18-jarige Vidjai, heeft ook zijn bloedeigen moeder vermoord – Suriname Familie drama

moord moeder Suriname

Vreselijk nieuws: De 18-jarige Vidjai, de jongen die Dion Beeldstroo, heeft vermoord. heeft toegegeven dat hij zijn bloedeigen moeder heeft vermoord.

De verdachte bekende toen daarin de hand te hebben te hebben gehad. De jongen heeft haar een cocktail van vloeibare rattengif en ‘Desperado’ te hebben toegediend.

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Vidjai ‘Amar’ J., die door de politie is aangehouden op verdenking van het doodschieten van de zestienjarige Dion Beeldstroo, heeft vrijdag een volmondige bekentenis afgelegd. Dat deed hij bij de politie en tijdens voorgeleiding bij de rechter-commissaris. De achttienjarige verdachte heeft daarbij verklaard ook zijn eigen moeder te hebben vermoord.

De vrouw overleed eind vorig jaar plotseling, nadat zij enkele dagen eerder aan een mislukte beroving was ontsnapt. De beroving op 24 december mislukte, omdat zij en haar dochter de twee daders vroegtijdig hadden opgemerkt. Zij zagen kans weg te rennen en riepen om hulp. De daders sloegen toen op de vlucht.

Toen op 28 januari in een goot langs de Zwampweg in de omgeving van Lelydorp het ontzielde lichaam van Beeldstroo werd gevonden, meldde een zestienjarige jongen zich bij de politie en vertelde dat Beeldstroo door Vidjai J. was doodgeschoten en dat hij erbij was toen dat gebeurde. Hij vreesde het volgend slachtoffer te zullen worden.

De verdachte werd toen opgespoord en aangehouden. Het onderzoek bracht aan het licht dat Vidjai J. Beeldstroo had ingehuurd om de beroving thuis bij hem te plegen. Voor dit karwei zouden de daders SRD 6.000 ontvangen. De opdracht was dat de criminelen zijn moeder en vader tijdens de overval moesten doodschieten.

Tijdens het politieverhoor werd de achttienjarige ook aan de tand gevoeld over de plotselinge dood van zijn moeder. De verdachte bekende toen daarin de hand te hebben te hebben gehad. De jongen heeft haar een cocktail van vloeibare rattengif en ‘Desperado’ te hebben toegediend. Hij verklaarde het misdrijf te hebben gepleegd, omdat zijn moeder niet van hem hield en hem onheus behandelde. De vrouw werd ziek en stierf na enkele dagen in het ziekenhuis.

Beeldstroo werd, aldus de verdachte, doodgeschoten, omdat hij ondanks de mislukte roofpoging betaling eiste en Vidjai J. chanteerde. Beeldstroo dreigde naar de politie te gaan om te vertellen dat de verdachte het brein was achter de mislukte beroving. De achttienjarige lokte het latere slachtoffer met een smoesje naar de Zwampweg en schoot hem vanaf korte afstand in het hoofd.

In eerste instantie werden Vidjai J. en de 53-jarige Paino C. als verdachten aangehouden. Vidjai J. had namelijk het jachtgeweer waarmee hij Beeldstroo doodschoot kort daarvoor bij Paino C. opgehaald. Het onderzoek heeft, zoals de politie vermoedde, uitgewezen dat de 53-jarige man niet op de hoogte was wat Vidjai J. met het vuurwapen van plan was. Hij is inmiddels door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.

Beeldstroo werd vrijdag begraven. Kort vóór zijn teraardebestelling ging de rouwstoet naar de woning van de dader waar er voor de poort werd gezongen en gedanst.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/08/verdachte-bekent-ook-moord-op-eigen-moeder/