Video – Meneer Ost: ‘Ik word Nederland uitgezet – Ik moet terug naar Suriname!’

Nederland Suriname
Wauw, wat een droevig bericht over deze lieve sympathieke meneer Ost. Hij wordt Nederland uitgezet! Hij wordt ‘gepost’naar zijn geboorteland Suriname. Hij heeft Suriname al 22 jaar niet gezien en kent daar niemand meer.

“Een dakloze uit Nederland in een vliegtuig schoppen en ‘m in Suriname weer eruit halen zodat hij daar op straat moet leven.” Wordt er zo met mensen omgegaan? Of zijn dit nu eenmaal de regels van Nederland? Meer in het bericht. Bekijk de video. George vertelt zelf zijn verhaal. Echt zielig om naar te luisteren. Er is een online petitie voor hem gestart. Teken hem. Geef dit bericht door aan anderen. Misschien willen ze ook tekenen!!

George, in 1954 geboren in Suriname, woont en werkt al 20 jaar in Utrecht Nederland . Nu wordt hij op 17 februari 2020 uitgezet naar Suriname, waar hij zich niet thuis voelt.

Nederland Suriname
Nederland uitgezet

RTV Utrecht schreef het volgende: De dakloze George Robinson Ost uit Utrecht mag nog maar vijf dagen in Nederland blijven. Daarna wordt hij uitgezet naar zijn geboorteland Suriname. Straatnieuws-medewerker Frank Dries bekommert zich enorm om zijn lot: “Hij kan het amper bevatten.”

Op straat in Suriname?

Dries vindt het schandalig dat ‘King George’, zoals hij liefkozend wordt genoemd, met uitzetting wordt bedreigd. “Je kan niet een dakloze hier in een vliegtuig schoppen en ‘m er daar weer uit halen zodat hij daar op straat moet leven.”

Schoonmaker

George (65 jaar oud) is sinds 2009 dakloos, hij leeft al twintig jaar in de stad Utrecht. Zijn geld verdient hij met klusjes als schoonmaker of verhuizer. “Mijn geboorteland heb ik al 22 jaar niet gezien. Ik ken niemand in Suriname.” Aanstaande maandag moet hij in het vliegtuig zitten.

[quads id=1]

ACTIE

Frank Dries doet er alles aan om George in Utrecht te houden. Een online petitie is inmiddels ruim achthonderd keer getekend. Bovendien wordt het lot van George vandaag besproken in de Utrechtse gemeenteraad. “Ik denk dat de staatssecretaris uitstel kan verlenen”, zegt Dries.

Frank Dries van Straatnieuws is boos: “Je kan niet een dakloze in een vliegtuig schoppen.”

Waarom George geen verblijfsvergunning kan krijgen, is Dries vooralsnog onduidelijk. “Hij zegt dat z’n paspoort is ingenomen. Een aantal hulpverleningsclubjes in Utrecht heeft het met hem geprobeerd, maar ze lopen iedere keer tegen een muur aan bij de IND. Dit gaat ‘m ver boven de pet. Dus we proberen met alle kracht iets te bereiken door flink tamtam te maken.”

George vertelt zijn verhaal tegenover de NUK (Nieuwe Utrechtse Krant):

Bekijk hier de video:

Bekijk hier de online Petitie: Geef het door aan anderen. Gaan jullie ook tekenen? Klik hier

Bron:

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2019390/dakloze-king-george-dreigt-te-worden-uitgezet-ik-ken-niemand-in-suriname.html