Jongen in Nederland verdronken tijdens eerste zwemles – moeder mocht niet mee

zwembad Nederland
Wat een vreselijke gebeurtenis in Nederland. Het zal je maar overkomen als moeder! Een jongetje, die pas in Nederland woonde, is tragisch om het leven gekomen.

[quads id=1]

Hij verdronk tijdens zijn allereerste zwemles. Zijn moeder vroeg de school of ze mee mocht. Ze wilde hem niet alleen laten omdat hij niet kon zwemmen. De school weigerde. Waar zijn moeder bang voor was gebeurde: Hij verdronk. 1 ding is zeker. Als zijn moeder mee was, dan was dit nooit gebeurd. Lees het bericht voor meer informatie. Had de school de moeder niet mogen weigeren??

[quads id=1]

Zwembad in Nederland

zwembad Nederland

RTL Nieuws schreef het volgende: Adonay (11) kwam om bij eerste zwemles: ‘Had niet mogen gebeuren’. De jongen die donderdagmiddag verdronk in een zwembad in het Friese Lemmer, was de 11-jarige Adonay Berhe uit Eritrea. Hij ging pas een week naar school en kwam om het leven tijdens zijn eerste zwemles.

Lees ook:

Video oproep – ‘Mijn moeder wil weten waarom ik verdronken ben.’ ~ Nederland

Margé Hof-Noordmans startte gisteren een doneeractie om de nabestaanden van de jongen een hart onder de riem te steken. De familie wil hem graag in zijn land van herkomst begraven, maar daar is geld voor nodig. Inmiddels is er ruim 8000 euro gedoneerd.

[quads id=1]

Net in Nederland

Adonay was nog maar een paar maanden in Nederland, vertelt Hof-Noordmans. Na ruim drie jaar werd hij afgelopen oktober herenigd met zijn moeder, die als bootvluchteling Eritrea had verlaten. “Zij kwam in Italië aan wal en is uiteindelijk in Nederland terechtgekomen. Ze werd statushouder en kreeg een woning in het dorpje Balk.”

Basisschool

Pas jaren later zag ze haar zoon weer. “Ze haalde Adonay op in Ethiopië, waar hij al die tijd bij zijn oma verbleef.” Vervolgens schreef ze hem in op basisschool De Cocon. “Daar kreeg ze gelijk te horen dat hij ook zwemlessen moest volgen.”

[quads id=1]

Lees ook:

BlackNieuws – Drama in Spanje – vader, zoon en dochtertje verdronken tijdens vakantie (video)

Volgens Hof-Noordmans was zijn moeder erg bezorgd over het schoolzwemmen. “Ze vroeg of ze mee mocht, omdat Adonay niet kon zwemmen en de taal niet sprak. Maar dat was niet toegestaan, ook niet als ze voor eigen vervoer zorgde.”

Eerste zwemles

Donderdagmiddag ging het mis tijdens zijn eerste zwemles. Door een nog onbekende oorzaak lag de jongen enige tijd in het zwembad. Omstanders haalden hem uit het water, waarna hij werd gereanimeerd. Maar dat mocht niet meer baten.

[quads id=1]

zwembad Nederland

Aandacht

Volgens Hof-Noordmans is de doneeractie niet alleen bedoeld om geld in te zamelen, maar ook om aandacht te vragen voor de dood van Adonay. “Dit is een ontzettend triest verhaal. Adonay was nog maar net in Nederland. Dit mag niet zomaar onder het tapijt worden geschoven.”

Groot verdriet

Het verdriet van moeder is groot, zegt Hof-Noordmans. “Ze weet dat ze hem niet meer terug kan krijgen, maar wil gehoord worden. Dit had niet mogen gebeuren.”

[quads id=1]

Geen commentaar

De officiële doodsoorzaak van de jongen is nog niet bekend. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Het zwembad en de school geven op advies van de politie geen commentaar. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld

Bekijk hieronder de doneer actie. Klik op doneren als je ook wilt bijdragen:
Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Gerelateerde berichten:

9-jarige verdronken in zwembad aan de Verlengde Gemenelandsweg Paramaribo

Politiebericht – 9-jarige Resileano Yorks verdronken in zwembad te Paramaribo

Leerlinge van Mulo school bijna verdronken in zwembad te Paramaribo

Bron:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5016771/adonay-verdronken-eerste-zwemles-lemmer

https://www.doneeractie.nl/repatri-235-ring-lichaam-11-jarige-adonay/-41625

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland