Man besmet bloedeigen zusje en nichtjes met HIV – de meisjes eisen SRD 400.000 – misbruik Suriname

HIV Suriname
Een man heeft jarenlang zijn kleine zusje en ook zijn nichtjes misbruikt. Hij was HIV besmet en de meisjes zijn dat nu ook. Een normaal leven voor hen lijkt nu onmogelijk

En daarom eisen ze een bedrag van SRD 400.000. Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de vreselijke zaak. Is dit bedrag wel voldoende om het leed te verzachten of is geen enkel bedrag genoeg?

Slachtoffers uit Suriname

Lees ook:

Vader uit Suriname verdacht van HIV besmetting minderjarige dochter

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Zedenslachtoffers eisen ruim SRD 400.000 smartengeld. Op basis van het leed dat zedenverdachte Peter A. heeft toegebracht aan drie toen minderjarige slachtoffers, vindt raadsvrouw Georgette Leter het meer dan billijk dat zij hiervoor financieel worden gecompenseerd. Twee nichtjes en een zusje van Peter A. zijn tijdens het misbruik tussen 2001 en 2004 geïnfecteerd met hiv.

Geen normaal leven

Leter stelde dat zij hierdoor geen normaal intiem en economisch leven meer zullen hebben en voor de rest van hun leven opgezadeld zijn met het leed dat hen is aangedaan. Ze baseert haar eis voor immateriële schadevergoeding op regelingen in Nederland en andere landen.

Meer dan SRD 400.000

De advocaat heeft het smartengeld berekend op SRD 153.620 per slachtoffer, dus in totaal SRD 460.860, inclusief gemaakte medische en gerechtelijke kosten. Ze benadrukte dat de immateriële schade die zij als gevolg van de ontuchtige handelingen hebben geleden met geen enkel bedrag afgekocht kan worden.

Lees ook: Video’s – Het verhaal van Janice, Destiny, Richardson en anderen over Aids HIV Suriname Nederland

Niet in Suriname

De slachtoffers eisen verder dat de verdachte zijn verontschuldigingen aanbiedt voor wat hij hen jarenlang heeft aangedaan. Peter A. houdt vast aan zijn onschuld. Hij vertelde op de vorige zittingen dat hij tussen 2000 en 2005 in Europa vastzat voor drugstransport en daardoor onmogelijk in Suriname kon zijn.

Hij zat vast in Nederland

De rechter confronteerde hem met een uitdraai van instellingen in Nederland waar hij zijn straf heeft uitgezeten. Daaruit bleek dat hij niet onafgebroken heeft vastgezeten. Peter A. had ook verklaard dat hij pas tijdens zijn gevangenschap erachter was gekomen dat hij hiv-geïnfecteerd is. Op 26 maart komen de officier van justite en de advocaat aan het woord.

Gerelateerde berichten:

Johan heeft partner opzettelijk besmet met HIV. Gevangenisstraf!! ~ Paramaribo

Meisje uit Suriname krijgt baby en HIV van stiefvader na de dood van haar moeder

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/14/zedenslachtoffers-eisen-ruim-srd-400000-smartengeld/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland