Fake news alert – ‘Er is geen Wuhan-coronavirus in Suriname’ – video

Corona Suriname

Er wordt onnodig paniek gezaaid met het verspreiden van valse berichten, zegt waarnemend-directeur van Volksgezondheid Cleopatra Jessurun. Bekijk de video van haar.

[quads id=1]

De nieuwe gevaarlijke dodelijk variant van Corona is NIET in Suriname. Er zijn vier klassieke virussen die verkoudheid veroorzaken en die bestaan al lang in ons land. De man die in het AZP wordt verpleegd heeft 1 van de oude varianten. Dus NIET het Wuhan-coronavirus!! Geef het door aan een ieder. Fake nieuws is niet nodig. Laten we hopen dat de nieuwe variant ons land niet bereikt!! Die kans bestaat natuurlijk nog steeds. Maar tot nu toe zijn we safe.

[quads id=1]

Geen Corona in Suriname

‘GEEN WUHAN-CORONAVIRUS IN SURINAME’. Het nieuwe corona-virus dat zich vanuit de Chinese stad Wuhan in China heeft verspreid en naar andere landen is bij geen enkele persoon in Suriname vastgesteld, zoals sommige Facebook-pagina’s hebben gepubliceerd. Er wordt onnodig paniek gezaaid met het verspreiden van valse berichten, zegt waarnemend-directeur van Volksgezondheid Cleopatra Jessurun.

Bekendmaken

“Er is geen suspecte, geen vermoedelijke en geen bevestigde geval van het novel coronavirus 2019 in Suriname”, stelt ze met klem tegenover de redactie van de Ware Tijd. “Als dat wel het geval is gaan wij het zeker bekendmaken aan de Surinaamse samenleving”, voegt zij eraan toe.

[quads id=1]

In een videoboodschap roept de directeur op om niet “zomaar berichten op Facebook te plaatsen alvorens men de ware toedracht van zaken kent”. Ze merkt op dat er zeven soorten coronavirussen zijn, waarvan vier slechts verkoudheid veroorzaken. De vier klassieke virussen die verkoudheid veroorzaken komen wel voor in Suriname. De man die in het AZP wordt verpleegd heeft geen reisgeschiedenis met China en is gediagnostiseerd met een van de al in Suriname voorkomende coronavirussen, zegt Jessurun.

[quads id=1]

Suriname is niet immuun

Ze wijst er wel op dat Suriname niet immuun is voor ziekten die voorkomen in andere landen. Het nieuwe virus zou dus ook hier kunnen komen, wat niet betekent dat de overheid of Volksgezondheid hebben gefaald, aldus Jessurun. Ze benadrukt dat ook in landen als Japan, Duitsland en Frankrijk het nieuwe virus is opgedoken. Het ministerie van Volksgezondheid probeert er alles aan te doen om te voorkomen dat het virus makkelijk naar Suriname komt.

Passagiers uit China

Woensdag heeft Volksgezondheid verscherpte inreisregelingen voor passagiers uit China afgekondigd. Niet-ingezeten inclusief bemanningen en passagiers die de afgelopen veertien dagen in China zijn geweest zullen niet tot het Surinaams grondgebied worden toegelaten. Ingezetenen die de afgelopen veertien dagen in China hebben vertoefd en huiswaarts keren zullen verplicht veertien dagen in quarantaine worden geplaatst

Bekijk hier de video van BOG

[quads id=1]

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/05/geen-wuhan-coronavirus-in-suriname/

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland