Video’s – Gepensioneerden van Suriname zijn boos – ze zijn in actie gegaan

gepensioneerden Suriname
“Liever dat wij op straat sterven zoekend naar ons geld dan dat wij als hongerige mensen in bed liggen te sterven.” Aldus de ouderen van Suriname.

[quads id=1]

Wat de jongeren kunnen, dat kunnen de ouderen ook. Daarom zijn de gepensioneerden ook in actie gegaan. Ze zijn boos en ze zijn het zat omdat de uitbetaling van hun achterstallige pensioen uitblijft. Bekijk de video en luister wat ze allemaal zeggen. Hebben ze gelijk om de straat op te gaan, of heeft het helemaal geen nut

[quads id=1]

Gepensioneerden Suriname

‘WE GAAN DE REGERING AAN DE SCHANDPAAL NAGELEN’ “Liever dat wij op straat sterven zoekend naar ons geld dan dat wij als hongerige mensen in bed liggen te sterven.” Zo klinkt het motto van het actiecomité van gepensioneerden uit overheidsdienst, dat vrijdag is onthuld door Hugo Pinas (oud-districtscommissaris) tijdens een persconferentie in de vergaderzaal van de Katholieke Onderwijzers Bond aan de Burenstraat.

Wachten op achterstallige betalingen

[quads id=1]

Het gaat om zeer ontevreden leden van de Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), omdat de uitbetaling van hun achterstallige pensioen door de regering lang op zich laat wachten. Pinas benadrukt dat de misnoegde leden niet tegen het BBGO-bestuur zijn, maar juist gezamenlijk ten strijde willen trekken. Hij wees erop dat BBGO-voorzitter Renate Wouden haar uiterste best heeft gedaan om de uitbetaling van het pensioentegoed te realiseren.

Brieven geschreven

[quads id=1]

Zij heeft brieven geschreven naar de regering en heeft ook via de media de regeerders verzocht om het achterstallige pensioen uit te betalen. Maar dat alles is aan dovemansoren gericht. “Het bestuur onder leiding van Wouden is ten einde raad. Ze wordt respectloos behandeld door de regering en andere ambtenaren”, zei Pinas. In november 2018 is het pensioen aangepast als gevolg van de loonsverhoging van 25 procent die ambtenaren in actieve dienst en met hen gelijk gestelden in september van datzelfde jaar hebben gekregen.

Lees verder bij de bron

Bekijk hier de video:

[quads id=1]

Luister ook naar Soender Hanoeman van het actiecomite BBGO

En wat foto’s

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/22/we-gaan-de-regering-aan-de-schandpaal-nagelen/

Geschreven door Gilliamo Orban
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland