Passagiers uit Nederland vast op ‘Corona schip’ – video’s

Coronavirus Nederland
“De paniek neemt behoorlijk toe. We zijn op open zee en mogen onze cabine voor de duur van twee weken niet verlaten.” Dat zegt 1 van de geschrokken passagiers tegen de krant

[quads id=1]

Duizenden mensen zijn op dit moment aan boord van een cruise schip. Op het schip zijn al 10 mensen besmet met het Coronavirus. Er zitten ook Nederlanders op de boot. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de video’s. Een passagier vertelt zijn verhaal vanuit het schip. Inmiddels zijn er al bijna 25.000 mensen besmet met het virus

[quads id=1]

Drie mensen uit Nederland

Lees ook:

Wereldreiziger Ricky Sewpersad reist met mondkapje door Azië vanwege Coronavirus

NU.nl Nederland schreef het volgende: Drie Nederlanders in quarantaine op cruiseschip bij Japan. Drie Nederlanders zitten in quarantaine op een cruiseschip bij Japan, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Op het schip zijn tien personen positief getest op het coronavirus 2019-nCoV. Er zijn geen aanwijzingen dat de Nederlanders besmet zijn met het virus.

3700 Mensen

Ongeveer 3.700 mensen uit 56 landen zijn aan boord van de Diamond Princess. De besmettingen kwamen aan het licht nadat een tachtigjarige Hongkonger na zijn vakantie positief testte op het virus. Hij verliet het schip al op 25 januari in Hongkong.

[quads id=1]

De tien besmette personen zijn inmiddels van het cruiseschip bij de stad Yokohama gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Het gaat om drie Japanners, drie Chinezen, twee Australiërs, een Amerikaan en een Filipijn.

Ambassade

De Nederlandse ambassade in Tokio staat in nauw contact met het drietal en de Japanse autoriteiten, vertelt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Japan heeft de leiding over de situatie.

De woordvoerder kan niet vertellen of de drie Nederlanders familie van elkaar zijn. De Telegraaf staat in contact met twee Nederlanders op het schip. Het gaat volgens de krant om een echtpaar.

[quads id=1]

Paniek

“De paniek neemt behoorlijk toe”, zeggen de vakantiegangers tegen de krant. “We zijn op open zee en mogen onze cabine voor de duur van twee weken niet verlaten. Er wordt weinig informatie gegeven. Wel krijgen we eten bezorgd, maar al met al is het een klotesituatie.”

De Diamond Princess is niet het enige cruiseschip met besmette personen aan boord. In Hongkong ligt eveneens een cruiseschip stil. De achttienhonderd passagiers worden in quarantaine gehouden en worden getest op het virus. Hiertoe werd besloten omdat drie opvarenden met het virus besmet bleken te zijn.

Ook quarantainemaatregelen in Nederland

[quads id=1]

Ook in Nederland zitten mensen vanwege het coronavirus in quarantaine. Het gaat om de vijftien Nederlanders en twee Chinese partners die in de nacht van zondag op maandag terugkeerden uit de Chinese stad Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak.

Hoewel de evacués geen ziekteverschijnselen hebben, moeten ze preventief twee weken in quarantaine blijven. Ze verblijven thuis of op een centrale opvanglocatie. De groep moet binnenblijven en het contact met anderen beperken. Ook moeten ze hygiënemaatregelen treffen. Zo moeten ze bijvoorbeeld minimaal 2 meter afstand van eventuele huisgenoten houden.

Bekijk de video’s:

[quads id=1]

Een passagier vertelt:

[quads id=1]

Eerdere berichten:

4 Nederlanders in quarantaine op Aruba – Coronavirus – video’s

Mogelijk besmetting Coronavirus op cruiseschip in Europa. 6000 passagiers op lockdown – video’s

Bron:

https://www.nu.nl/buitenland/6028591/drie-nederlanders-in-quarantaine-op-cruiseschip-bij-japan.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland