Tekort aan muntgeld in Suriname – Oude biljetten worden weer gebruikt

“Is er nieuw geld in Suriname?” “Waarom gebruiken ze oude briefjes?” “Is het wel legaal?”. Allemaal vragen vanuit de gemeenschap. Bekijk hier het antwoord:

Opgelet: Hierbij een belangrijke bekendmaking: Het ministerie van Financiën laat weten dat zij vanwege een tekort aan pasmunten heeft besloten om de oude muntbiljetten van SRD 1,00 en SRD 2,50 in omloop te brengen.

[quads id=1]

Het is dus een WETTIG betaalmiddel. Geef het bericht door aan een ieder zodat ze geïnformeerd zijn. Ben jij de oude/nieuwe biljetten ook alweer tegengekomen?

[quads id=1]

Verloop van de muntbiljetten over een periode van 2004 tot heden weergeeft. Ministerie van Financiën Suriname laat weten dat zij vanwege een tekort aan pasmunten heeft besloten om de in 2004 uitgegeven muntbiljetten van SRD 1,00 en SRD 2,50 in omloop te brengen. Deze muntbiljetten zijn nog steeds een wettig betaalmiddel in Suriname, omdat deze nimmer uit de circulatie zijn gehaald.
[quads id=1]

Met het in omloop brengen van deze muntbiljetten is de Centrale Bank van Suriname belast en zij beschikt over een navenante voorraad van deze muntbiljetten. Het Ministerie benadrukt dat geen ander doel wordt nagestreefd dan te voorzien in het tekort van pasmunten.

[quads id=1]

Bron:

https://www.deboodschap.today/financien-voorziet-in-tekort-pasmunten/