Dino Bouterse mag de rest van zijn straf niet in Suriname uitzitten – video’s

Bouterse Suriname
“Ik schaam mij diep, diep, diep en ik neem de volle verantwoordelijkheid hiervoor. Wat ik heb gedaan, heeft niets te maken met datgene waarvoor mijn land staat.”

[quads id=1]

Dat zou Dino Bouterse gezegd hebben tijdens de behandeling van zijn zaak. Er werd gevraagd om de straf van Bouterse hier in Suriname uit te zitten, maar dat mag niet van Amerika. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de video’s over de zaak. Het komt vaker voor dat buitenlandse gedetineerden hun straf in eigen land uitzitten.  Wat vinden jullie van het besluit van Amerika?

[quads id=1]

Bouterse Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: VS weigert: Dino Bouterse mag restant straf niet in Suriname uitzitten. De justitiële autoriteiten in de Verenigde Staten van Amerika (VS) hebben een verzoek van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) om Dino Bouterse naar Suriname te sturen om hier zijn gevangenisstraf uit te zitten afgewezen. De Ware Tijd beschikt over de afwijzingsbrief.

[quads id=1]

Suriname en Amerika

Het verzoek naar de Amerikaanse gevangenisautoriteiten werd verstuurd door toenmalig Juspol-directeur Operationele Diensten, Lucretia Redan. Het antwoord van de VS was ook aan haar geadresseerd, maar toen was zij reeds ontheven uit die functie. De zoon van president Desi Bouterse werd in maart 2015 door een rechtbank in New York veroordeeld tot zestien jaar en drie maanden gevangenisstraf.

Bouterse Suriname

Ik schaam me

Dino zei tijdens de behandeling van zijn zaak dat hij zich schaamde voor zijn daden. “Ik betreur wat ik heb gedaan”, zei hij aan rechter Shira Scheindlin. “Ik schaam mij diep, diep, diep en ik neem de volle verantwoordelijkheid hiervoor. Wat ik heb gedaan, heeft niets te maken met datgene waarvoor mijn land staat.”

[quads id=1]

De rechter heeft in haar oordeel meegewogen dat hij geen notoire terrorist is. Dino Bouterse riskeerde een gevangenisstraf van minimaal veertig jaar, maar omdat hij een volmondige bekentenis heeft afgelegd eiste het Openbaar Ministerie een lagere straf.

Lees hier het volledige artikel bij de bron:

Bekijk hier wat nieuwsberichten ten tijde van zijn arrestatie:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/26/vs-weigert-dino-bouterse-mag-restant-straf-niet-in-suriname-uitzitten/

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland