Video – Familie dood gekapte zoon uit Paramaribo heeft het enorm zwaar – 1 voor 12 Suriname

zoon Paramaribo
Velen hebben het verschrikkelijke nieuws gehoord: Vader kapt zoon dood in Paramaribo. De 39-jarige Tony Persaud is overleden. De familie is in diepe rouw.

Zijn vrouw en zeven kinderen blijven achter in een benarde situatie. De vrouw van de overleden zoon is in gesprek gegaan met Lous Vismale van Stichting 1 Voor 12 Suriname. Bekijk de trieste video. De familie had het al zwaar maar nu hebben ze het nog veel zwaarder. De stichting probeert ze bij te staan, maar ze kunnen het niet alleen. Geef daarom deze video door aan een ieder. Wellicht kunnen ze een bijdrage leveren in welke vorm dan ook.

[quads id=1]

Kap partij Paramaribo

1 Voor 12 vraagt overheid begeleiding voor familie dood gekapte man
Stichting 1 Voor 12 doet een dringend beroep op de overheid om het gezin van de overleden 39-jarige Tony Persaud te begeleiden. Persaud kwam zaterdag avond om het leven, nadat zijn vader hem met een houwer bewerkte.

[quads id=1]

Hij laat een vrouw en zeven kinderen achter. De vrouw van de overleden Persaud, Ansoya Madari, zegt tegen 1 Voor 12, dat haar man en zijn vader een aantal jaren ruzie met elkaar hadden. De directeur van stichting 1 Voor 12, Louis Vismale, die steun heeft betuigd, zegt dat door het traumatische gebeuren Madari en haar zeven kinderen psychisch begeleidt moeten worden.

zoon Paramaribo
De zeer emotionele vrouw heeft uitgelegd hoe de woordewisseling aan toe is gegaan tussen haar man en zijn vader. Ze vertelt dat haar man opgegevn moment terug naar binnenliep, waarna hij haar riep met de woorden ‘kom kijken wat er met me is gebeurd’.

Laatste adem

Madari zegt dat haar man daarna moeilijk adem kon halen en voor dat de medische hulp ter plekke kwam, hij zijn laatste adem had uitgeblazen.
Persaud was kostwinnaar van het gezin. De moeder vertelt dat ze niet werkzaam is vanwege ziekte. Ze leeft nu samen met haar kinderen in een zeer ermbarlijke situatie. Het gaat in dit geval om een huurwoning, die niet gerievelijk is.

[quads id=1]

Niet naar school

Uit het gesprek met Vismale blijkt ook, dat geen van de zeven kinderen naar school gaan. Vismale zegt dat hij na de begravenis, hij zeker contact met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zal maken om te kijken wat de mogelijkheden zijn, de kinderen weer onderwijs te laten genieten.
Bij het bezoek dat Vismale vanmorgen aan deze familie heeft gebracht, heeft hij een goed gevulde levensmiddelenpakket voor hen achtergelaten.

Financiële bijdrage

Ook heeft hij een financiele bijdrage aan de moeder gegeven. De stichting heeft daarnaast de melding gehad dat de districtscommissaris van het gebied, de uitvaart zal bekostigen.

[quads id=1]

Vismale erkent dat de steun die hij vandaag geleverd heeft, niet voldoende is. Hij benadrukt dat de psychische begeleiding voor dit gezin van eminent belang is. Ook doet hij een oproep aan de overheid om dit gezin te helpen aan een betere leefsituatie.

Oproep

Moeder Madari heeft namens Vismale ook een oproep gedaan voor een betere woning, waar zij met haar zeven kinderen kan wonen. De directeur van 1 Voor 12 roept daarom niet alleen de overheid, maar ook de gemeenschap op een bijdrage te leveren om dit gezin te helpen.

[quads id=1]

Bekijk hier de trieste video

Samen staan we sterk

Deel dit aangrijpend verhaal met een ieder!

Laten we met zijn allen blijven steunen. Want samen staan we sterk.
Wilt u ook bijdragen? Maak contact en steun het werk van 1 voor 12:

Maak contact

Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie
SMS “HELP” naar 1912 voor SRD1 p/sms (Digicel)
Doneer Online via iDEAL, PayPal etc. Bezoek hun website
Voor overmakingen: SRD 315.214.0101

IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland