‘Hij wil niet meer leven’. Moeder deelt filmpje van zoontje die wordt gepest – video buitenland

pesten dood
‘Kan iemand me doodmaken? Geef me een touw, dan doe ik het zelf’. Woorden uit de mond van een jongetje van 9 jaar. Een hartverscheurende video! Als je naar het filmpje kijkt krijg je gewoon pijn in je buik van verdriet.

[quads id=1]

Deze moeder is radeloos. Ze heeft het filmpje van haar zoontje online gezet. In de hoop dat wij als ouders blijven praten met onze kinderen. Pesten is verschrikkelijk. Dat moeten we onze kinderen leren. Dit geldt overigens ook voor volwassenen!! Geef dit bericht door aan een ieder, want ook in Suriname wordt er gepest! Wat zou jij doen als jouw kind zo verdrietig is door pesten?

[quads id=1]

Zoontje wordt gepest

De Stentor Nederland schreef het volgende: Radeloze moeder filmt gepest zoontje (9) en gaat wereld over: ‘Ik zie geen uitweg meer’ Een Australische jongen met dwerggroei (9) wordt door zijn klasgenoten zo zwaar gepest dat hij niet meer verder wil leven. Zijn moeder filmde een van zijn uitbarstingen om aan te tonen hoe diep de pesterijen op Quaden inhakken. De beelden zijn intussen al miljoenen keren bekeken.

Noodkreet

,,Normaal hou ik dit soort momenten privé, maar nu zie ik geen andere uitweg meer”, vertelt Yarraka Bayles tegen News.com.au. Haar hartverscheurende noodkreet mist z’n effect niet: Quaden kan op massale steun vanuit de hele wereld rekenen nu zijn moeders facebookfilmpje door internationale media opgepikt is.

[quads id=1]

pesten dood

,,Geef mij een touw, ik wil dood”, roept de jongen in tranen na een zoveelste incident. ,,Ik wil mezelf in het hart steken. Ik wil nu dood.”

Pesten

,,Ouders en leerkrachten moeten met hun eigen ogen zien wat pesten teweeg kan brengen”, vertelt de vrouw uit Brisbane. ,,Vragen jullie je soms af waarom kinderen niet meer willen leven? Hier zie je het antwoord. Neem jullie verantwoordelijkheid en voed jullie kinderen deftig op.

[quads id=1]

,,Pesterijen, scheldpartijen, ruzies… Elke dag opnieuw datzelfde liedje. Is er iemand die raad weet, zodat aan deze kwelling eindelijk een einde kan komen? Ik heb al enkele goede tips gekregen, maar die volstaan niet.”

Machteloos

Bayles laat duidelijk merken dat ze machteloos staat. ,,Mensen moeten weten hoe erg dit ons als gezin kwetst. Al die campagnes tegen het pesten… Ze werken niet.

,,We kunnen dit niet meer aan. We houden ons zo sterk mogelijk, maar het is te veel geworden. Ik moet hem constant in de gaten houden, anders zou hij een eind maken aan zijn leven.

,,Ik heb al ontelbare keren met de school aan de lijn gehangen. Leerlingen die voor het eerst geconfronteerd worden met zijn aandoening beginnen hem meteen te pesten.”

[quads id=1]

Waarschuwende vinger

De moeder legde ook uit waarom Quaden zo van streek is. ,,Toen ik hem ging halen, zag ik hoe een student hem op het hoofd tikte en ‘grapjes’ maakte over zijn lengte. Hysterisch is hij naar de wagen gerend, want hij wil niet dat ik op de speelplaats een scène maak.

,,Het voelt aan alsof ik faal als ouder, maar het onderwijssysteem gaat ook zeker niet vrijuit. Het resultaat is dat ik nu een zoon heb die dagelijks kampt met depressie. Hij wil dood.‘’

Ouders let op

Bayles steekt ook nog een waarschuwende vinger op. ,,Ouders, dit kan ook jullie kind overkomen. Of misschien is jullie zoon of dochter net de pestkop die iemand anders over de rand duwt. En dan verliezen we als maatschappij weer een kind aan pesterijen. Dit is onze realiteit.”

Storm van reacties

[quads id=1]

Het verhaal van Bayles heeft een storm van reacties losgemaakt. Volslagen onbekenden willen hun kinderen met Quaden laten spelen. Leeftijdsgenootjes zouden graag zijn pennenvriend worden. Ook de sportwereld laat van zich horen. Als grote fan van de Indigenous All Stars (een Australisch rugbyteam) mag Quaden zaterdag samen met de ploeg het veld op. Zijn grote idool Latrell Mitchell maakte een filmpje voor hem.

Hou je taai

,,Hey Quaden. We weten dat je in een lastige periode zit, maar weet dat we jou hier allemaal steunen. We willen dat je er volgend weekend bij bent. Leid ons maar het veld op. Het zal meer betekenen voor ons dan voor jou, vriend. Hou je taai, we wensen je het allerbeste.”

Bekijk hier de hartverscheurende video:

[quads id=1]

Bron:

https://www.destentor.nl/buitenland/radeloze-moeder-filmt-gepest-zoontje-9-en-gaat-wereld-over-ik-zie-geen-uitweg-meer~a3eb9a47/

Geschreven door Sven Van Malderen
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland