Baby in wang gesneden tijdens keizersnede – ziekenhuis Nederland (video)

baby ziekenhuis
Wauw, het zal je maar gebeuren. Je baby wordt gehaald door middel van een keizersnee en dan komt hij eruit met een snee in zijn wang.

[quads id=1]

Dat overkwam deze ouders in een ziekenhuis in Nederland. Lees hier hun verhaal. Het ziekenhuis moet hun een paar duizend euro betalen. Best wel eng dit soort medische fouten, het kon ook echt verkeerd aflopen. Kijk maar naar de video.

[quads id=1]

Ziekenhuis moet betalen

RTL Nieuws Nederland schreef het volgende: Baby in wang gesneden tijdens keizersnee, ziekenhuis moet schadevergoeding betalen. De ouders van een jongetje uit Eindhoven krijgen zeker 3500 euro schadevergoeding van het Catharina Ziekenhuis. Bij de geboorte liep de baby een snee op in zijn wang.

[quads id=1]

De rechter bepaalde in een zaak die de ouders hadden aangespannen dat ze recht hebben op schadevergoeding. Toen de baby ruim twee jaar geleden werd geboren, liep het kind een snee op van ongeveer vier centimeter.

Vader Dylan van den Boogaard (22) legt aan ED.nl uit dat de peuter nog steeds een litteken heeft. “Ik denk dat je het altijd blijft zien”, vertelt hij.

[quads id=1]

Cosmetische ingreep

In eerste instantie wilden de ouders geen rechtszaak beginnen. De ouders en de advocaat zeggen dat ze zich hebben verbaasd over de opstelling van het ziekenhuis, dat weigerde aansprakelijkheid te erkennen.

1000 euro

Het ziekenhuis bood aan voor maximaal 500 euro bij te dragen aan een cosmetische ingreep. Later werd het bedrag verdubbeld tot 1000 euro. De ouders gingen hier niet op in.

[quads id=1]

Heel vervelend

In een reactie laat het Catharina Ziekenhuis weten dat het de situatie heel vervelend vindt. Er zouden verschillende pogingen gedaan zijn om er met de ouders uit te komen. Het ziekenhuis legt zich neer bij de uitspraak van de rechter.

[quads id=1]

Medische fout

De rechter oordeelde dat door het ziekenhuis een medische fout is gemaakt en dat het ziekenhuis aansprakelijk is. Of er een hersteloperatie komt, weten de ouders nog niet. Ze geven aan dat ze hun zoon zelf laten beslissen als hij oud genoeg is.

Gelukkig is het goed gekomen. Het kon namelijk veel erger aflopen. Onderstaande video komt NIET uit Nederland:

Bron:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4997321/baby-wang-gesneden-tijdens-keizersnee-schadevergoeding-ziekenhuis

p.s. Foto is een voorbeeldfoto
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland