Vliegen op kip in restaurant te Paramaribo – Meerdere plaatsen in Flora en Tammenga direct gesloten – foto’s

restaurant Paramaribo
Kip met vliegen? Kakkerlakken in de zaak of ratten uitwerpselen tussen de schappen? Wat bezielt deze ondernemers eigenlijk? Willen ze ons ziek maken? En wie koopt hier nog? Jullie?

Gelukkig zijn de controles in Paramaribo opgevoerd en zijn een aantal zaken te Flora en Tammenga per direct gesloten!! Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de misselijkmakende foto’s. Deel het met anderen wellicht herkennen ze de plaatsen. Hier worden mensen toch ziek van?

Restaurant in Paramaribo

Bic Paramaribo Zuidwest schreef het volgende: De Bestuursdienst Paramaribo Zuidwest heeft vanaf dinsdag 4 februari 2020 de controle op eethuizen en inrichtingen voor eet en drinkgelagen in de ressorten Flora en Tammenga verhoogd.

Onze gezondheid

Sommige ondernemers zijn zich er nog steeds niet van bewust welk gevaar zij vormen voor de volksgezondheid, wanneer zij de veiligheids- en hygiënevoorschriften niet naleven. In sommige restaurants was de toestand zo ernstig dat terstond tot sluiting moest worden overgegaan. Deze ondernemers worden in de gelegenheid gesteld om hun zaak grondig schoon te maken en waar nodig te repareren.

Anderen wel goed

Prijzenswaardig is dat de hygiëne in bepaalde eethuizen heel goed te noemen is en dat die ondernemers zich keurig aan de regels en voorschriften hebben gehouden. Deze ondernemers verdienen volgens Districtscommissaris Eric Grauwde een pluimpje. De meest voorkomende oneffenheden bij de onhygiënische eethuizen zijn geconstateerd zijn, vetputten die niet op tijd geledigd worden, slordige keukens waar het vet overal aan vastkleeft en zelfs van de afzuigkappen en muren druipt.

Afvoer met vis schoongemaakt

Insecten zoals vliegen en kakkerlakken. Ratten uitwerpselen op de rekken. In een gerenommeerd restaurant worden de pannen zelfs op de vloer bij de afvoer gewassen en werd op dezelfde afvoer het vis schoongemaakt. Dit zijn zaken die niet door de beugel kunnen.

Heel slordig

Winkeliers van Provisiewaren worden ook op het hart gedrukt om zich te houden aan de hygiënevoorschriften. Bij controle is er op een winkel gestuit waar situatie onvoorstelbaar slordig is. De controle werkzaamheden zullen in alle zeven ressorten van Paramaribo Zuidwest worden uitgevoerd.

Bron: Bic Paramaribo Zuidwest
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland