Mijn zoon mishandelt zijn vrouw. Een dag gaat hij haar vermoorden – anoniem Paramaribo

anoniem Paramaribo
Als moeder hou je natuurlijk van je zoon en je wilt niet bemoeien in zijn huwelijk. Maar wat doe je als je zoon zijn vrouw elke dag mishandelt. Wat doe je als de kans bestaat dat hij haar op een dag doodslaat?

[quads id=1]

Ze moeten scheiden, maar wat als ze allebei toch in dit leven willen blijven. Politie doet niets omdat schoondochter zegt dat er niets aan de hand is.  Lees het verhaal van moeder Maya. Ze is radeloos, bang dat 1 van hun een dagje doodgaat maar ze voelt zich ook schuldig want door haar zijn haar zoon en schoondochter getrouwd. Ze had het huwelijk kunnen tegenhouden. Hebben jullie wat advies voor haar?

[quads id=1]

Maya uit Paramaribo

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Maya. Ik ben een alleenstaande moeder uit Paramaribo. Mijn man is inmiddels hertrouwd en mijn twee dochters wonen bij hem. Ook in Paramaribo. Mijn zoon woonde ook daar maar hij is na zijn huwelijk bij mij komen wonen. Ze hebben nu ook 2 kinderen.
Voordat ze getrouwd waren heeft zijn vrouw Arti mij gevraagd of ze wel met mijn zoon moest trouwen.

Lees ook: Mijn man is dood door mij en mijn zoon zegt dat hij Gramoxone gaat drinken – anoniem Paramaribo

Hij had haar namelijk al 2 keer geslagen. Het was niet zo heel erg en ik verzekerde haar dat het niet meer zou gebeuren. Ik hou van Arti en ik was zo blij om haar als schoondochter te hebben dus ik heb haar beloofd dat het leven beter zou gaan na het huwelijk en nadat ze kinderen zouden krijgen. Ze vertrouwde op mij en trouwde met mijn jongen.

Ze was meteen zwanger

Ze kwamen bij ons wonen en direct raakte ze zwanger. Ik was heel trots maar ik heb gezien hoe mijn zoon zijn vrouw behandelde. Heel erg slecht. Ze mocht niet meer werken. Dus na haar zwangerschap is ze ook nooit meer gaan werken Ze was een hele slimme meid, had haar diploma’s en een goede baan. Ik vond het jammer. Ik heb zoveel bemiddeld in de relatie van mijn zoon. Maar beiden zeggen dan dat alles ok is en dat ik me niet druk moet maken.

[quads id=1]

Geen goed huwelijk

Hun huwelijk ging helemaal niet goed. Mijn verwaarloosde ook zijn werk. Arti was echt ongelukkig. Maar toch sloeg hij haar niet meer. Pas toen ze bevallen was van haar tweede kind begon hij haar weer te slaan. De baby is nu 10 maanden oud en het begint echt heel erg te worden. Ik ben serieus bang dat hij haar een keertje dood gaat slaan. Of dat ze zelf een einde gaat maken aan haar leven.

Lees ook: Anoniem – Mijn zoon heeft meerdere kinderen met meerdere vrouwen

Arti heeft helemaal geen vriendinnen meer. Ze bemoeit niet meer met haar ouders en gaat nooit meer ergens. Ik voel me zo schuldig. Soms kijkt ze naar me en dan zie ik dat ze mij de schuld geeft van haar leven. Ik heb haar beloofd dat het goed was om met mijn zoon te trouwen. Ik heb haar beloofd dat hij een goede jongen is. En kijk nu

[quads id=1]

Ik heb geprobeerd om te praten met mijn exman. Het enige dat hij zegt is dat ze moeten scheiden. Hij en mijn zoon praten ook niet zo goed. Hij is boos op hem omdat hij zichzelf verwaarloosd heeft. Mijn man is een goede zaken man. Een serieuze man. Helemaal niet zoals mijn zoon. Hij heeft me ook nooit geslagen. Alleen hield hij teveel van vrouwen. Daarom zijn we gescheiden. Maar zo onbeschoft als mijn zoon was hij nooit tegen mij.

Kinderen bij mij

Ik durf ook niet meer met mijn zoon te praten. Het lijkt alsof hij helemaal anders is geworden. De kinderen zijn meestal boven bij mij want die ouders vechten de hele dag. Die baby is altijd bij mij, en soms komt die moeder ook boven bij mij zitten. Ik heb 1 keertje de politie gebeld. Mijn zoon hield zich toen schuil in het huis. Arti heeft de politie weggestuurd. Ze vertelde ze dat er niets aan de hand was. Haar hoofd was helemaal gezwollen en toch ging de politie weg. Ze zei dat ze was gevallen van de trap. Ik heb toen naar de politie geschreeuwd dat ze die avond een lijk hier konden komen halen. Gelukkig is het niet zo ver gekomen. Maar ik ben wel bang ervoor.

Lees ook: Iedereen zegt dat ik weg moet bij mijn man – wie gaat mij en mijn kinderen verzorgen? Anoniem Paramaribo

Arti doet niets. Ze laat zichzelf slaan. Die kinderen zijn bij mij en slapen ook bij mij. Ik laat ze nooit alleen. Ik ben bang dat mijn zoon hun ook kan slaan. Soms wil ik ze het huis uit zetten, maar dan denk ik weer aan die kinderen. Ik praat met Arti, ze blijft zeggen dat het niet zo erg is. Maar echt het kan zo niet.

Mijn zoon

Misschien kunnen jullie mij een beetje helpen met dit probleem.
Mijn zoon, is mijn zoon. Maar ik kan het niet toelaten dat hij dit doet. Hij schaamt zich ook niet voor mij. Vlak voor mijn neus slaat hij die vrouw met koffoes, soms met een bezem. Is erg om te zien. Ik heb zoiets nooit meegemaakt. Niet eens gezien bij mijn ouders of zussen.

[quads id=1]

anoniem Paramaribo
Voorbeeldfoto van //philanthropyforum

Kijk is mijn zoon. Ik hou van hem en ik wil niet bemoeien in zijn leven. Maar het gaat helemaal niet goed nu.  Ik voel me ook verantwoordelijk. Ik heb hem opgevoed. En soms zijn er van die dagen dat we samen zo gezellig kunnen kletsen en samen eten. Hij brutaliseert mij niet. Integendeel. Hij wordt boos op die vrouw als ze geen mevrouw zegt tegen mij. Of als die zoon van hun druk is wordt hij ook boos hem en zegt dat hij oma, mij dus, niet moeten moet maken.

[quads id=1]

Ze voelt het niet

Ik heb laatst weer met hem gepraat. Ik vroeg hem of hij niet wilde scheiden. Hij zegt nooit gaat ze me laten. Dan liever laat ze me als weduwnaar. Dat heeft hij gezegd. Ik ben zo bang geworden voor de situatie. Die vrouw gaat hem inderdaad niet laten. Het lijkt soms alsof ze die klappen niet meer voelt. Ik weet het niet hoor. Ik kan me gewoon niet voorstellen weet je. Ze is nu bijna een jaar in een gewelddadige relatie en vanaf het begin al heeft mijn zoon geen respect voor haar. Het gaat niet meer goedkomen denk ik.

Of denken jullie dat het nog kan veranderen? Als ik kon dan zou ik haar wegsturen. Stiekem naar Nickerie of bij haar ouders. Maar dat wil ze niet. Ze heeft geen contact meer met ze. En ze komen ook nooit kijken hoe het met hun kind gaat. Dat is vreemd toch? Ik heb elke dag contact met mijn meisjes. Al wonen ze bij die vader. Misschien hebben die ouders haar ook slecht behandeld. Maar zegt ze niets. Maar misschien ook niet want ze kon lekker studeren en werken. Door mijn zoon is die relatie slecht geworden. Ze schaamt zich misschien ook.

[quads id=1]

Maar zelf doet ze ook niets om het te stoppen. Ze wil zelf hier blijven en die mishandeling elke dag meemaken. Ik weet het niet hoor. Ik ben niet zo. Ik vind het zielig dat het leven van mijn zoon en mijn schoondochter nu zo is. Gelukkig merken die kinderen niet teveel ervan, maar is echt zielig dit. Geen enkele vrouw verdient zo een man als mijn zoon.

Lees ook: Mijn zoon heeft een oude vrouw genomen met kinderen – anoniem Paramaribo

Soms ben ik bang dat zij mijn zoon ook kan vermoorden. Want ik ben ook vrouw, ik kan het me wel indenken. Ik wil niemand dood hebben hier in mijn huis. Niet mijn zoon en ook niet mijn schoondochter, maar 1 van ze gaat wel gaan. Ik zie het en er is niemand die me kan helpen. Wat voor advies hebben jullie voor mij? Moet ik haar ouders toch bellen en hun de situatie uitleggen? Ze heeft ook broers en zussen. Ik voel me gewoon schuldig. Ik heb het gevoel dat het allemaal mijn schuld is. Ze moest nooit met mijn zoon trouwen.

Gerelateerde verhalen:

[quads id=1]

Mijn vriendin wordt mishandeld en verwaarloosd en haar kinderen lijden eronder – anoniem Paramaribo

Mijn schoonmoeder woont bij ons, ik wil haar weg hebben! anoniem Suriname

We wonen in bij mijn schoonmoeder in Paramaribo en nu wil ze ons eruit zetten anoniem

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig