KLM vliegt nog gewoon van China naar Amsterdam – Coronavirus – video’s

klm Nederland Suriname China
Veel Chinezen die Suriname binnenkomen, vliegen via Amsterdam. British Airways stopt per direct alle vluchten naar China en in Amerika worden ook een aantal vluchten naar China geschrapt. Dit vanwege het dodelijke Coronavirus

[quads id=1]

Maar de Nederlandse vliegtuigmaatschappij KLM zegt voorlopig nog steeds naar China te vliegen. De stewardessen mogen WEL mondkapjes op om zichzelf te beschermen. Betekent dit dat iedereen uit China Nederland binnen kan komen? En kunnen deze mensen dan gewoon doorvliegen naar Suriname? Dat zijn de vragen die we binnenkrijgen. Hopelijk kunnen we hier ook antwoord op krijgen.  Meer info in het bericht en bekijk ook wat nieuwe video’s over het dodelijke virus

[quads id=1]

Amsterdam naar China

KLM blijft voorlopig vliegen naar China. KLM bekijkt de situatie rondom het coronavirus van dag tot dag, maar zegt woensdag vooralsnog geen vluchten te schrappen. Voor KLM zou een vlieg stop van Schiphol naar China, één van de belangrijkste bestemmingen van de maatschappij, een enorme miljoenenstrop betekenen.

[quads id=1]

Gratis annuleren

Sinds maandag biedt KLM haar passagiers wel de mogelijkheid om hun China-vlucht kosteloos te annuleren of om te boeken naar een later tijdstip. Een woordvoerder wil niet zeggen hoeveel reizigers daarvan gebruikmaken.

De indruk van een luchtvaartingewijde is wel dat diverse KLM-vluchten van en naar China nu halfleeg moeten zijn, omdat ook veel Chinese passagiers afhaken. Dat wil de KLM-zegsman uit concurrentieoverwegingen evenmin bevestigen.

[quads id=1]

BA stopt wel met vliegen

Woensdagochtend sloeg in de vliegindustrie de vlam in de pan, toen British Airways bekendmaakte alle vluchten naar China met onmiddellijke ingang op te schorten tot maart. De Britse autoriteiten ontraden reizen naar China. Ook in de Verenigde Staten worden onder andere door United veel China-vluchten geschrapt. Er zijn nu controles op Amerikaanse luchthavens.

[quads id=1]

Er is in Nederland nog geen negatief reisadvies naar China, behalve de provincie Hubei van de stad Wuhan, waar de soms dodelijke infectieziekte vorige maand uitbrak. Inmiddels zijn er vele duizenden besmettingen, verspreid over de wereld.

Negatief reisadvies

,,We houden de kwestie samen met bijvoorbeeld het RIVM heel goed in de gaten, maar lopen nooit vooruit op besluiten om een negatief reisadvies af te kondigen. Alleen als daar voor ons aanleiding toe is, zouden we het bestaande advies verder kunnen aanscherpen”, aldus een woordvoerster.

[quads id=1]

Update: KLM houdt vanmorgen een spoedoverleg over het coronavirus. Wellicht verandert de zaak nog. Later meer hierover

Video’s:

[quads id=1]

Bron:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1312355151/klm-blijft-voorlopig-vliegen-naar-china

Geschreven door PAUL ELDERING EN YTEKE DE JONG
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland