70 miljoen Euro aan coke in ‘bootje’ van Suriname naar de UK – video’s

Suriname Engeland

2 Britse mannen gaan heel lang de bak in nadat ze betrapt zijn met een enorme hoeveelheid aan coke op hun boot. De hoeveelheid is meer dan 70 miljoen euro waard

[quads id=1]

Ze verscheepten het bederfelijke spul met de boot vanuit Suriname naar de UK. Dit is voor Groot Brittannië 1 van de grootste drugsvangsten aller tijden. Daarom zijn de straffen ook ontzettend hoog. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de video’s erover. Het leek een perfect plan, maar helaas.

[quads id=1]

Suriname Engeand

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Britten fors gestraft na smokkel coke uit Suriname. Gary Swift (53) en Scott Kilgour (41), zijn woensdag in Groot-Brittannië tot zware gevangenisstraffen veroordeeld voor de import van cocaïne, meldt de Britse omroep BBC. De mannen werden in augustus vorig jaar op heterdaad betrapt op hun zeiljacht, toen zij 751 kilo cocaïne Groot-Brittannië wilden binnenbrengen. Ze hadden de partij opgehaald in Suriname.

[quads id=1]

Het was een van de grootste drugsvangsten ooit in het land. Omdat de verdachten schuld hebben bekend, hoeven zij slechts de helft van de straf uit te zitten. Daarna worden ze voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Swift kreeg 19,5 jaar en zijn kompaan 13,5 jaar. Beide mannen komen uit Liverpool.

[quads id=1]

Suriname Engeland

De twee mannen kwamen in juni 2019 met hun boot naar Suriname om de drugs op te halen. Volgens de openbaar aanklager had Swift in december 2017 met een andere boot een testvaart gemaakt. Dat vaartuig kwam in problemen voor de kust van Wales en moest naar de haven daar gesleept worden voor reparatie. Dat incident maakte dat Swift in het vizier kwam bij de autoriteiten.

[quads id=1]

Meer dan een jaar later koos hij, nu vergezeld van Kilgour, weer het ruime sop richting Suriname. Vanaf het begin van de reis is hij in de gaten gehouden door justitie

Lees hieronder het volledige bericht bij DWT:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/01/28/britten-fors-gestraft-na-smokkel-coke-uit-suriname/

Bekijk hier een video’s ervan:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland