‘Geen Corona in Guyana!!’Minister waarschuwt voor valse berichten – video’s

coronavirus Guyana

Op social media circuleert er een beangstigend bericht over gevallen van het dodelijke Coronavirus in Guyana. Veel mensen zijn hierdoor geschrokken want Guyana is maar 1 stap verwijderd van Suriname.

[quads id=1]

De Guyanese Minister van gezondheid waarschuwt voor Fake News over Coronavirus. Het bericht over de 7 mensen met het Coronavirus berust NIET op waarheid. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met een ieder! Kijk ook naar de laatste video’s over het Coronavirus vanuit Guyana.

[quads id=1]

De Guyana Chronicles publiceerde vanmorgen het volgende: De minister van volksgezondheid in Guyana, Volda Lawrence, gaat aangifte doen tegen de verspreiders van Fake News. Er circuleert een bericht op social media over het dodelijke Coronavirus. Het bericht berust niet op waarheid.

[quads id=1]

Op een, voor de minister onbekende, website staat dat 7 mensen in Guyana geïnfecteerd zijn met het Coronavirus. De minister heeft gisteren in een telefoongesprek bevestigd dat het helemaal niet klopt. Aan de politie is gevraagd om de zaak te onderzoeken, want berichten zoals deze maken de bevolking onnodig ongerust. Ze zorgen voor chaos in het land. Het Coronavirus is iets dat we heel serieus moeten nemen.

[quads id=1]

De minister heeft vanwege dit bericht vele telefoontjes ontvangen van binnenlandse en buitenlandse organisaties. ‘Er zijn extra controles geweest en er kan met zekerheid gezegd worden dat het nieuws niet waar is’.

coronavirus GuyanaGuyana werkt samen met de Pan American Health, World Health Organisatie en andere internationale organisaties. De gezondheid van haar burgers staat op de lijst van hoogste prioriteiten. Er waren wel mensen die vanuit China het land binnen zijn gekomen en zij zijn uit veiligheidsoverwegingen in quarantaine geplaatst. Tot dusver is er GEEN Coronavirus vastgesteld.

Bekijk hier de video’s erover:

[quads id=1]

Bekijk onderstaande berichten vanuit de Guyanese media voor meer informatie:

Lawrence warns Coronavirus rumourmongers

No case of coronavirus here – GPHC

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland