Video – Scholen maandag plat – protestactie Suriname

protest Suriname
“De prijzen in Suriname stijgen. Maar het besteedbaar inkomen en het salaris van leraren zijn hetzelfde gebleven. Ze voelen het in hun zak. Dit is niet acceptabel.”

[quads id=1]

Daarom ondersteunen de bonden de protestactie van maandag. Vanaf tien uur zijn de scholen ‘plat’. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met belanghebbenden. Doen jullie ook mee?

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben besloten om de protestactie van maandag te ondersteunen. Hiermee willen zij zich solidair tonen met ontevreden burgers die “gebukt gaan onder de slechte financieel-economische situatie” zei voorzitter Reshma Mangre vrijdag op een speciale persconferentie.

[quads id=1]

De scholen in sluiten op die dag om tien uur. Mangre zegt dat dit geldt voor basis-voj- en vos-scholen en de Academische Lerarenopleiding ALO (voorheen IOL). Ze zegt dat leraren net als alle andere burgers van Suriname ook het democratisch recht hebben om te mogen protesteren.

[quads id=1]

De organisaties voelen zich daarom niet genoodzaakt om hiervoor toestemming te vragen aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Alle leraren zijn opgeroepen om de actie te ondersteunen. Mangre durft niet te zeggen hoeveel scholen of leraren in Suriname gevolg zullen geven aan deze oproep. Ze zegt dat het een persoonlijk besluit is om te mogen deelnemen.

Mangre geeft aan dat terwijl de prijzen stijgen het besteedbaar inkomen en het salaris van leraren hetzelfde blijven. “We voelen het in onze zak. Dit is niet acceptabel.” De voorzitter zegt dat verschillende leraren de BvL en de ALS hadden gevraagd of zij de actie wel of niet zullen ondersteunen.

[quads id=1]

Ze zegt dat het geen kwestie is van ‘weg met de NDP’ of ‘weg met de regering’. “Wij zijn voorvechters van goed bestuur, wij zijn tegen wanbeleid.”. De actie van maandag heeft als thema ‘Weg met NDP’.

Bekijk en luister naar de video ervan:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/14/scholen-maandag-vanaf-tien-uur-plat/

Foto archieffoto
Geschreven door Merredith Bruce
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland