Coronie krijgt nieuw woningbouw project – video

Coronie Suriname
Mooi nieuws voor het district Coronie. Er wordt binnenkort gestart met een woningbouwproject. Er komen 2 slaapkamer -en 3 slaapkamerwoningen.

Bekijk het officiële bericht van de regering voor meer informatie. Kijk ook naar de video erover en geef het door aan belanghebbenden. Dat is goed nieuws voor de mensen in Coronie, toch?

[quads id=1]

Coronie Suriname

Lees ook: 

Echtpaar Monkou-Plak uit Coronie Suriname verrast. Beste kokosolie ter wereld!!!

NII Suriname schreef het volgende: In het district Coronie wordt binnen niet al te lange tijd een aanvang gemaakt met de bouw van 20 woningen. Dit woningbouwproject wordt uitgevoerd in samenwerking met de Surinaamse Postspaar Bank. Te Totnesspolder verrijzen binnenkort 10, 2 slaapkamer -en 10, 3 slaapkamerwoningen.Coronie wordt woningbouwproject rijker

[quads id=1]

20 woningen

Het district Coronie word teen woningbouwproject rijker. Te Totnesspolder worden momenteel de voorbereidingen getroffen voor de opzet van een twintig stuks woningen. De bouw geschiedt in samenwerking met de Surinaams Postspaarbank (SPSB). Het gaat om tien huizen van twee slaapkamers en tien van drie slaapkamers. Districtscommissaris Remie Tarnadi zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat de bouw binnen niet al te lange tijd van start moet gaan.

[quads id=1]

Voor wie?

“Het valt nog te bezien wie er allemaal in aanmerking zullen komen, omdat er een intakeproces aan vooraf is gegaan”, aldus de burgervader. Hij zegt dat op basis van deze intake de besluiten zullen worden genomen. De districtscommissaris benadrukt dat het slechts om een deel van de woningen gaat die in Coronie gebouwd worden. In het district worden namelijk ook volkswoningen opgezet alsook andere koopwoningen.

Burgervader Tarnadi

Lees ook: 

Regen in Suriname – Naast Paramaribo ook wateroverlast in Coronie (foto’s en video’s)

Voor het project van de SPSB waaraan thans wordt gewerkt, wordt nu gewerkt aan de ontsluiting. Nadat de duikers zijn geplaatst zal het feitelijke werk van start gaan. Op Mary’s Hope en Soemboredjo worden respectievelijk een om twee bouwverkavelingsprojecten neergezet. Burgervader Tarnadi zegt dat zij die er wonen reeds over een titel op de grond beschikken. Voor deze personen zullen andere regelingen getroffen worden, waarbij zij dan ook conform een intake in aanmerking kunnen komen voor een woning.

[quads id=1]

Coronie Suriname

Duizenden woningen

De districtscommissaris toont zich ingenomen met de opzet van woningen in zijn district door de overheid. “Wat woningbouw betreft timmert deze regering al vanaf dag een aan de weg”, aldus dc Tarnadi. Hij erkent dat het aantal waarnaar gestreefd wordt nog niet is gehaald, maar zegt dat met de duizenden woningen die landelijk reeds zijn opgezet de regering op de goede weg is.

DC TERNADI BELICHT WONINGBOUWPROJECT CORONIE. Bekijk hier de video ervan:

[quads id=1]

Gerelateerde berichten:

Familie Dors uit Coronie wordt door de VHP ‘uit de brand’ geholpen

President Bouterse bezoekt jonge ondernemers Coronie ~ Suriname

Foto’s – Gouden huwelijk voor echtpaar Rozenblad – Van Daal uit Coronie ~ Suriname

Bron:

https://www.deboodschap.today/coronie-wordt-woningbouwproject-rijker/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland