Over de moeder die haar pasgeboren baby op de stoep van een kerk te Paramaribo achterliet

baby Paramaribo
Wat voor zin heeft het om deze wanhopige moeder te straffen? Zo iemand heeft juist begeleiding nodig. Daarom is besloten om de moeder, die haar pasgeboren baby op de stoep van de kerk in Paramaribo heeft achtergelaten, niet op te sluiten.

Is dat het beste wat ze kunnen doen? Of vinden jullie de moeder wel strafbaar? Bekijk het bericht voor een extra update hierover.

Kerk in Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Moeder die baby te vondeling legde in vrijheid gesteld. De 25-jarige vrouw die recentelijk haar pasgeboren baby te vondeling legde bij een kerk in Geyersvlijt is vrijdag door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Dat gebeurde nog voordat een verzoek tot invrijheidstelling op grond van artikel 54a van het wetboek van Strafvordering door de rechter-commissaris (rc) in behandeling werd genomen.

Haar advocaat

Dit wordt bevestigd door haar advocaat, Maureen Nibte. “Het was vanaf het begin duidelijk dat deze zaak niet strafrechtelijk moest worden aangepakt, maar sociaal-maatschappelijk”, zegt de raadsvrouw desgevraagd. Dat heeft ze ook in haar verzoekschrift aangevoerd, maar tot een behandeling door de rc is het niet gekomen. Volgens Nibte is het misdrijf dat werd begaan “van puur sociaal-maatschappelijke aard” en dient ook als zodanig aangepakt te worden.

[quads id=1]

Wanhopige moeder

“Het smijten van de kennelijk wanhopige moeder in de cel lost dit probleem niet op; het maakt dit alleen maar erger. Het leggen van een kind te vondeling is een ultieme wanhoopsdaad, meestal na problemen van sociale aard.” De moeder heeft begeleiding nodig, geen celstraf, meent de advocaat. De vrouw heeft erkend zich aan het strafbare feit schuldig te hebben gemaakt. Op 7 januari legde ze het kind na aanvang van de kerkdienst bij de ingang van het kerkgebouw.

Na de dienst

Na de dienst ontdekten kerkgangers de zuigeling en werd de politie ingeschakeld. Op de RGD-poli van Geyersvlijt Paramaribo stelde een arts vast dat het jongetje niets mankeerde. De baby werd vervolgens overgedragen aan het Bureau voor Familierechtelijke Zaken. Op 9 januari werd moeder M.K. aangehouden en in verzekering gesteld.

Ze verklaarde dat zij het kind op een plek had neergelegd waar hij zeker snel gevonden zou worden. Of het Openbaar Ministerie de strafrechtelijke vervolging zal doorzetten weet de advocaat nog niet.

Eerdere berichten:

25-jarige vrouw laat baby achter op de stoep van kerk in Paramaribo – politie Suriname

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/01/24/moeder-die-baby-te-vondeling-legde-in-vrijheid-gesteld/

Baby alleen aangetroffen in Paramaribo – politie Suriname

Geschreven door Ivan Cairo

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland