16-jarige Tyris legt uitgebreide verklaring af – Meer over de dood van Beeldstroo in Suriname

moord moeder Suriname
Groskien krijg je na het lezen van de details omtrent de dood van Beeldstroo en de wrede moord op de moeder van de verdachte. Kijk naar de leeftijden van de jongens. Is toch verschrikkelijk! Waar houden onze kinderen zich mee bezig?

Lees hier het bericht bekijk de nieuwe details.  De 16-jarige getuige heeft namelijk een uitgebreide en gedetailleerde verklaring afgelegd. Hij was erbij toen Beeldstroo werd doodgeschoten.

Moord Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: OM HOUDT RECONSTRUCTIE IN MOORDZAAK ZWAMPWEG. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag onder leiding van officier van justitie Shanta Mahadew een reconstructie gehouden op de plaats delict aan de Zwampweg waar de zestienjarige Dion Beeldstroo vorige maand is doodgeschoten. Advocaat Maureen Nibte geeft aan dat haar cliënt, de kroongetuige Tyris P. (16), uitgebreide en gedetailleerde verklaringen heeft afgelegd over hoe het misdrijf heeft plaatsgehad.

De verdachte Vidjai ‘ Amar’ J. (18) was ook aanwezig tijdens de reconstructie. Er is ook onderzoek gedaan in de woning van de verdachte. De kroongetuige is vooralsnog niet als verdachte aangemerkt. Hij heeft vanaf het begin zijn volledige medewerking verleend aan het onderzoek. Volgens Nibte heeft het OM kennelijk nog geen reden gezien om haar cliënt als verdachte aan te merken. Tyris P. blijft wel ter beschikking van de politie.

moord moeder Suriname

Uit het voorlopige onderzoek was naar voren gekomen dat de verdachte Beeldstroo op 26 januari aan de Zwampweg doodschoot en het ontzielde lichaam in de goot dumpte, omdat het slachtoffer hem wilde afpersen. Het misdrijf werd gepleegd in bijzijn van Tyris P. Twee dagen later werd het lijk van Beeldstroo per toeval ontdekt door arbeiders die de trens langs de Zwampweg opschoonden.

Tyris P. vertelde toen aan zijn ouders dat hij erbij was toen Beeldstroo werd doodgeschoten, waarna zijn ouders advocaat Nibte in de arme namen, die hem vervolgens naar de politie bracht om zich aan te melden. Zo kwamen rechercheurs op het spoor van de verdachte. Vidjai J. legde na zijn aanhouding een volmondige bekentenis af. Intussen werd ook een onderzoek ingesteld naar de plotselinge dood van zijn moeder december vorig jaar.

overleden Suriname
De doodgeschoten Beeldstroo

Toen Vidjai J. tijdens zijn verhoor door de politie werd geconfronteerd met de verdachte omstandigheden waaronder de vrouw is overleden, bekende hij haar te hebben vergiftigd. De verdachte verklaarde vloeibare rattengif te hebben gemengd met het drankje Desperados. Hij verklaart dit misdrijf te hebben gepleegd, omdat zijn moeder niet van hem hield en hem onheus behandelde.

De moord op Beeldstroo is het sluitstuk van een mislukte roofoverval bij de ouderlijke woning van de verdachte. Hij had tegen betaling Beeldstroo en een nog voortvluchtige man ingehuurd om de beroving te plegen. De bedoeling was dat de rovers zijn ouders zouden doodschieten. De aanslag op 24 december vorig jaar mislukte echter, omdat de rovers vroegtijdig werden opgemerkt door de moeder en een zus van de verdachte waardoor zij alarm sloegen en konden wegvluchten. De rovers kozen toen het hazenpad.

Enkele dagen na de roofpoging overleed de moeder in het ziekenhuis na plotseling ziek te zijn geworden. Ondanks dat de beroving was mislukt eiste Beeldstroo betaling en dreigde naar de politie te gaan om uit de school te klappen. Vidjai J. lokte hem onder valse voorwendselen op 26 januari naar de Zwampweg in de omgeving van Lelydorp waar hij Beeldstroo met een jachtgeweer doodschoot.