19-jarige man verhangt zichzelf in de gevangenis – politie Suriname

Gevangenis Suriname
Hij was pas 19 jaar en zou binnen 2 maanden vrijkomen. Hij kon zijn leven weer oppakken en verbeteren. Maar helaas. Hij maakte er een einde aan!

[quads id=1]

Hierbij het officiële politiebericht omtrent de zelfdoding in een gevangenis in Suriname. Bekijk het bericht om te lezen wat er precies is gebeurd, hoe hij het heeft gedaan en waarom hij vastzat. Bekijk ook de volledige gegevens omtrent zijn identiteit. Sterkte aan zijn nabestaanden.

[quads id=1]

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: Gedetineerde verhangt zich in Huis van Bewaring. De politie van het bureau Santo Boma kreeg op vrijdag 31 januari de melding van een ophanging bij het Nieuw Huis van Bewaring te Santo Boma.

[quads id=1]

Zelf opgehangen

Het betreft bij deze de 19-jarige gedetineerde Jurmain, Manuel die zich op een tijdstip gelegen tussen 11.00 uur en 13.00 uur heeft opgehangen in zijn cel middels een touw. Het ophangmiddel bestond uit reepjes laken die aan elkaar zijn gevlochten tot een touw.

Onhandelbaar

De gedetineerde was onder behandeling van een psycholoog en was eerder op die bewuste dag behandeld door de psycholoog. Tegen 11.00 is hij weer in zijn isoleercel geplaatst alwaar hij zat vanwege zijn onhandelbare gedrag. Tegen 13.00 zijn de Penitentiaire ambtenaren naar zijn cel geweest om hem eten te geven en zagen dat hij zich zelve had opgehangen aan de achterkant van zijn cel, tegen de ventilatieopeningen. De gedetineerde bleek reeds overleden te zijn.

[quads id=1]

Geen geweld

Er zijn geen tekenen van geweld aangetroffen. De Forensische Opsporingsonderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van zelfdoding door ophanging. Jurmain was gevonnist ter zake mishandeling, poging zware mishandeling en bedreiging en moest een opgelegde straf van 20 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk uitzitten. Op 27 maart 2020 zou hij in vrijheid worden gesteld.

[quads id=1]

Het lijk is na afstemming met het Openbaar Ministerie aan de nabestaanden afgestaan voor de begrafenis.

Bron:

Gedetineerde verhangt zich in Huis van Bewaring

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland