Radiopresentator in Suriname aangehouden door de politie na beledigen van president Bouterse

Bouterse Suriname

“Ik heb niets te verliezen als jullie me doodschieten.”

Zijn video ging viraal. Een video vol met krachttermen en verwensingen. En niet geschikt voor jeugdige kijkers. Niet iedereen houdt van de president van Suriname. Dat hoeft ook helemaal niet.

[quads id=1]

Maar beledigen is nu eenmaal strafbaar. Hebben jullie het filmpje ook gezien? Is het terecht dat de man is aangehouden?

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: BALDEWSINGH AANGEHOUDEN WEGENS BELEDIGEN PRESIDENT. Baldewsingh aangehouden wegens beledigen president. De politie heeft radiopresentator Satis Baldewsingh aangehouden in district Wanica. Hij heeft zich maandagmorgen gemeld bij het bureau. Baldewsingh werd door de politie gezocht in verband met het stelselmatig beledigen en bedreigen van president Desi Bouterse via zijn Facebookpagina.

[quads id=1]

Daarop was ook te zien dat Baldewsingh met een five shooter poseerde. Of het geweer is aangetroffen door de politie is vooralsnog onbekend. Op Facebook ging de voormalig presentator van ‘Zeven even’ in vulgaire bewoordingen flink tekeer tegen Bouterse. Tegen Baldewsingh was er “van regeringswege” aangifte gedaan voor het “beledigen en bedreigen van de president in het openbaar”.

Bouterse Suriname

Lees ook:

Het beledigen van de president is wettelijk strafbaar

“San ede unu no e proberi taki pe mi de, meneer Bouterse”, roept Baldewsingh, die naar verluidt de Nederlandse nationaliteit heeft. Clifton Limburg, directeur van het NII, zei vrijdag in zijn praatprogramma ‘Bakana Tori’ op staatsradio SRS dat er aangifte is gedaan tegen de “driftkop”. Toen de Ware Tijd hem om nadere uitleg vroeg, verwees hij naar de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname. Echter, woordvoerder Humphrey Naarden was onbereikbaar in het weekend.

[quads id=1]

Baldewsingh: “No wan mpp no e taki; na mi e taki tapu FB. Vanaf 1982 mi e taki. Komen jullie me arresteren. Ik ben bereid om doodgeschoten te worden.” In het filmpje vertelt hij dat militairen bij ’s Lands Boerderij wapens voor zijn moeder hebben getrokken en hebben gepoogd zijn zus te misbruiken. “Ik heb niets te verliezen als jullie me doodschieten.”

[quads id=1]

Het filmpje verscheen op 22 januari, de dag dat Bouterse voor de Krijgsraad verscheen. “Is het Suriname wat er vandaag is gebeurd un nyan mi mars.” Baldewsingh kan niet bevatten dat zoveel mensen op de been zijn gebracht om Bouterse te begeleiden naar het gerechtshof. “A k**l* idioot Bouterse en zoon taigi mi dat en pa na wan f*ck*ng moordenaar.”

[quads id=1]

Lees ook:

Man die President Bouterse beledigde in gesprek met 1 voor 12 Suriname (video)

Overigens, het is niet de eerste keer dat een burger wordt opgespoord voor het beledigen van Bouterse. Enkele maanden geleden werd ene ‘Buru’ opgehaald nadat hij – ook in een filmpje – het staatshoofd had bedreigd. Volgens het Wetboek van Strafrecht staat op belediging van de president of waarnemend president een gevangenisstraf van één tot vijf jaar, afhankelijk van de manier en soort van belediging, bijvoorbeeld in woord, geschrift of afbeelding. Betrokkene kan ook een boete krijgen of een combinatie van een vrijheidsstraf en een geldboete.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/01/27/baldewsingh-aangehouden-wegens-beledigen-president/

Geschreven door Naomi Hoever
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland