Mijn man heeft HIV en ik niet. Wat zou jij doen? Anoniem Nederland

HIV Nederland
Dit verhaal is zo moeilijk. Je trouwt met elkaar, je houdt van elkaar en steunt elkaar in gezondheid en in ziekte. Maar geldt dat ook als je man HIV krijgt? HIV omdat hij heeft uitgelopen!

[quads id=1]

Loraine is gezond, zij is zelf niet ziek. Thank God! Maar wat moet ze doen? Ze schaamt zich enorm maar eigenlijk houdt ze teveel van haar eigen leven om het op te geven voor haar man. Ze is enorm egoïstisch geworden. Snappen jullie haar? Moet ze weggaan bij haar zieke man of moet ze bij hem blijven en voor hem blijven zorgen..tot de dood hen scheidt? Wat is jullie advies aan haar?

[quads id=1]

Loraine uit Nederland

Lees ook:

Mijn vriend gaat naar Paramaribo met zijn matties – ik heb hem gezegd om rubbers mee te nemen – vakantie Suriname

Hallo lieve mensen. Ik schrijf mijn verhaal aan jullie en ik zou graag een heel eerlijk antwoord van jullie willen hebben. Dat mag van mensen uit Suriname maar ook van mensen uit Nederland. Daar woon ik namelijk. Ik zit werkelijk met een heel groot probleem. En ik moet snel een beslissing nemen

[quads id=1]

Goed, ik zal even proberen wat extra informatie te geven. Ik ben Loraine. Ik ben vorig jaar na een relatie van 3 jaar ten huwelijk gevraagd door Perry. We woonden al samen. Ik was alleen even het huis uit in die periode. Toen Perry mij ten huwelijk vroeg gingen we door een vervelende periode in ons leven. Ik had ontdekt dat hij een ander had met een Nederlandse dame uit de buurt. Al 2 jaar. En ik was 3 jaar met hem. Dus bijna onze hele relatie. Ik ben weggegaan.

Weer bij elkaar

Lees ook: Anoniem – Mijn vriend heeft HIV meegenomen na zijn vakantie in Paramaribo

Maar na een maandje zijn we weer bij elkaar gekomen. Hij had afgerond met die dame en ook zij vertelde mij dat ze niet meer samen waren want hij wilde terug naar zijn vrouw. En ze wilde niet meer het derde wiel aan de wagen zijn. Ze wilde hem helemaal of helemaal niet. We hebben goed met elkaar gesproken. Ze weet dat Perry altijd van mij zou blijven houden. Ik wilde wel terug maar op 1 voorwaarde. Hij moest zich laten testen. We hebben ons toen allebei laten testen en toen was de test negatief!!! Dat was een jaar geleden.

Rond de drie maanden geleden is Perry ziek geworden. Hij kreeg last van zijn stem. Heel gek, pijn met slikken en veel slijm maar echt een vreemde pijn. Hij sliep heel weinig. We deden allemaal onderzoeken. We wisten maar niet wat het was. De specialist zei dat hij ook een HIV test zou afnemen. Gewoon om dat uit te sluiten. We hadden niet zo lang terug een test gedaan dus we dachten er niet eens aan.

Lees ook: Anoniem – Ik denk dat ik HIV positief ben. Ik ben bang

Hij is HIV positief

De uitslagen waren binnen en de specialist wilde Perry even alleen spreken. Hij kwam eerder in de wachtruimte om Perry mee te nemen. Daarna mocht ik binnenkomen. Het was een vreemd gesprek. De arts zei niet veel. Ik vond dat ze wel vreemd deden dus in de auto parkeerde ik langs de weg. En vroeg Perry wat er aan de hand was.

[quads id=1]

Ik was ervan overtuigd dat hij zou zeggen dat hij kanker had. Ik wist het bijna zeker. Ik bleef maar doorgaan over kanker. Eerst zei hij dat er niets was. Maar ik zag gewoon dat hij helemaal kapot was na het gesprek met de arts en ook de manier waarop de arts zich gedroeg vond ik vreemd. Ik bleef maar door hameren dat het kanker was. En toen schreeuwde hij het uit. Hij zei: WE gaan dood.

Ik stortte in

Lees ook: Anoniem: Ik ben bang om mensen te zeggen dat ik HIV heb

Ik snapte er niets van. Hoe bedoelde hij WE? Ik begon van. Nee, er zijn allemaal behandelplannen, we zijn goed verzekerd en desnoods gaan we naar het buitenland. Ik bleef maar doorgaan over kanker. En hij luisterde niet eens naar me. En toen keek hij me aan en zei het: Ik heb aids. (hij bedoelde HIV)

[quads id=1]

Ik stortte in. Hoe positief ik eerst dacht over de genezing van kanker. Zo negatief dacht ik over HIV. Ik reageerde eigenlijk heel gemeen. Ik denk terug aan de middag in de auto. Hij wilde me vasthouden en ik duwde hem van me af. Ik wilde niets horen. Hij moest afstand houden. Ik was zo boos. Mijn wereld stortte 1. Ik dacht geen moment meer aan Perry. En zijn ziekte. Ik dacht alleen maar aan mezelf. Hoe stom ik was dat ik hem terug heb genomen enzo enzo.

We gaan dood

En vanaf dat moment ben ik veranderd van een liefhebbende vrouw naar een egoïstische vrouw. Ik klapte dicht en reed naar huis. Ik dacht alleen maar: Ik heb spijt spijt spijt dat ik deze man weer terug in mijn leven heb genomen. Zijn woorden. Wij gaan dood. Hebben me tot in mijn botten geraakt. Ik wilde niet dood. En zeker niet door hem. Dat was allemaal ongeveer een maandje geleden. Hij weet nu sinds een maand dat hij HIV heeft. Hij is druk bezig met de arts, hij heeft een andere arts en samen bespreken ze een behandelplan. Ik ben niet meer mee gegaan. Ik hou me op een afstand.

Wat nu?

Lees ook: 

Video’s – Het verhaal van Janice, Destiny, Richardson en anderen over Aids HIV Suriname Nederland

Ik ben zelf die maandag erop meteen gaan prikken. Ik hoefde maar 3 dagen te wachten op de uitslag het waren de drie ergste dagen van mijn leven. Maar ik was gezond! Perry was geschokt. Waarom moet hij geschokt zijn. Hij ging er echt vanuit dat we samen ziek waren en dat we samen dood zouden gaan. Ik was ook boos op hem. Boos omdat hij er automatisch van uit is gegaan dat ik ook dood zou gaan. Dat ik ook ziek was. Maar hij is de enige die ziek is. Voor de zekerheid hebben we beiden nog ergens anders een test gedaan en ik ben nog steeds negatief en Perry Positief. Wat nu?

[quads id=1]

Mijn boosheid is wel een beetje gezakt. Ik ben vooral blij dat ik geen HIV heb. Maar ben wel verdrietig. We hadden zoveel plannen samen. Ik heb stiekem contact opgenomen met die Nederlandse dame. Perry wilde dat niet. Maar daar had ik niets mee te maken. Ik heb haar gelijk gevraagd of ze een test wilde doen. Ze schrok zich kapot want zij en Perry hadden geen bescherming gebruikt. Ze wilde gelukkig meewerken. Ik wilde gewoon weten of hij het afgelopen jaar toch uit was gelopen. Ze belde me toen ze de uitslag binnenkreeg. Stuurde mij ook een app met het resultaat. Voor mij als zekerheid. Maarja, het kan nog steeds gelogen zijn. Zij is niet ziek. Dus
Perry kan het niet van haar hebben gehad.

Geen energie

Lees ook: Video – Anne was pas 16 toen ze HIV kreeg van haar eerste vriendje ~ Nederland

Ik heb hem verteld wat ik had gedaan en dat ik die meid gevraagd heb om te testen. Hij wist het want ze had hem ook gebeld. En ze had hem naar de hel gestuurd. Perry heeft geen energie om te vechten met mij. Hij is vreselijk depressief. Lichamelijk gaat het beter. Hij krijgt medicijnen voor zijn keel. En hij krijgt iets om te slapen. Hij lijkt op te knappen. Maar hij is ook helemaal veranderd. Als een zombie. Hij zal natuurlijk ook veel spijt hebben. Was het dit allemaal waard?

[quads id=1]

Hij heeft een behandelplan. De ziekte die hij aan zijn keel heeft moet eerst behandeld worden en daarna kan hij medicijnen innemen. Hij is niet doodziek hoor. Dus dood zal hij (voorlopig) niet gaan.

Ze liegt

Maar ik voel me niet happy. Die dame is niet ziek. Perry en ik hebben ongeveer een jaar geleden getest. Dat was vlak voor ons trouwen en nadat we weer bij elkaar zijn gekomen. Dus het is bijna 100% zeker dat hij toch weer is vreemdgegaan. Perry zweert dat hij het afgelopen jaar nooit een ander heeft aangeraakt. Hij beweert zelfs dat ik hem ziek heb gemaakt. En dan zegt hij weer dat die dame liegt en dat ze ook ziek is. Ik weet het niet meer hoor.

HIV Nederland
Voorbeeldfoto van .byrdie

Maar wat nu? We zijn getrouwd. Ik heb gezworen dat ik bij hem zou blijven. In gezondheid, maar ook in ziekte. Maar hij heeft HIV. Wie blijft bij een uitlopende man die HIV heeft gekregen? Sowieso gaan we niet meer met elkaar slapen. Perry weet dat. Hij smeekt me toch om bij hem te blijven. Misschien wordt hij straks wel ziek. Moet ik dan voor hem zorgen? Ik weet niet of ik het kan. Ik voel me zo boos.

Ik ben nog jong

Ik weet het niet. Ja, natuurlijk hou ik van hem. Maar ik ben zo boos en teleurgesteld. Ook in het leven. Hoe moet het nu verder met ons? Daarom vraag ik andere vrouwen om hun eerlijke advies. Ik voel me schuldig. Maar ik ben ook heel jong Ik heb nog een heel leven voor me. En Perry heeft dit zelf gezocht. Ik niet.

[quads id=1]

Behalve die dame weet helemaal niemand wat er aan de hand is tussen ons. Ze zien ons als een happy koppel. Maar ze hebben geen enkel idee in wat voor nachtmerrie we leven op het oment. Al woon ik in Nederland en is er zogenaamd geen taboe op deze ziekte. Dat is een leugen. Iedereen gaat over je roddelen. Iedereen gaat je raar aankijken enz. Er is nog echt een groot taboe op HIV. Ook al ben ik niet ziek. Toch gaan mij mensen me ook anders behandelen want ze gaan denken dat ik ook gewoon ziek ben.

Ik schaam me

Lees ook: Anoniem – Vrijgezel, zwanger en besmet

Ik heb me aangesloten bij zo een groep hier in Nederland. Je kunt praten over die ziekte en steun vinden bij elkaar. Volgende week heb ik een afspraak, maar ik durf niet. Straks kom ik bekenden tegen. Ik schaam me dat mijn man HIV heeft. Ik weet dat ik het niet mag zeggen, maar ik schaam me echt. Misschien gaan jullie mij ook veroordelen. Maar dat is niet erg.

[quads id=1]

Dus ja. Graag wat advies mensen want ik moet een beslissing nemen. De belangrijkste beslissing van mijn leven. Ik ben niet meer dezelfde vrouw als een jaar geleden. Ik ben egoïstisch geworden en hou nu teveel van mezelf om mijn leven op te geven voor een man die zichzelf ziek heeft gemaakt. Snappen jullie mij wel een klein beetje?

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Mijn man heeft/had ook een buitenvrouw

Is het hebben van HIV een schande?

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig