Mijn vader heeft mijn moeder het huis uit gegooid. Ik wil der niet in mijn huis – anoniem Paramaribo

vakantie Paramaribo
Als je zwanger bent dan wil je graag dat jouw moeder er voor je is. Maar de moeder van Julia heeft het te druk met uitlopen voor haar vader. En toen haar vader haar moeder het huis uit zette had de moeder van Julia ineens wel tijd voor haar.

[quads id=1]

Ze stond voor de deur met haar kleren, maar Julia heeft haar niet in huis genomen. En nu is bijna iedereen teleurgesteld in haar. Is Julia echt een gemene dochter? Lees haar verhaal, ze legt de situatie uit. Door dit alles is ze bang dat de baby te vroeg gaat komen. Had ze haar moeder wel in huis moeten nemen of heeft ze juist gehandeld? Waarom zijn bepaalde moeders eigenlijk zo tegen hun bloedeigen kinderen? Is er wel sprake van liefde?

[quads id=1]

Julia uit Paramaribo

Lees ook: Mijn schoonmoeder komt een half jaar op vakantie bij ons in Nederland – Anoniem Suriname

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Julia. Ik ben sinds 3 jaartjes getrouwd met Marcel. Ik ben nu 7 maandjes zwanger en ben wachtende op ons eerste kindje. Voor het huwelijk woonde ik bij mijn ouders. Van daar uit ben ik gaan samenwonen. Midden in de stad Paramaribo.

Nog een zoontje

Het huwelijk van mijn moeder en mijn vader was zolang ik me kan heugen al een rommel. Mijn moeder is niet echt een goede vrouw. Zij en ik konden het ook nooit zo goed vinden. Zij en mijn vader hebben nog een zoontje van 16 en mijn moeder heeft een voorkind. Mijn grote broer. Maar die woont inmiddels in Nederland.

[quads id=1]

Ze is een zwierbol

Lees ook: Mijn schoonmoeder woont bij ons, ik wil haar weg hebben! anoniem Suriname

Mijn hele zwangerschap hoor ik bijna niets van mijn moeder. Ze helpt me met helemaal niets. Mijn moeder is een zwierbol. Zij en ik verschillen als de zon en de maan. Altijd al hoor. Daarom kunnen we niet met elkaar.
Ik verdenk mijn moeder al jaren van uitlopen. Ik probeerde mijn vader te wenken, maar hij geloofde me toch nooit. Of hij deed alsof. Al was hun huwelijk niet goed, hij zei me altijd om nooit te bemoeien en ik moest mijn moeder niets kwalijk. Hij had altijd een excuus klaar voor haar. Haar ouders waren ook een hel. Dus accepteerde ik, en hij ook, alles maar gewoon van mijn moeder.

Gaat slechter

Maar sinds ik uit huis ben merkte ik wel dat het slechter gaat tussen die twee. Mijn broertje geeft me al die klachten. Die is ook vaak bij mij. Ik woon namelijk midden in de stad Paramaribo dus is makkelijker voor hem. Ik woon dicht bij zijn school. En hij en ik kunnen het heel goed vinden. Soms komt mijn vader ons in de avonduren halen en dan doen we iets leuks. Met zijn drietjes. Alsof we geen moeder hebben. Toch? Maar is gewoon. Zo zijn we altijd samen geweest.

Verplichting

Lees ook: Mijn man raakt me helemaal niet aan – zal hij uitlopen of heeft mijn moeder hem behekst? anoniem Paramaribo

Zij heeft altijd iets anders te doen. Dus ja, laat ik eerlijk zijn: Heel heel soms als ze toevallig in de stad is met iemand belt ze om te komen. Dan zitten ze 5 minuten en gaat dan weer alsof ze verplicht is. Mijn man moest nooit niets van der hebben hoor. Maar hij bemoeit niet.
Dus vorige week was er een erge ruzie thuis bij mijn vader en mijn moeder. Mijn vader heeft haar eruit gezet. Hij heeft der betrapt met een heer. Mijn moeder heeft hem gezegd dat ze wilde scheiden en dat ze bij die heer zou gaan wonen. Mijn vader heeft toen al haar spullen bij elkaar geraapt. We werden gebeld om te komen helpen want mijn vader zou der iet aan doen. Politie was er ook bij. Mijn vader was het gewoon zat. Al die jaren. Hij wilde niet meer.

[quads id=1]

Andere mannen

Hij gaf dit ook toe: Dat hij al zo vaak mijn moeder heeft gezien met andere mannen enzo. Heel erg. Ik was heel erg teleurgesteld en mijn man nog erger. Hij bleef maar doorgaan over hoe slecht mijn moeder was enz. Bijna kreeg ik ruzie met hem want hij vond van, straks lijk ik ook op mijn moeder enzo. Hij bedoelde het niet zo maar ik vond het helemaal niet leuk dat hij zulke dingen begon te zeggen. Goed; mijn moeder ging dus bij die vriend van der. Ze was al een paar maanden met hem. We kennen hem helemaal niet. Tot nu toe niet trouwens. Hij was al weg voordat de politie er was of voor dat wij er waren. Mijn broertje kent zijn gezicht wel.

Vakantie in Paramaribo

Een broer en zus van mijn vader bleven die avond bij hem, die zus was toevallig op vakantie in Paramaribo en zou bij hem blijven. Ik kon natuurlijk niet blijven in die stress. Ik ben zo rond als een kanon. Ik moest rusten.

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van afropunk

De dag erna hoorde ik niets van mijn moeder en de dag daarna was ze voor de deur met al haar spullen in de auto. Mijn man was op dat moment niet thuis. Mijn moeder huilde en huilde, ze had nergens om te gaan. Ze was al bij mijn vader gegaan om te smeken, om haar weer terug te nemen. Maar vanzelf heeft hij nee gezegd. En ze heeft de wind van voren gehad van zijn zusje. Ze heeft mijn moeder voor van alles en nog wat uitgemaakt. Ik vond, ze moest niet bemoeien. Maar ok. Ik begrijp die emoties wel.

[quads id=1]

Ik heb haar weggestuurd

Lees ook: Mijn moeder gaat vreemd voor mijn vader. Ik haat haar – anoniem Suriname

Maar wat heb ik gedaan. Voordat mijn man thuiskwam heb ik mijn moeder weggestuurd. Ik heb der niet in huis genomen. Ik was niet boos op haar maar ik heb der gezegd dat ik het niet wil. Toen is ze zo boos op mij geworden. En ze is boos en verdrietig weggereden.

Mijn broer heeft mij kort daarna gebeld en me uitgescholden vanuit Nederland en tot mijn verbazing toen mijn man thuiskwam heeft hij gezegd dat ik verkeerd heb gehandeld. Ik begreep er niets van. Ik dacht juist dat hij blij zou zijn want in feite heb ik het ook voor hem gedaan.
Nu 3 dagen later wil mijn moeder niet met mij praten. Ik bel haar, maar ze neemt niet op. Niemand zegt me waar ze is. Mijn broertje weet het ook niet, maar hij heeft haar wel gesproken. Zelfs mijn vader heeft tot haar gesproken gisteren.

Mijn broer

Mijn broer weet wel waar ze is, hij zegt niets. Hij heeft goed contact met haar. Maar hij zegt me niet waar ze is. Want hij vindt me een slechte dochter. Mijn moeder zegt dat ze niets meer met me te maken wil hebben. En ik heb daar zoveel verdriet van.

[quads id=1]

Ik ben zo in de war. Ik vraag me nu echt af of ik echt een slechte dochter ben. Mijn moeder heeft nooit echt naar me omgekeken toen ik thuis woonde. Ze heeft mijn vader als een voetveeg behandeld. Ze heeft hem belazerd en ging bij die andere vent wonen en nu die vent haar niet wil hebben komt ze huilend bij mij. Moest ik haar toch in huis nemen?

Marcel is gemeen

Lees ook:

Moeder uit Suriname aan haar lot overgelaten (video)

En mijn man, zo gemeen. Om hem heb ik mijn moeder de deur gewezen en nu zegt hij ook dat ik het niet moest doen. Ik heb zo en stress. Vannacht had ik alleen maar pijn in mijn buik. Nooit heeft mijn moeder gevraagd hoe het met de baby gaat of wat ik krijg. Ik weet het wel. Nooit heeft ze interesse getoond. En nu daar ze geen onderdak heeft ben ik wel goed.

Vader is stil

[quads id=1]

Mijn broertje is gelukkig niet boos op mij. Mijn vader houdt zich stil. Ik denk dat hij ook teleurgesteld is in mij. Terwijl ik het ook voor hem heb gedaan. Hij zegt me, ik moest niet bemoeien. Ik moet er zijn als mijn moeder me nodig heeft. Maar waar was ze dan toen ik haar nodig had. Ik heb haar nu nodig!

Wat moest ik doen?

Ik ben zeer benieuwd wat jullie ervan vinden. Moest ik mijn moeder wel in huis nemen? Mijn moeder en ik kunnen gewoon niet in 1 huis wonen. Ze zou problemen veroorzaken tussen mijn man en ik. Hij doet wel zo, maar hij weet dat het niet goed zou zijn als mijn moeder hier kwam wonen. Ze zou in en uit lopen wanneer ze wilde. Hij en ik zouden telkens ruzie krijgen. En ik heb rust nodig.

[quads id=1]

Ik moet rusten

Ik ben al eerder gestopt met werken omdat ik moet relaxen. Dat weet mijn man. En toch staat hij niet achter mij. Hij zegt dat hij nooit van zijn leven zijn moeder de deur zou wijzen. Ik voel me zo slecht.
Maar ik vind het wel heel erg dat mijn broer, Marcel en mijn vader teleurgesteld zijn in mij. Ik voel me zo rot. Alsof niemand rekening houdt met mijn gevoelens. Niemand denkt aan mijn toestand. Ik ben zo bang dat de baby eerder komt. Ben ik echt zo verkeerd? Laten jullie mij aub weten. Want ik pieker me echt suf.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn moeder is op vakantie naar Suriname voor een voodoo wassie met haar vriend

Anoniem: Ik haat mijn schoonmoeder. Ik wil haar niet meer in ons huis ~ Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig