Video – De brandweer in Suriname is in actie

brandweer Suriname
Opgelet! De brandweer in Suriname is in actie!! Ze zijn niet blij en willen door middel van een protest de uitbetaling van hun overbruggingstoelage afdwingen bij de minister van Justitie en politie.

[quads id=1]

Bekijk de video vanuit Het Korps Brandweer Suriname waarin ze vertellen over de actie. Maar wat gebeurt er dan als er brand uitbreekt? Of als er Braziliaanse bijen op je erf zijn? Werken ze dan ook niet? Meer info in het bericht en video. Ze leggen precies uit wat ze wel en niet doen. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Brandweer Suriname

De ware Tijd Suriname schreef het volgende: BRANDWEER IN ACTIE OM UITBLIJVEN OVERBRUGGINGSTOELAGE. Het brandweerpersoneel is woensdagmiddag landelijk in actie gegaan om uitbetaling van een overbruggingstoelage af te dwingen. Minister Stuart Getrouw had beloofd dat de toelage van SRD 2000 per persoon in november zou worden betaald. De actie begon woensdag direct na een vergadering van de vakbond in de hoofdkazerne aan de Verlengde Gemenelandsweg.

“Mocht er geen oplossing komen, zullen we maandag weer bijeenkomen om verdere stappen te bepalen”, zei waarnemend bondsvoorzitter Wendell Oosterwolde tegen journalisten na afloop van de vergadering.

[quads id=1]

De brandweer rijdt niet uit voor bijenbestrijding en reptielenbestrijding, behalve wanneer de situatie levensbedreigend is. Ook wordt geen water geleverd aan onder meer scholen. Het administratief personeel werkt tijdens de actie niet tot drie uur ’s middags, maar tot tien uur ’s morgens.

Ministerie van JUSPOL

Oosterwolde wijst erop dat het bondsbestuur en het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) eerder hebben afgesproken dat de brandweer uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (Fiso) stapt en dat er een eigen loonreeks wordt ingevoerd. In afwachting daarvan zou het personeel de overbruggingstoelage ontvangen.

[quads id=1]

De waarnemend voorzitter heeft vernomen dat het ministerie van Financiën niet wil betalen. “De mensen wachten al vier maanden en accepteren dit niet langer. Door stijging van de wisselkoersen van de US dollar en euro ten opzichte van de SRD, verliest het geld zijn waarde”, stelt hij.

Hij wil niet praten

Oosterwolde geeft aan dat minister Getrouw voorlopig niet wil praten met de bond vanwege het dispuut binnen het bestuur dat is ontstaan tijdens een vergadering waarbij John Seedorf als voorzitter van de bond zou zijn afgezet.

[quads id=1]

brandweer Suriname

Seedorf vindt dit onrechtmatig en heeft een rechtszaak aangespannen tegen de bestuursleden die dit in gang hebben gezet. Bondssecretaris Errol Narain zegt een brief over de laatste ontwikkelingen te zullen sturen naar de centrale overheid om de zaak op te lossen. Hij hoopt dat hierop wordt gereageerd vóór maandag.
President Bouterse

Er is eerder een schrijven gericht aan president Desi Bouterse. “Ik denk dat de centrale overheid een wijs besluit zal nemen”, antwoordt hij op de vraag of de brieven effect zullen hebben.

Bekijk hier de video:

[quads id=1]

Lee meer bij de bron:
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/20/brandweer-in-actie-om-uitblijven-overbruggingstoelage/

Geschreven door Gilliamo Orban
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland