Vliegtuig ongeluk – Boeing 737 breekt in 3 stukken – 120 gewonden – buitenland- video’s

0

Een bizar vliegtuig ongeluk vandaag. Een Boeing 737 breekt in drie stukken na landing op luchthaven Istanboel. 120 mensen zijn gewond geraakt tijdens de crash.

Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de bizarre video’s van het gebeuren. Hoe kon zoiets gebeuren? Velen staan nog voor een raadsel.

Vliegtuig ongeluk

Boeing 737 breekt in drie stukken na landing op luchthaven Istanboel. Op de internationale luchthaven Sabiha Gökçen in de Turkse stad Istanboel is woensdagmiddag een Boeing 737-800 van Pegasus Airlines gecrasht. Het toestel schoot van de baan tijdens de landing en brak in drie stukken.

Volgens persbureau AFP zijn er 120 mensen gewond geraakt tijdens de crash. Onduidelijk is hoe zij eraan toe zijn. De Turkse minister Cahit Turhan van Transport zei dat er bij het incident geen doden zijn gevallen bij wat hij “een ruwe landing” noemde.

Aan boord waren 177 passagiers en 6 bemanningsleden, aldus de minister. Een onbekend aantal passagiers is geëvacueerd, maar reddingswerkers zouden nog bezig zijn met het bevrijden van mensen.

Het is onduidelijk waardoor het vliegtuig naast de baan is terechtgekomen. Na de crash zou een deel van de buitenkant van het toestel in brand zijn gevlogen.

Het vliegtuig was eerder op woensdag opgestegen in de West-Turkse kustplaats Izmir.

Twee jaar geleden schoot een Boeing 737-800 van Pegasus ook al van de baan na een landing in de Turkse plaats Trabzon. Het toestel belandde daarbij bijna in de Zwarte Zee. Alle 168 inzittenden kwamen toen met de schrik vrij.

Bekijk de video’s:

Bron:

https://www.nu.nl/buitenland/6028704/boeing-737-breekt-in-drie-stukken-na-landing-op-luchthaven-istanboel.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

Comments are closed.