Mijn moeder wil haar ex (mijn huidige vriend) van me afpakken – anoniem Paramaribo

moeder Paramaribo
Je bent al een jaar gelukkig met een man. En dan kom je er achter dat je moeder zijn buitenvrouw was. Moeder zegt dat ze het nog steeds met hem doet. Hij zweert van niet.  Wat nu?

Vechten met je bloedeigen moeder om een man? Nee dat doe je toch niet? Maar zou je je relatie verbreken voor een moeder die nooit echt een moeder voor je is geweest? Misschien is het gewoon jaloezie? Maar zou je het bed delen met een man die ook met je moeder naar bed is geweest? Lees haar verhaal en geef zo nodig wat advies.

Vrouw uit Paramaribo

Hallo iedereen. Ik wil jullie eigenlijk een vraag stellen. Ik ben Claudia uit Paramaribo, een vrouw van 38 jaar. IK heb een zoon van 19 jaar. Ik ben in een relatie met Erick. Hij is 60 jaar. Meer dan 20 jaar ouder en hij is vader van 3 dochters. 2 van ze hebben mijn leeftijd dat wel. Maar eigenlijk is dat helemaal geen probleem. We praten gewoon leuk met elkaar. Ik ken Erick nu iets meer dan 2 jaar en ongeveer een jaartje ben ik zijn vriendin. We wonen niet officieel samen maar we zijn wel bijna altijd samen na het werk en in het weekend. Ik heb mijn eigen huis maar we zijn eigenlijk altijd bij hem. Mijn zoon is meestal alleen in dat huis. Hij gaat naar school. En alles gaat goed met hem.

Erick is twee jaar weduwnaar. Dus toen ik hem leerde kennen lag zijn vrouw op sterven. Ze was heel lang ziek geweest, hij had een zware tijd achter de rug en zijn kinderen ook. Via het werk leerden we elkaar kennen.

Nooit vriendinnen geweest

Ik ging toen ook door een moeilijke periode met mijn moeder. Die hebben we vaker. Mijn moeder en ik zijn nooit echt vriendinnen geweest. Ik ben geen uitgaanstype. Zij wel. Ik ben heel lang alleen geweest. Terwijl mijn moeder na de dood van mijn vader elke week wel een nieuw schatje had. Ik nam haar niets kwalijk hoor. Ik accepteerde gewoon dat niet alle moeders, echte moeder zijn.  Dat was ook de reden dat ik snel het huis uit ben gegaan en mijn eigen huis heb gebouwd samen met mijn zoon. Zijn vader was vrijwel meteen na mijn zwangerschap verdwenen. Mijn eerste liefde.

Lees ook:

Anoniem: Het lijkt alsof mijn man met zijn moeder slaapt

Nadien heb ik misschien een maandje of 6 gedate met een andere heer maar pas toen ik Erick tegenkwam werd ik echt weer verliefd. Ik heb hem leren kennen op de faculteit waar ik werk. Ik leerde hem kennen tijdens het ziekbed en overlijden van zijn vrouw. Hij kon goed met me praten en ik herinnerde hem aan zijn vrouw. Ik vond het ook erg fijn om met hem te praten. Ik vertelde over de problemen die ik ook had met mijn moeder.

De naam van mijn moeder

Nooit hebben we de naam van mijn moeder genoemd. Ik noemde haar altijd Sette, maar zo heet ze niet is een afkorting. En ik heb natuurlijk zijn naam en mijn. Dus hoe mijn moeder heette, daar zijn we nog niet aan toe gekomen. Ook omdat ze helemaal geen rol speelde in mijn leven op dat moment. Ik had haar tijdens mijn hele relatie met Erick ook niet gezien.
Zij was degene die ineens contact met me maakte. En eergisteren wilde ze ineens afspreken. Ze wilde iets met me bespreken.
Geen nood. Het blijft natuurlijk mijn moede. We kunnen het gewoon niet met elkaar vinden omdat we zo verschillend zijn. En ik kon maar niet wennen aan het leven dat zij leeft. Uitgaan, mannen en hangen in tenten/bars.

Ik sprak diezelfde avond met haar af in een hotel in Paramaribo. In de stad. Mijn moeder zag er geweldig uit. Het is een hele mooie vrouw en alle mannen kijken naar haar. Altijd. Ze is pas 55 jaar. Een jonge vrouw eigenlijk. Ze heeft mij ook op jonge leeftijd gekregen. Ik ben altijd onzeker geweest om mijn moeder. Omdat zij zoveel aandacht kreeg denk ik. Maar ook omdat ze mij het gevoel gaf dat ik lelijk was.

Haar schatje

Lees ook:

Anoniem Suriname – Mijn moeder slaapt met mannen voor geld

Ze viel me meteen aan. Ze zei. Claudia. Ik weet dat je met Erick naar bed gaat. Maar je moet weten dat Erick mijn schatje is. Al jaren. En je moet hem met rust laten. Ik had nog nooit zo een gesprek gehad met een vrouw. Over een man. En nu zat ik hier met mijn moeder, die mij komt vertellen dat ik haar schatje met rust moet laten. Ze was bloedserieus.

Dus ik dacht dat mijn moeder me uit had genodigd om het weer goed te maken tussen ons. In plaats daarvan wilde ze dat ik mijn vriend moest laten. Ik kon het niet geloven.

Ze belde hem eerst

Wat blijkt nou, iemand heeft der verteld dat ik een relatie heb met Erick en ze heeft eerst Erick gesproken voordat ze mij belde. Dat heeft Erick me verteld. Ik heb hem meteen die avond verteld over mijn moeder. Dus een week eerder had hij een afspraak met haar. Die twee zagen elkaar zo af en toe nog wel. Maar ze hadden niets meer. Na de dood van zijn vrouw heeft Erick niets meer met mijn moeder gehad. Hij wist dus ook pas een week geleden dat mijn moeder mijn moeder is. Hij is zelf ook geschrokken.

Mijn moeder had hem bedreigd en had hem gezegd om mij te laten maar dat wilde hij niet. Ze werd boos op hem en begon te huilen. Ze vertelde hem zelfs dat ik hem expres had opgezocht om haar terug te pakken. Zo gemeen. Ik wist nooit dat die twee elkaar kenden. Ik zou nooit bewust met een ex van mijn moeder naar bed gaan.

Relatie verbreken

Dus dat was de reden dat mijn moeder weer contact met me maakte. Ze eiste dat ik de relatie met Erick verbrak. Erick vertelde me een hele hoop over mijn moeder. Mijn moeder bleek dus jarenlang de vaste buitenvrouw van Erick te zijn. Ik heb geluisterd en geluisterd. Erick heeft me verzekerd dat hij nooit iets met mijn moeder heeft gedaan sinds hij mij kent, hij zegt dat hij nooit meer iets heeft gedaan met geen enkele andere vrouw. Hij wil mij alleen.

Mijn moeder zei dat ze gewoon nog met Erick is. Eerlijk gezegd geloof ik haar niet. Erick liet me de appberichten lezen die mijn moeder hem de afgelopen week heeft gestuurd. Ze schreef: Als je mijn dochter niet met rust laat dan zeg ik haar dat je het al die tijd ook met mij doet’. ‘Hoe zal ze het vinden als ze weet dat je eerst in mij was en dan in haar;. “Ik wil je terug, Erick. Ik mis je”. (uit die laatste woorden begrijp ik dat ze inderdaad niet meer met elkaar zijn).

Volwassen vrouw

Maar lees wat voor soort dingen mijn moeder schrijft naar Erick. Een volwassen vrouw van over de vijftig. En de antwoorden van Erick zijn rustig, niet zo asociaal. Dat is mijn moeder wel.

moeder Paramaribo
Voorbeeldfoto van www.emmanuelsblog.com

Erick blijft zweren dat hij nooit meer iets met mijn moeder heeft gehad. Vanmorgen hebben we samen mijn moeder gebeld. We hebben haar gezegd dat ze niet meer met bellen en ons niet meer hoeft te chanteren. Erick wil haar niet meer . En ik wil haar voorlopig ook niet zien. Ze heeft ons beiden zoveel dingen gezegd. Ik schaamde me tegenover Erick en hij ook tegenover mij.

Ik omdat het mijn moeder is en hij omdat hij zoveel jaren zijn vrouw had bedrogen met mijn moeder. Een vrouw et zo een vreselijk onbeschofte tong. Mijn moeder is echt asociaal. Terwijl zijn vrouw zo een lieve rustige vrouw was. Dat zeggen mensen ook. Ik zie het ook aan zijn kinderen hoe rustig ze zijn.

Hij wil haar niet

Goed, het was geen mooi gesprek. Mijn moeder heeft ons beiden vervloekt. Het is voor mij wel duidelijk. Hij wil haar niet terug. Ik was daar blij om. We hebben toen ook afgesproken om mijn moeder niet haar zin te geven, we gaan samen verder.

Maar na een halve dag erover na te hebben gedacht, heb ik nu toch wel mijn bedenkingen.
Ik ben nu een jaar heel gelukkig met Erick. We hebben het heel leuk samen. Ik geloof niet dat er in dit jaar een ander voor hem was. Maar hij heeft het dus met mijn moeder gedaan. Niet 1 keertje maar jarenlang terwijl hij zijn vrouw had. En mijn moeder was niet de enige heb ik ook begrepen.

Ik voel me nu dus bezwaard om met Erick naar bed te gaan. Hij is met mijn moeder naar bed gegaan, en als ik de woorden van mijn moeder moet geloven dan waren het pittige en vrijpostige vrijpartijen. Dingen die hij niet met mij doet in iedergeval. Mijn moeder heeft zoveel gesproken en gezegd en Erick heeft het niet ontkent. Ze was een soort van slaaf voor hem.
Ik ken Erick helemaal niet zo. Ik ken hem als een hele lieve, zorgzame en beleefde man. Kan hij zo veranderd zijn in die twee jaar of ken ik Erick nog niet goed? Daar zijn mijn twijfels.

Hij wist het al

Wat mij ook dwars zit: Mijn moeder had Erick een paar dagen eerder dan mij gebeld. Erick wist dus al drie dagen eerder wie mijn moeder was, en hij heeft het niet gezegd. Hij heeft gewacht tot mijn moeder het mij heeft gezegd. Dat vind ik ook erg. Zou hij het wel tegen me zeggen? Mijn moeder zei me ook: zie je, hij heeft je niet gezegd dat hij me heeft gezien. Hij heeft je ook niet gezegd dat hij me nog n**kt.

Ik heb nu zo mijn twijfels. Kan ik Erick wel vertrouwen? En hoe raar is het dat hij met mijn moeder heeft gevreeën? Vreemd en bizar toch?
Mijn moeder hoef ik voorlopig weer niet te zien. Het is duidelijk dat ze niets geeft om mijn gevoelend. Wat zij wilde is de relatie tussen mij en Erick breken. Ze wilde Erick terug, ze wil geen goede relatie met mij. Dat doet mij zo een pijn. Weet je: Ze heeft in die jaren dat ze met Erick was nooit mijn naam genoemd. Ze heeft nooit echt over haar kinderen gesproken. Wat een slechte moeder heb ik toch?

Erick zegt dat ze heel weinig spraken Ze waren maar voor 1 ding bij elkaar. Dat voelt ook zo rot.
Ohja, wat vinden jullie hiervan: Erick wil niet dat zijn kinderen weten dat ik de dochter ben van mijn moeder. Zijn kinderen zijn op de hoogte van het bestaan van mijn moeder. Ze nemen het mijn moeder namelijk heel erg kwalijk. De ziekte van hun moeder en haar dood.

Ik kan gelukkig gewoon normaal met ze opschieten maar nu moet ik dus wel liegen. Erick zegt dat het alleen maar problemen gaat veroorzaken als ze weten wie mijn moeder is. Ik vind het heel erg moeilijk en vind dat onze relatie niet meer relax is. Het lijkt zoveel problemen te hebben ineens. In een week tijd.

Erick loslaten

Ergens wil ik gewoon stoppen en weer naar mijn eigen huis gaan. Maar ik heb me nog nooit zo fantastisch gevoeld in een relatie. Erick is wel iets ouder maar hij is zo lief voor me. Ik ben zo gelukkig met hem. Daarom wil ik mijn moeder ook niet haar zin geven en Erick loslaten.

Maar ik heb ook het gevoel dat mijn moeder niet zal opgeven. Mijn moeder is echt een mooie vrouw, als ze haar zinnen heeft gezet op iets dan krijgt ze het ook. Ze vindt echt dat Erick van haar is en ik zie dat ze voor hem wil vechten. Ze wil hem van mij afpakken!! Ze kan het niet uitstaan dat hij nu gek op mij is. Maar ik kan het niet aan om samen met mijn moeder te vechten om een man.

Advies gevraagd

Erick heeft duidelijk gemaakt dat hij haar niet wil hebben. Maar ik weet het niet. Echt, ik weet het niet. Hebben jullie wat advies voor mij want ik ben heel erg onzeker op dit moment.

Gerelateerde verhalen:

Mijn moeder houdt niet van mij maar ze flirt wel met mijn man – anoniem Paramaribo

Mijn man raakt me helemaal niet aan – zal hij uitlopen of heeft mijn moeder hem behekst? anoniem Paramaribo

Anoniem – Mijn moeder doet zo verliefd tegen mijn vriendje. Moet ik bang zijn? Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig