RIVM: Eerste persoon in Nederland besmet met het coronavirus – video’s

coronavirus Nederland
Er is een eerste persoon besmet met het Coronavirus in Nederland. Dat meldt het RIVM. Bekijk ook een live video over het virus

[quads id=1]

Nu.nl schreef het volgende: Eén persoon is positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het gaat om de eerste besmetting met het COVID-19-virus in het land.

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Lees ook: Belangrijk: Coronavirus: hoe herken je het en hoe voorkom je besmetting – Nederland – video’s

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het gaat om een persoon in Tilburg, dat bevestigt het RIVM in gesprek met NU.nl De patiënt is kort geleden in de Italiaanse regio Lombardije geweest. Over de identiteit en de toestand van de patiënt doet het RIVM geen uitspraken.

Besmetting

De besmette persoon wordt in quarantaine gehouden. Vanwege de besmetting wordt in kaart gebracht met wie de persoon onlangs contact heeft gehad.

[quads id=1]

“De persoon vertoonde symptomen van het virus, daarom is de persoon opgenomen en getest”, aldus het RIVM. Het is nog onduidelijk hoelang de persoon in Nederland is, dat is de GGD aan het onderzoeken

GGD

Vervolgens zal de GGD alle contacten monitoren om te voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid.

Later meer

[quads id=1]

Live video NOS: Het coronavirus breidt zich steeds verder uit. Het risico is reëel dat ook in Nederland mensen besmet raken. Zijn we daar voldoende op voorbereid? En wat zijn dan de gevolgen voor de Nederlandse samenleving? In een speciale uitzending gaat de NOS op zoek naar antwoorden op deze vragen:

Bekijk hier een live video over het virus:

Bron:

https://www.nu.nl/binnenland/6033176/eerste-persoon-in-nederland-besmet-met-coronavirus.html

https://www.telegraaf.nl/nieuws/214089776/rivm-eerste-coronageval-in-nederland