Zijn ongetrouwde vrouwen zonder kinderen gelukkiger? Video

vrouwen kinderen
Lekker in alle rust slapen, geen lastige vent de hele dag om je heen en geen vervelende ruziemakende kinderen die niet willen luisteren?

[quads id=1]

Daar kunnen sommige vrouwen inderdaad blij van worden. Maar zijn ze dan ook echt gelukkiger? Dit artikel kregen we binnen. We vonden het zeer interessant en we willen graag jullie mening hierover weten. Is dit echt waar? Zijn ongetrouwde vrouwen zonder kinderen veel gelukkiger? Of is dit onzin? Kijk ook naar interessante video erover. We zijn benieuwd naar de mening van moeders en NIET moeders. En uiteraard van mannen. Het artikel zegt namelijk ook dat getrouwde mannen juist WEL gelukkiger zijn. Wat denken jullie ervan?

[quads id=1]

Zonder kinderen

Margriet.nl schreef het volgende: Ongetrouwde vrouwen zonder kinderen zijn het gelukkigst, zegt wetenschapper. Het beeld dat we hebben van het eenzame ‘kattenvrouwtje’ klopt van geen kanten, zegt gedragsexpert en professor Paul Dolan. Ongetrouwde vrouwen die alleen wonen en geen kinderen hebben zijn vaak gelukkiger dan vrouwen met een relatie.

Daarnaast zouden ze ook gezonder zijn en langer leven.

[quads id=1]

Maatstaven van geluk

Professor Dolan is een expert in gedragswetenschappen en geluk aan de London School of Economics. De wetenschapper legt uit hoe traditionele maatstaven van sociaal succes, zoals een huwelijk en kinderen, niet gelijk lopen met onze maatstaven voor geluk. Dit vertelde hij tijdens het Hay Festival in Wales afgelopen jaar.

Mannen komen tot rust
vrouwen kinderen
Voorbeeldfoto van pinterest

Volgens hem zijn vrouwen over het algemeen ongelukkiger in een huwelijk, terwijl mannen juist wel gelukkiger zijn wanneer ze getrouwd zijn. Mannen komen vaak ‘tot rust’ wanneer ze getrouwd zijn. Ze nemen minder persoonlijke risico’s en hebben meer succes op werk. Hierdoor zijn ze gezonder en gelukkiger. Vrouwen voelen zich in een huwelijk vaak net zo gelukkig als dat ze vrijgezel waren, en middelbare getrouwde vrouwen voelen zich zelfs vaak ongelukkiger.

[quads id=1]

Sociale verwachtingen

Professor Dolan legt uit dat vrouwen vaak trouwen vanwege sociale verwachtingen van de maatschappij, maar dat dit niet altijd bijdraagt aan hun geluk. “Je ziet een vrijgezelle vrouw van veertig, die nooit kinderen heeft gekregen. Ach, wat zonde. Misschien ontmoet ze op een dag een man en zal haar leven beter worden. Nee, misschien ontmoet ze wel de verkeerde man en wordt ze ongelukkig en ongezond, en gaat ze eerder dood,” legt Dolan zijn standpunt uit.

[quads id=1]

Vrijgezelle leven omarmen

Ongetrouwde vrouwen die hun vrijgezelle leven durven omarmen, zijn daarom gemiddeld gezien gelukkiger dan getrouwde vrouwen. Als vrouwen als vrijgezel ongelukkig zijn, dan ligt dat volgens Dolan aan de druk die ze voelen van de maatschappij om aan sociale verwachtingen te voldoen. Niet aan het ontbreken van een man.

Wat denken jullie? Heeft hij gelijk?

Bekijk hier een interessante video van de wetenschapper waarin hij uitlegt wat geluk eigenlijk is:

Bron:

https://www.margriet.nl/fitengezond/psyche/ongetrouwde-vrouwen-gelukkigst/

Geschreven door QUIRINE BROUWER
Bron | The Guardian
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland