Moeder dwingt dochter om pasgeboren baby te dumpen – anoniem Paramaribo

baby Paramaribo
Henna, kon je je dochter niet helpen om der baby op te voeden? Henna, bescherm je je man? Is hij misschien de vader van het kind? Henna heb je wel gedacht aan de gevoelens van je dochter? Wat als ze depressief gaat worden?

[quads id=1]

Dit zijn allemaal vragen van Juliette. Ze kent via via een dame, ze heet Henna. Henna haar dochter van 12 jaar heeft stiekem een baby gekregen en ze hebben haar gedwongen om die baby gewoon aan mensen gegeven. Dit kan toch niet zomaar? Lees het verhaal. Juliette heeft ons het verhaal verteld want ze vraagt zich af of ze iets moet doen. Haar hart doet er pijn van. Ze kan dit toch niet zomaar laten gebeuren? Of bemoeit ze teveel? Ze is benieuwd naar jullie mening hierover.

[quads id=1]

Verhaal uit Paramaribo

Hallo FamilieNieuws, ik ben Juliette uit Paramaribo. Ik heb een vreselijk verhaal voor jullie. Ik moet echt even mijn hart luchten. Het gaat niet over mij. Het is eigenlijk een beetje ver van me af maar ik kon de hele week niet slapen ervan. Ik moest gewoon ervan huilen. Ik heb het gevoel dat ik iets moet doen. Ik wil het ook delen zodat mensen kunnen zien wat er soms gaande is achter sommige deuren en ik denk ook dat het 1 van de redenen is waarom jonge meiden een eind willen maken aan hun leven.

Niet blijft geheim

Het gaat om een collega van mijn zusje. Ze heeft me die torie in vertrouwen verteld want ook zij heeft het er zwaar mee. Maar ze kan niets doen. Het blijkt dat haar collega net oma is geworden, maar ze heeft de pasgeboren baby gedumpt bij iemand anders. Ik noem het gedumpt want het is niet op de juiste manier gebeurd.

[quads id=1]

Lees ook:

Die nieuwe vriendin van mijn dochter is een bakru ~ Vreemde tories uit Suriname

Het moest een geheim blijven maar een andere collega wist het en zo is die torie gaan bossen. Nu weten zoveel mensen het. Zo zie je maar dat je niets geheim kunt houden. Dus die collega. Ik ga haar Henna noemen. Ze heeft gewoon haar kleinkind weggegeven. Dus laten adopteren door iemand. Ik hoor dat het meisje zelf niets erover te zeggen had. De moeder en die vader hebben het besloten. Ze is gedwongen.

12 jaar

Die dochter is op haar 12 jaar zwanger geworden. Henna heeft der toen weggestuurd. Ergens om dat kind te krijgen. Zodat mensen der niet zouden zien. Dat moest van die vader. Hij schaamde zich voor dat kind. Henna heeft dat kind die baby laten krijgen en direct na de bevalling hebben ze die baby aan iemand gegeven. Zomaar iemand hoor ik. Dan zal het zonder papieren zijn dus illegaal. Ik vind het zo erg.

[quads id=1]

Baby terughalen

Jammer genoeg ken ik die mensen niet want zo brutaal als ik ben, ik zou gewoon bij ze aan de deur gaan om te praten met die moeder en die vader. Maar misschien zal die moeder dit verhaal ook lezen. Misschien kan ze dan nog nadenken over hetgeen ze heeft gedaan.

Lees ook: Ik weet zeker dat ik de vader van haar kind ben! Anoniem Suriname

Misschien kan ze die baby nog gaan halen en voor haar dochtertje brengen. Is niet goed wat ze heeft gedaan. Haar dochter is nu 12 of dertien hoor. Pas bevallen en je moeder geeft je baby zomaar weg. Wat doet dat met het kind? Dat kind heeft ook gevoelens. Als ouders konden jullie toch samen met je dochter voor het kind zorgen?

baby Paramaribo
Voorbeeldfoto van .legit.ng/
Een schande

Ik heb begrepen dat vooral die vader de reden is waarom het kind weg moest. Hij wilde geen baby in huis. Hij vindt het een schande. Hij zeurt vind ik, dan moest hij maar weggaan. Zijn bloedeigen kleinkind. Gewoon weggegeven. Ik vind het vreselijk. Zou jij als moeder luisteren naar je man? Mijn hart bloedt als ik nadenk over dit verhaal.

[quads id=1]

Zijn kind?

Allemaal gedachten gaan door me heen. Dan denk ik weer: Misschien is het die vader wel die het kind zwanger heeft gemaakt? Want hoe komt zo een jong meisje aan een vriend? Ik heb hier een dochter van 14 jaar. Ik weet precies wanneer ze naar school gaat en wanneer ze thuis moet komen. Wanneer gaat ze een vriend hebben? Natuurlijk weet ik dat die kinderen van tegenwoordig genieperig zijn maar dat kind was 12 jaar. Als moeder hou je toch je kind in de gaten?

Ze weet meer

Daarom denk ik dat die moeder misschien meer weet en dat ze daarom ook naar die vader heeft geluisterd. Ook uit schaamte. Want mensen gaan op den duur misschien zien dat het kind van die vader is.
Deze tori maakt me ziek. Want bij wie hebben ze die baby gedumpt? Gaan die mensen wel goed voor die baby zorgen? En wat gebeurt er met dat meisje. Als die vader der heeft misbruikt, dan gaat hij dat blijven doen. Die moeder gaat der nooit steunen. Dalijk springt ze ook van Bosje brug als ze gaat nadenken wat ze heeft gedaan.

[quads id=1]

Brutaal

Soms weten we niet wat er omgaat in onze kinderen. Dan zeggen we, ze zijn brutaal. Of ze zijn stom om aan zelfdoding te plegen. Maar zijn deze dingen die met ze gebeuren. Ze hebben geen verstandige moeder of vader die op ze let.

Lees ook: Anoniem – Mijn 15-jarige dochter is zwanger terug van vakantie in Paramaribo

Nee boi, ik moest dit verhaal even delen met jullie, ik wil zoveel doen en zeggen. Ik vraag me af wat ik als buitenstander kan doen hieraan? Of moet ik zoals me zusje zegt: niet bemoeien want het is niet mijn zaak? Mijn zusje bemoeit niet want ze wil ook geen problemen. Ze weet niet dat ik jullie heb geschreven. Ze gaat het wel lezen.

[quads id=1]

Ik stel me aan

Ze gaat boos zijn, maar hopelijk hebben jullie goede adviezen dan kan iedereen die het moet lezen het lezen. Misschien ligt het aan mij en stel ik me aan. Maar ik zal dit nooit van mijn leven doen. Al is het kind van mijn vader. Ik zal mijn kind steunen en ik zou haar helpen met haar baby. Ja toch?

Lees ook: Mijn dochter van 13 is zwanger en ze weet niet van wie – Anoniem Suriname

Wat zouden jullie doen? Of zou jij ook je kleinkind kunnen dumpen ergens? Die moeder moet aangesproken worden op haar gedrag. Dit is toch ook strafbaar? Wat zeggen jullie?

Gerelateerde verhalen:

[quads id=1]

Anoniem – Mijn dochter van 16 gaat met een jongen naar bed. Ze wil trouwen ~ Suriname

Mijn man en mijn schoonmoeder hebben mijn baby gestolen – anoniem Paramaribo

Anoniem – Ik ben net moeder geworden maar ik ben helemaal niet blij ~ Suriname Nederland

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig