Coronavirus ontdekt in de buurt van Nederland! video’s

coronavirus Nederland

Dat is wel een schrikken voor de mensen in Nederland. Het Coronavirus komt steeds dichterbij. Een paar kilometer van de grens verwijderd zijn er besmettingen ontdekt. Diverse Europese landen meldden vandaag meerdere corona-besmettingen. Het aantal besmettingen blijft in raptempo groeien.

[quads id=1]

Het dodental in Italië is vandaag opgelopen tot 11. Blijven jullie alert daar in Nederland. Wat gaat Suriname doen als het virus zich in Nederland aan het verspreiden is?

[quads id=1]

Hart van Nederland schreef het volgend: Het besmettelijke nieuwe coronavirus is nu ook in Duitsland opgedoken. Een man in Beieren is besmet met de ziekte. Dat hebben de Duitse autoriteiten maandagavond bekendgemaakt.

De man zou zijn aangestoken door een Chinese vrouw die een zakenbezoek aan de Duitse deelstaat bracht. Hij verkeert in goede toestand en wordt hij medisch in de gaten gehouden, laat het Beierse ministerie van Gezondheid weten.

[quads id=1]

Mogelijk heeft de zakenvrouw een tweede persoon in Duitsland besmet, maar dat is nog niet bevestigd. “Het risico voor de bevolking in Beieren om geïnfecteerd te raken wordt als zeer gering ingeschat”, aldus een woordvoerder. Eerder werden er in Frankrijk al twee ziektegevallen ontdekt.

Vorige week zijn twee mensen in Nederland getest op het nieuwe coronavirus, meldt gezondheidsinstituut RIVM. Ze bleken niet besmet te zijn met de ziekte. De twee werden onderzocht omdat ze klachten hadden en in de omgeving van de Chinese stad Wuhan waren geweest.

[quads id=1]

Nederland behandelt het nieuwe coronavirus uit China vanaf nu als een zogeheten A-ziekte. Dat houdt dat artsen bijvoorbeeld alarm moeten slaan als ze alleen al het vermoeden hebben dat iemand het virus onder de leden heeft, maar dat nog niet hebben vastgesteld.

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg nam de maatregel maandag op advies van deskundigen. Hij neemt alle adviezen van het zogeheten Outbreak Management Team over, liet hij aan de Tweede Kamer weten.

Maatregelen

[quads id=1]

Er komt geen toegangscontrole op Schiphol om besmette reizigers te onderscheppen. Dat werkt volgens de experts niet goed en maakt daardoor nauwelijks verschil. Ook mondkapjes zijn niet nodig, zeggen ze. Hoesten in de elleboogholte, goed je handen wassen en niet te dicht bij zieke mensen komen is genoeg.

Ieder ziekenhuis in Nederland kan mensen als dat nodig is opnemen in quarantaine. Minister Bruins gaat in kaart brengen hoeveel patiënten alle ziekenhuizen samen kunnen opnemen.

[quads id=1]

Huisartsen krijgen nog aanvullende informatie over hoe ze moeten optreden als ze denken dat een patiënt het virus onder de leden heeft. Mensen met het virus hebben longklachten en zijn kortademig. Ook hebben ze koorts.

Bekijk hier wat laatste video’:

[quads id=1]

Meer info bij de bron
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/eerste-besmetting-coronavirus-duitsland/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland