de vestiging tijdelijk te sluiten. Het kind vertoont zelf ook ziekteverschijnselen die op griep lijken, volgens woordvoerder Harmen Geers van CompaNanny. Of het kind besmet is moet nog blijken. Geers denkt dat de GGD mogelijk later vrijdagavond met de uitslag komt.

Geen klachten

“Vooralsnog hebben andere kinderen geen klachten,” zegt Geers. De andere vestigingen van CompaNanny blijven dan ook gewoon open. De organisatie denkt dat de locatie zeker twee weken dichtblijft, dat is de incubatietijd van het virus.

Iedereen is geschrokken

Veel ouders hebben vragen, zegt Geers. “Iedereen is erg geschrokken, wij zelf natuurlijk ook. We gaan hier uiterst zorgvuldig mee om.”

Volg hier de live blog hierover van Het Parool.

Video’s:

Bron:

https://www.parool.nl/amsterdam/kinderopvang-zuidoost-dicht-na-besmetting-moeder~bf11b3b0/

Geschreven door Jorien van der Keijl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland