Enorme rookwolken bij Staatsolie Suriname – video’s

brand Suriname

Ojee. Brand bij Staatsolie? Olie en vuur gaan niet samen hoor! Enorme rookwolken waren tot ver waar te nemen. Er zou brand zijn uitgebroken. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de video’s ervan. Wat een rookontwikkeling!!!

[quads id=1]

Maandagavond omstreeks zes uur is brand uitgebroken bij Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) te Tout Lui Faut. Dit wordt bevestigd door manager Corporate Communications, Enid Bergval. De brand is uitgebroken in een van de machinehallen. Enorme rookwolken waren tot ver waar te nemen. De Ware Tijd verneemt uit andere bron dat door een lekkage een generator vlam heeft gevat.

[quads id=1]

brand Suriname

“Er was meer rook dan vuur”, zegt Bergval. De brandweer was er snel bij en om acht over zes werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De stroomvoorziening is niet in gevaar zegt Bergval en er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Onmiddellijk nadat de brand uitbrak werd de procedure hoe te handelen in geval van calamiteiten ingezet.

[quads id=1]

De eigen hulpdiensten kwamen direct in actie en werden de externe diensten zoals de brandweer ook ingeschakeld. BErgval zegt dat de brandweer brij snel ter plekke was. In de machinehal staan vier generatoren opgesteld. Het management van SPCS is inmiddels aangevangen met een onderzoek om de oorzaak van de brand te kunnen vaststellen.’

Verklaring

[quads id=1]

De verklaring van Staatsolie:
“Er heeft zich vandaag, 10 februari 2020, bij de warmtekrachtcentrale van Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) te Tout Lui Faut een incident voorgedaan. Er is brand uitgebroken in een van de machinehallen waarbij er sprake is geweest van rookontwikkeling. De procedures voor het handelen in geval van een calamiteit zijn ingezet waarbij de hulpdiensten direct zijn ingeschakeld. De brand was rond 18.08 uur onder controle. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Eén van de machines heeft vlam gevat waardoor de rookontwikkeling ontstond. In de machinehal staan vier machines opgesteld. De stroomvoorziening is niet in gevaar. Het management van SPCS gaat gelijk van start met een onderzoek naar de oorzaak.”

Bekijk de video’s. Ze zouden van de brand zijn.:

[quads id=1]

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/10/brand-bij-powerplant-staatsolie/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland