Video’s – Boze burgers verzamelen aan de Waterkant te Paramaribo: ‘Wij willen ons geld terug!’

waterkant Paramaribo
De burgers zijn boos en schreeuwen: “We willen ons geld terug”, “We willen transparantie en helderheid, nù!” “Opsluiten die boevenbende!” “Pe a moni de”

[quads id=1]

Ze zijn boos omdat de internationale reserves USD 100 miljoen lager bleken te zijn, en misschien wel 250 miljoen lager. Het geld zou van het volk zijn gejat. Een aantal burgers stond vandaag aan de Waterkant te Paramaribo. Bekijk het bericht hierover en de video ervan. Ze zijn duidelijk boos en bezorgd. Zal het iets opleveren?

[quads id=1]

Waterkant te Paramaribo

De ware Tijd Suriname schreef het volgende: “We willen transparantie en helderheid, nù!” “Opsluiten die boevenbende!” scanderen enkele burgers dinsdagochtend aan de Waterkant te Paramaribo tegenover de Centrale Bank van Suriname. Het groepje heeft zich verzameld voor het tekenen van twee petities die bedoeld zijn om duidelijkheid te krijgen over de ‘verdwenen’ kasreserve van honderd miljoen US dollar.

[quads id=1]

Personen konden tekenen

Het is rond elf uur nog onduidelijk hoeveel personen de petitie hebben getekend. Er gaan diverse lijsten rond waardoor de telling moeilijk kan worden bijgehouden, zegt één van de groepsleden. De Ware Tijd heeft in één van de mappen zojuist rond de zestig handtekeningen geteld. Er wordt nog ongeveer een half uurtje gewacht op personen die behoefte hebben om te tekenen.

Geld moet teruggestort worden

De betogers zullen zowel bij de raad van toezicht als directie van de Centrale Bank van Suriname een petitie indienen. Ze eisen dat het geld onmiddellijk wordt teruggestort. Hierna zal het groepje zich naar de De Nationale Assemblee begeven om ook aan de volksvertegenwoordiging een petitie te overhandigen.

Bekijk hier de video van ABC online:

[quads id=1]

Bank directeur

De boze DSB-directeur Steven Coutinho reageerde eerder op dit incident. Hij vindt het vreselijk dat ze misleid zijn door de Centrale Bank. Erger vindt hij dat geld van het volk gejat is. Luister hier (nogmaals) naar het gesprek met de bankdirecteur:

[quads id=1]

Probeerde de regering ook aan gelden te komen?

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/02/04/petitie-over-duidelijkheid-kasreserve/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland