Van Paramaribo naar luchthaven Suriname!! Nieuwe SUPER Highway eerder klaar dan verwacht – video’s – foto’s

highway Suriname
Goed nieuws Suriname. De nieuwe superhighway is zo goed als af! We kunnen straks vlotter van Paramaribo naar luchthaven Suriname. De werkzaamheden aan de nieuwe Highway te Suriname verlopen heel goed.

[quads id=1]

Het wordt een hele belangrijke weg voor ons land. Hopelijk zullen de 4 rijstroken de frustraties en irritaties op weg naar Zanderij verminderen. Bekijk het bericht voor meer informatie en details hierover. En kijk naar de eerdere video’s erover.

[quads id=1]

Highway Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Nieuwe Highway wordt vervroegd opgeleverd. De oplevering van de Nieuwe Highway was voorzien voor november 2020, maar zal vervroegd geschieden. De werkzaamheden zijn vlot verlopen waardoor de oplevering nu voor maart geprogrammeerd staat. “Het project is heel goed gegaan waardoor wij maart dus wel halen om alles af te ronden”, zegt Kishan Narain, project engineer van ACE Consultancy, tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII). Het is de bedoeling het werk zo goed mogelijk op te leveren.

[quads id=1]

Nieuwe highway

De Nieuwe Highway is 9.6 km. lang en ligt tussen de Afobakaweg en de John F. Kennedy Highway. Via deze ontsluitingsweg moet vooral de Johan Adolf Pengelluchthaven, gezien het drukke verkeer over de Indira Gandhiweg, makkelijker te bereiken zijn. De aannemer Dalian is thans bezig met afrondende werkzaamheden, terwijl de Energiebedrijven Suriname (EBS) de straatverlichting plaatst.

Toplaag asfalt

De weg zelf is zo goed als af. Alleen de belijning en bebording moeten nog komen. Hieraan wordt gewerkt wanneer bij de kruispunten de verkeerseilanden worden aangebracht. Het gaat om het kruispunt aan zowel de Afobakaweg als de John F. Kennedy Highway. Ook de brug in de Nieuwe Highway is grotendeels af; de 400m lange oeververbinding over de Pararivier moet nog van een toplaag asfalt worden voorzien, alsook de aansluitingswegen.

[quads id=1]

Totaal 4 rijstroken

De Nieuwe Highway bestaat uit twee rijbanen en in totaal vier rijstroken. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) spreekt van een super Highway, waarmee is bewezen dat Suriname ook mooie wegen kan neerzetten. Hij verwacht dat de weg een behoorlijk effect zal hebben. Niet alleen als ontsluitingsweg zodat men makkelijker zijn bestemming, in dit geval de luchthaven kan bereiken, maar ook als bewijs dat de regering aan haar plicht heeft voldaan.

[quads id=1]

De bewindsman weet dat het vaak heel wat frustratie en irritatie opwekt om via de drukke Indira Gandhiweg naar de luchthaven te rijden. Met dit project probeert de regering verlichting hierin te brengen.

Video’s

Bekijk een video erover:

Eerdere berichten:

De nieuwe highway komt eraan! Van Paramaribo naar luchthaven Suriname. Bouw verloopt supervlot! (video’s)

Video’s – Straks sneller van Paramaribo naar luchthaven Suriname. Bouw nieuwe highway verloopt vlot!

Bron:

https://www.deboodschap.today/nieuwe-highway-wordt-vervroegd-opgeleverd/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland