Oproep op social media om directeur Coutinho morgen te ondersteunen – DSB Paramaribo – video’s

bank Paramaribo
“Er is morgen, zondag 2 februari 2020, om 09.00 uur een spoed RvC meeting. Wij roepen u op om om 08.30 uur bij DSB Hoofdkantoor aanwezig te zijn, om Steven Coutinho ten volle ondersteunen”

[quads id=1]

Bovenstaande oproep circuleert op social media. Het volk wordt opgeroepen om DSB bank CEO Steven Coutinho te ondersteunen. Het vermoeden bestaat dat hij morgen wordt ontslagen vanwege zijn uitspraken tijdens het vraaggesprek met ABC Online (zie video). Is er echt 100 miljoen van ons spaargeld gejat? Bekijk het bericht en de verschillende video’s voor meer informatie. Gaan jullie morgenochtend ook naar de bank? Staan jullie ook achter Coutinho? Of had hij zijn emoties moeten bedwingen?

[quads id=1]

Bank Paramaribo

Starnieuws Suriname schrijft het volgende: Personeel DSB zondag bij bank; staat achter directeur. De bond bij De Surinaamsche Bank (DSB) heeft besloten zondagmorgen om 8.30 uur aanwezig te zijn bij het hoofdkantoor wanneer de raad van commissarissen bijeenkomt. Vakbondsleider Robby Berenstein zegt aan Starnieuws dat het zekere voor het onzekere wordt genomen, want het bericht circuleert dat DSB-directeur Steven Coutinho wordt ontheven. “Medewerkers van de bank, gepensioneerden en verontruste cliënten willen hun stem laten horen,” zegt Berenstein.

[quads id=1]

bank Paramaribo

Verkeerd aangekomen

Het is verkeerd aangekomen bij de regeringstop dat Coutinho een ‘recht door zijn hart’ interview heeft afgestaan aan Radio ABC waarin hij ronduit heeft gezegd dat het geld van het Surinaamse volk is gestolen. Het gaat om US$ 100 miljoen van de spaargelden van burgers die gebruikt is. De banktopper heeft geen blad voor de mond genomen en aangegeven dat de handelingen van de Centrale Bank van Suriname buiten alle afspraken om zijn en absoluut niet getolereerd kunnen worden.

Toch gebeurd

Berenstein is ook geschokt door mededelingen van vicepresident Ashwin Adhin die toegegeven heeft dat de regering op de hoogte was van het gebruiken van het geld voor zaken waar het geld nimmer voor aangewend mocht worden. De kasreserve is niet bestemd hiervoor maar voor internationale beleggingen, waarvoor nog verdere protocollen getekend moesten worden. De monetaire autoriteiten hebben aangetoond dat ze niet te vertrouwen zijn. Hiervoor is eerder gewaarschuwd. Ontkend werd dat men aan het geld van het volk zou komen, maar nu is het toch gebeurd.

[quads id=1]

Oproep

Met de oproep voor zondagochtend wil het personeel aangeven directeur Coutinho ten volle te ondersteunen. Dit wil de bond duidelijk maken aan de raad van commissarissen, die om 9.00 uur vergaderd. Op de agenda staat niet de ontheffing of ontslag van de directeur, maar de bond neemt het zekere voor het onzekere en wil aangeven dat een actie naar de directeur toe niet geaccepteerd zal worden. “Wij kunnen ons terugvinden in elk woord van de directeur”, stelt Berenstein.

Intussen is Coutinho die uitlandig was, vanmiddag weer teruggekeerd.

Luister hier nogmaals naar het gesprek van ABC Online met de bank directeur:

[quads id=1]

[quads id=1]


Bron:

https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/56838

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland