Nederlander, Maurice Roemer moest eerst Surinamer worden. De nieuwe CBvS-governor – video

bank Suriname Nederland

De felicitaties aan Maurice Roemer!! Hij wordt morgen in het Presidentieel Paleis door president Desi Bouterse benoemd tot CBvS-governor.

Dit kon niet eerder want de directeur van verzekeringsmaatschappij Self Reliance was een Nederlander en hij moest eerst Surinamer worden. Bekijk het bericht voor meer informatie. En luister ook naar een video. Is he the perfect man for the job? Wat denken jullie?

[quads id=1]

CBvS-governor Suriname

De ware Tijd Suriname schreef het volgende: Naturalisatie vertraagde benoeming Maurice Roemer als CBvS-governor. Maurice Roemer, directeur van verzekeringsmaatschappij Self Reliance, kon niet eerder in de week benoemd worden als de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname, omdat hij de Nederlandse nationaliteit had.

[quads id=1]

Kabinet van de president

Hij moest eerst genaturaliseerd worden tot Surinamer, voordat het benoemingsproces kon worden afgerond, zegt Eugène van de San, directeur van het kabinet van de president.

[quads id=1]

Roemer wordt zaterdag in het Presidentieel Paleis door president Desi Bouterse benoemd. Hij werd eerder deze week door de Surinaamse Bankiersvereniging, Asfa en VSB naar voren geschoven.Terwijl het antecedentenonderzoek naar Roemer door de procureur-generaal werd verricht doken geluiden op dat een tweede kandidaat, Michael Lutchman, de voorkeur had van financiënminister Gillmore Hoefdraad.

bank Suriname Nederland

Van de San zegt dat de benoeming van Roemer vertraagd werd, omdat hij de Nederlandse nationaliteit had. Dat vraagstuk moest eerst opgelost worden.

Sneller benoemd

Minister Hoefdraad ging toen op zoek naar een andere kandidaat die mogelijk sneller benoemd zou kunnen worden om het obstakel van nationaliteit te omzeilen. “Om als governor benoemd te worden, moet je de Surinaamse nationaliteit hebben”, benadrukt Van der San.

[quads id=1]

Uiteindelijk naturaliseerde president Bouterse Roemer via het bij wet voorzienene versneld proces tot Surinamer, waardoor zijn benoeming zaterdag kan plaatsvinden. Deze is gepland voor 13.00 uur ’s middags. Eerder waren oud-bankier Sigmund Proeve en vakbondsleider Armand Zunder in viezier om benoemd te worden.

[quads id=1]

Veel kritiek

Vanwege hevige kritiek uit de samenleving trok Proeve zich terug en president Bouterse zag naderhand af van de voorgenomen aanstelling van Zunder. De regering moest opzoek naar een nieuwe topman bij de bank, nadat Robert van Trikt werd ontslagen onder verdenking van mismanagement en het plegen vermeende strafbare feiten. Van Trikt werd zo en twee weken geleden door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Video

Bond Centrale Bank niet tegen benoeming Roemer; eis vertrek Hoefdraad nog overeind – ABC:

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/21/naturalisatie-vertraagde-benoeming-maurice-roemer-als-cbvs-governor/

Geschreven door Ivan Cairo

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland