Hoogste niveau waakzaamheid in Nederland voor coronavirus – video’s

Corona Suriname
Het dodelijke Coronavirus grijpt om zich heen. Steeds meer mensen worden ziek. Er zijn besmettingen gemeld in heel wat landen. De Wereldgezondheidsorganisatie verwacht verdere verspreiding.

[quads id=1]

Daarom is de regering in Nederland extra alert. Ze zullen er alles aan doen om eventuele zieken op te sporen en verspreiding tegen te gaan. Men gaat zich dan moeten houden aan bepaalde regels. Het virus wordt voornamelijk van mens op mens overgedragen door hoesten en niezen van een besmette patiënt. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden. Bekijk ook de video’s voor extra informatie.

[quads id=1]

Corona Nederland

DeStentor Nederland schreef het volgende: Hoogste niveau waakzaamheid in Nederland voor coronavirus. Nederland geeft het coronavirus het dreigingsniveau mee van een zogenoemde A-ziekte. Dat heeft minister Bruins (Medische zorg) besloten op advies van het RIVM, schrijft hij vanavond in een Kamerbrief.

Verdere verspreiding
Corona Nederland
Foto van Foxnews

De overheid wil met deze status eventuele patiënten met het coronavirus in Nederland zo snel mogelijk opsporen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

[quads id=1]

Dit betekent dat een specialist in het ziekenhuis vanaf nu verplicht is om een patiënt die wordt verdacht van een besmetting direct bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst te melden.

Mogelijk wettelijke maatregelen zijn verder vanaf dit moment gedwongen opname tot isolatie of thuisisolatie, gedwongen onderzoek, gedwongen quarantaine (inclusief medisch toezicht) en verbod van beroepsuitoefening.

[quads id=1]

Hoesten en niezen

Het virus wordt voornamelijk van mens op mens overgedragen door hoesten en niezen van een besmette patiënt. Via kleine druppeltjes komt het virus dan bij een ander persoon terecht. Vooral mensen met een slechte gezondheid en daardoor verminderde weerstand worden sneller ziek dan een gezond persoon. Ze hebben ook een veel grotere kans om te overlijden aan deze ziekte.

Video’s:

[quads id=1]

Bron:

https://www.destentor.nl/binnenland/hoogste-niveau-waakzaamheid-in-nederland-voor-coronavirus~a23722d8/

Geschreven door Edwin van der Aa
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland