Video – Horrorlanding Schiphol lukt niet: ‘Mensen schreeuwden en kotsten’ – storm Ciara Nederland

storm Schiphol

Storm in Nederland. Veel maatschappijen hebben hun vluchten gecanceld. Ze nemen het zekere voor het onzeker. Niemand wil onnodig risico nemen toch?

[quads id=1]

En toch werd er naar Schiphol gevlogen. En dat was een ramp voor deze passagiers: 300 passagiers waren zojuist doodsbang tijdens een vlucht van Madrid naar Amsterdam. Er werd gegild, gehuild en overgegeven. Bekijk de video met het hartverscheurende gegil. Je vraagt je af waarom ze toch gevlogen zijn?

[quads id=1]

Horrorlanding

RTL 4 schreef het volgende: Horrorlanding Schiphol lukt niet: ‘Mensen schreeuwden en kotsten’. Mark Haagen uit Kamerik heeft samen met zo’n 300 passagiers vanavond doodsangsten uitgestaan tijdens een vlucht van Air Europa van Madrid naar Amsterdam.

Amsterdam Schiphol

“We hebben op Schiphol vijf keer een doorstart gemaakt, maar het lukte maar niet om te landen.” Aan boord was grote paniek. Het vliegtuig keerde terug naar Madrid.

[quads id=1]

Turbulentie boven Schiphol

schiphol storm

Mark Haagen vertelt na de landing in Madrid over de helse uren die hij heeft meegemaakt: “De turbulentie boven Schiphol was enorm. De piloot heeft de landing twee keer echt op het allerlaatste moment afgebroken. Op 150 meter boven de baan stegen we weer op. Echt niet tof.”

Grote paniek

Mark zegt dat de paniek in het vliegtuig van Air Europa enorm was. Aan boord was het donker. “Mensen schreeuwden en waren aan het kotsen. De turbulentie was enorm, alles trilde en ging heen en weer. De bagage vloog heen en weer. Qua vliegen ben ik wel wat gewend, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

[quads id=1]

De piloot probeerde nog een bredere landingsbaan. Maar ook dat lukte niet.
Grote paniek aan boord van dit vliegtuig dat wilde landen op Schiphol vanavond. Door de storm lukte dat tot vijf keer toe niet. Het toestel keerde daarom terug naar Madrid.

Onverantwoord

Volgens Mark, die met twee vrienden een weekendje Madrid had gedaan, is het goed dat de piloot het toestel op Schiphol niet aan de grond heeft gebracht. “Het was onverantwoord. Ik vind het überhaupt raar dat we mochten vliegen joh met dit weer.”

storm Schiphol

De communicatie vanuit de cockpit was vrij belabberd. “Er werd weinig gecommuniceerd. Ik zag op een schermpje dat we weer teruggingen naar Madrid na vijf pogingen om te landen. We wisten niet waar we aan toe waren. ”

[quads id=1]

Hard geklapt

De luchtverkeersleiding van Schiphol kan niets zeggen over de bewuste vlucht behalve dat er meerdere vliegtuigen moesten uitwijken vanwege de harde storm.

Mark is iets voor half zeven geland in Madrid. Hoe nu verder? “‘Geen idee, we hebben nog niets gehoord. Ik ben blij dat ik uit het vliegtuig kan. Er is hard geklapt door alle inzittenden. De rust is langzaam teruggekeerd.”

Bekijk hier de gemaakt video:

[quads id=1]

Bron:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5015881/horrorlanding-schiphol-lukt-niet-mensen-schreeuwden-en-kotsten

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland