Mijn vakantie liefde wil dat ik van Paramaribo naar Nieuw Nickerie verhuis – anoniem Suriname

Paramaribo verhuizen
Zou jij alles opgeven voor de liefde? Bimla uit Paramaribo heeft advies nodig. Ze heeft een hele leuke man ontmoet tijdens de vakantie. Het gaat zo goed met tussen hun, hij heeft haar ten huwelijk. Heel leuk, maar ze zou moeten verhuizen naar Nickerie.

Bimla heeft alles in de stad, haar werk, haar moeder en haar vriendinnen. Haar hele leven zou ze moeten opgeven. Dat maakt haar wel heel zenuwachtig. Ze vertelt ons haar verhaal en ze wil graag van jullie weten: Zouden jullie je leven kunnen opgeven voor de liefde?

Bimla uit Paramaribo

Hallo jullie allemaal. Ik heb eigenlijk een dilemma. Een luxe probleem. Dus eigenlijk alleen maar leuke dingen hoor. Ik moet gewoon een belangrijk besluit nemen en ik heb daar en beetje hulp bij nodig.  Ik ben namelijk heel erg verliefd. Ik ben Bimla. Ik ben leerkracht in Paramaribo en ik ben 24 jaar.

Op vakantie naar Nickerie

Vorig jaar ben ik met een grote groep vriendinnen en collega’s op vakantie geweest naar Nickerie. We zijn 2 weken daar gebleven en het was de beste tijd van mijn leven. Na 3 dagen kwam ik Vishal tegen. Een weduwnaar zonder kinderen. Een man van 40 jaar. Zijn vrouw was 2 jaar geleden overleden En hij was opzoek naar een lieve vrouw. Het is een Hindoestaanse man.

Mijn vader is ook een Hindoestaanse man maar ik ben volledig grootgebracht door mijn creoolse moeder dus helaas heb ik niet echt veel van de Hindoestaanse cultuur meegekregen. Nu pas leer ik het een beetje kennen en ik ben verliefd op Vishal maar ook op de cultuur en op India.

Vishal had me eerst gevraag om komende vakantie met hem mee te gaan naar India. Ik was zo blij. En wat nog mooier is. Een paar weken later heeft hij me gevraagd om met hem te trouwen. We kenden elkaar toen pas 6 maanden maar ik heb gelijk ja gezegd.

In Paramaribo wonen

Vishal is zelfstandige en ik dacht eigenlijk dat hij Nickerie zou laten om met mij hier in de stad Paramaribo te komen wonen. Maar dat gaat hij dus niet zo snel doen. Ik moet daar komen. Hij kan Nickerie niet gemakkelijk laten en hij heeft al een groot huis gebouwd. Het huis waar hij met zijn overleden vrouw in woonde. Ik ben daar heel erg zenuwachtig over dus daarom schrijf ik deze brief.

Onze relatie is heel goed. fantastisch. Dat ik dit nog mag meemaken. Heel bijzonder. Zijn moeder en vader zijn ook heel blij met mij. En Vishal heeft zijn eigen huis. Als ik bij hem ben, dan voel ik me ook thuis. Ik woon hier in Paramaribo bij mijn moeder. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik haar in steek ga laten. Mijn broer helpt ook, maar hij woont niet bij ons. Mijn moeder gaat me vreselijk missen in huis. Dus dat is 1 probleem en het andere is:

Nieuw Nickerie

Nickerie!!! Natuurlijk is het leuk om even op vakantie te gaan en om een een beetje te chillen, maar om daar te wonen? Ik zie dat eigenlijk niet zitten. Een collega van me zegt dat ik niet mijn leven moet vergooien voor een man. Ze zegt dat ik mezelf kwetsbaar maak als ik alles ga opgeven.

Een andere zegt weer dat ik heel blij moet zijn met zo een man met zo een aanbod en zo een kans. Wie wil dat nu niet? Een man die van je houdt en die voor je wil zorgen. En die een gezin samen wil stichten.

Lees ook:

Anoniem – Ik woon gelukkig in Suriname maar mijn vriend wil dat ik naar Nederland verhuis

Mijn vriendinnen zeggen dat ze me elk weekend gaan komen opzoeken. Ik weet zeker dat ze na 3 keer niet meer komen hoor. Ik kan ze dat niet kwalijk nemen

Mijn broer

Mijn broer zegt dat hij voor mama gaat zorgen. Hij geeft me toestemming om te gaan. Maar ik ga me zo schuldig voelen als haar iets overkomt.

Al kom ik elk weekend naar Paramaribo. Het voelt toch alsof ik haar in de steek laat. Vishal begrijpt het ook wel. Hij zegt dat ik moet kiezen. Als hij naar Paramaribo moet komen dan zou hij helemaal opnieuw moeten beginnen met zijn carrière. We zouden een huis moeten kopen/bouwen enz. Ik denk dat hij helemaal niet gelukkig gaat zijn in Paramaribo. Of hij zal dan vaak in Nickerie zijn en mij alleen laten. Zijn ouders zijn nog veel ouder dan de mijn moeder. Die hebben hem ook nodig.

Dat ga ik hem niet aandoen. Dus als ik wil trouwen dan ga ik moeten verhuizen. Ik ben zeker wel bereid om voor de liefde Vishal te volgen. Maar ik ben wel bang dat ik daar heel ongelukkig ga worden. Dat ik eenzaam ga zijn.

Leuke job
Paramaribo verhuizen
Voorbeeldfoto van metro.co.uk

Ga ik daar een leuke job vinden? Een baan als onderwijzeres heb ik wel zo gevonden, maar ga ik ook zo goed kunnen opschieten met de collega’s daar? En gaat het niet te saai zijn? Hier in Paramaribo ben ik vaker over straat. Ik hou ervan om met mijn vriendinnen te gaan chillen. Lekker naar de film of een hapje eten. Of gewoon slenteren door de stad. Maar wat valt er te doen in Nickerie? Vishal zegt dat er genoeg te doen is. Voor hem ja.

Lees ook:

Ik zou verhuizen naar Amsterdam maar mijn jaloerse beste vriendin heeft alles verpest – anoniem Paramaribo

Natuurlijk heb ik Vishal om me gezelschap te houden. Maar dan ben ik zo afhankelijk van hem. Hij heeft ook geen zussen met wie ik zou kunnen optrekken. Dus ja. Daar maak ik me echt een beetje zorgen over.

In de vakantie

Het is de bedoeling dat we voor de vakantie gaan trouwen en dat we dan op een lange vakantie naar India gaan, als alles lukt. Het wordt een heel mooi jaar voor ons. Ik ben heel gelukkig. Ik hoop alleen dat iemand hier mij een beetje kan geruststellen omtrent de verhuizing naar Nickerie.

Dus ja. Ik heb zo een beetje in het kort opgeschreven wat mijn probleem is. Ik noem het liever mijn luxe probleem want ik ben zeker niet ondankbaar. Ik ben heel blij met Vishal. Maar ga ik gelukkig worden in Nickerie? Aan de vrouwen wil ik deze vraag stellen: Zouden jullie het doen?

Bedankt voor jullie reacties. Groetjes van mij. Bimla

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn man wil perse naar België verhuizen maar ik twijfel

Ik heb alles in Nederland opgegeven voor deze man en nu wil hij terug naar zijn vrouw – anoniem Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig