18-jarige Vidjai heeft 16-jarige Beelstroo doodgeschoten na mislukt plan – politie Suriname

overleden Paramaribo
Hierbij het wrede verhaal omtrent de dood van de 16-jarige Beeldstroo. Hij is doodgeschoten door de 18-jarige Vidjai. Vidjai zou hem gevraagd hebben om bij hem thuis in te breken. Daarna werd Vidai door Beeldstroo bedreigd. Vadjai schoot Beeldstroo dood en dumpte zijn lichaam.

Bekijk het uitgebreide politiebericht om te lezen wat er precies is gebeurd. Wat een vreselijke ontdekking voor beide families. De jongens zijn tieners. We wensen hen veel sterkte.

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: Samenzwering tot beroving eindigt in levensberoving(Lijk Zwampweg geïdentificeerd). De politie van het bureau Lelydorp kreeg op dinsdagmorgen 28 januari, omstreeks tien voor half negen, via het Command Center, de melding binnen dat een lijk was aangetroffen in een trens langs de zwampweg in het district Wanica.

16-jarige Beeldstroo

Het bleek het lijk van de 16-jarige Dion, Beeldstroo te zijn. Dion, Beeldstroo is dood geschoten met behulp van een jachtgeweer. Hangende dit onderzoek is op maandag 3 februari de 18-jarige Vidjai J. aangehouden waarna hij in verzekering is gesteld. Hij moet de persoon zijn geweest die Beeldstroo heeft dood geschoten omdat Beeldstroo hem chanteerde.

Vidjai moet Beeldstroo hebben aangezet om bij hem thuis een beroving te plegen hetgeen Beeldstroo ook deed samen met een andere man. De beroving mislukte omdat huisgenoten van Vidjai kans zagen uit de woning te rennen en hulp te roepen.

Jachtgeweer

Beeldstroo begon Vidjai toen te chanteren en vroeg om zwijggeld. Vidjai betaalde hem een bedrag maar Beeldstroo eiste meer geld van hem. De 53-jarige Paino, C. gaf Vidjai toen een jachtgeweer waarmee hij Beeldstroo moet hebben dood geschoten.

Vervolgens dumpte hij diens lijk in de trens. Paino is hangende het onderzoek ook in verzekering gesteld. Ene jongeman bekend als Chivos heeft Vidjai vermoedelijk geholpen om Beeldstroo van kant te maken.

Zijn nog voortvluchtig

Chivos en de kompaan van Beeldstroo zijn nog voortvluchtig. De recherche van Regio Midden is belast met het onderzoek in deze zaak