Broer meldt zich nadat zus aangehouden wordt ivm moord op ex-politieman Mohan in Suriname – video

overleden Paramaribo
Belangrijke ontwikkelingen in de zaak over de wrede roofmoord op ex-politieman Manodjkoemar Mohan. De 50-jarige man werd van de week op verschrikkelijke wijze vermoord tijdens een bezoekje aan de kapper. Criminelen hadden het gemunt op een groot geldbedrag dat Mohan bij zich had.

1 van de verdachten heeft zich vandaag gemeld bij de politie. Hij schijnt inmiddels volmondig te hebben bekend wat zijn aandeel was. Bekijk het uitgebreide bericht voor meer informatie en kijk (nogmaals) naar de video. Hopelijk melden de andere verdachten zich ook snel!!

Moord Suriname

DOORBRAAK IN ONDERZOEK ROOFMOORD WELGEDACHT A-WEG. Zaterdag is Emeraldo G., een van de hoofdverdachten, aangehouden en in verzekering gesteld door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten. De man heeft zich rond een uur ‘s middags met zijn advocaat bij de politie aangemeld, nadat hem ter ore was gekomen dat hij werd opgespoord. Zo verneemt de redactie van de Ware Tijd uit justitiële kringen.

Ex- politieman

Dit wordt ook bevestigd door advocaat Maureen Nibte die de verdachte juridisch bijstaat. Emeraldo G. schijnt inmiddels volmondig te hebben bekend wat zijn aandeel was in het misdrijf dat de ex-politieman het leven heeft gekost. “Ja, ik kan bevestigen dat mijn cliënt zich vanmiddag bij de politie heeft aangemeld.

Ik heb hem zelf gebracht. Ik heb hem geadviseerd mee te werken met het onderzoek, omdat het misdrijf een ernstige inbreuk heeft gemaakt op de rechtsorde en op het veiligheidsgevoel van de samenleving, maar ook ter genoegdoening van het rechtsgevoel van de nabestaanden. Ik heb begrepen dat hij meewerkt met het onderzoek. Meer kan ik niet zeggen”, aldus Nibte.

Oud bekende van de politie

Van bronnen bij justitie wordt vernomen dat de verdachte een oudbekende is van de politie. “Hij is een recidivist”. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat Emeraldo G. de bestuurder was van een van de twee voertuigen die betrokken waren bij het misdrijf. Hij heeft het latere slachtoffer vanaf de bank te Zorg en Hoop gevolgd in een auto van zijn zus die hij ongevraagd had genomen.

Camera beelden

Het desbetreffend voertuig kwam via beelden van het Safe City-cameraproject al snel in beeld. De eigenaar, naar later bleek de zus van Emeraldo G., werd opgespoord en aangehouden. Zij vertelde aan de politie dat het voertuig ten tijde van het misdrijf bij haar broer was.

Zijn zus heeft er niets mee te maken

Nadat hij te weten was gekomen dat de politie hem op het spoor was meldde de man zich met zijn advocaat bij de politie. De zus die niets te maken heeft met het misdrijf werd toen onmiddellijk in vrijheid gesteld. Emeraldo G. heeft bekend de bestuurder te zijn geweest van de auto die Mohan heeft gevolgd tot de barbershop te Welgedacht-A. Met hem waren nog twee personen in de auto. Nadat hij ze bij de kapperszaak had afgezet stapten de twee mede-inzittenden in een ander voertuig dat door een andere persoon werd bestuurd. De verdachte beweert toen te zijn weggereden en weet dus niet wat zich daarna heeft afgespeeld.

Groot bedrag

De drie nog voortvluchtige medeverdachten worden nu in beeld gebracht en aan hun aanhouding wordt gewerkt. Eerder was al komen vast te staan dat de criminelen het gemunt hadden op een groot geldbedrag dat Mohan bij zich had. Twee van de daders vielen de kapperszaak in Suriname binnen, beroofden de barbier en een klant van hun halsketting en eisten de autosleutels van Mohan, die weigerde deze af te staan.

In zijn buik geschoten

In een worsteling die daarop volgde werd het slachtoffer in de buik geschoten, waarna de overvallers zich uit de voeten maakten. Mohan strompelde naar buiten waar hij neerzeeg en korte tijd later ter plekke de geest gaf.

Bekijk hier de video van de moord: