Mijn vriend is zogenaamd ziek geworden tijdens zijn vakantie in Paramaribo – anoniem Nederland

vakantie Paramaribo
Soraya is Darryl echt helemaal zat. Hij is nu al 6 weken op vakantie in Paramaribo. Hij zou 3 weken blijven maar heeft al een paar keer verlengd. Darryl heeft namelijk een ongeluk gehad in het verkeer. En moest het ziekenhuis in. Hij is te ziek om te reizen!

Maar Soraya vertrouwt hem helemaal niet meer. Waarom komt hij niet gewoon naar huis? Is hij wel echt ziek of zit hij gewoon te chillen met die wijven daar? Zij zit nu alleen thuis met die kinderen. Zou jij dit pikken van je vriend? En wat denken jullie? Is hij echt ziek of is het gewoon een smoesje om langer in Suriname te blijven?

Hallo FamilieNieuws.
Ik ben Soraya. Ik ben woon in Amsterdam. Ik ben helemaal alleen thuis. Nu al bijna 6 weken alleen met de kleintjes. Mijn vriend heb ik na zoveel zeuren eindelijk alleen naar Paramaribo op vakantie laten gaan. Ik zeg jullie meteen eerlijk dat ik het niet wilde hebben. Ik vertrouw het gewoon niet. En ik ben vreselijk jaloers. Hij weet het! En zeker niet met de feestdagen. Wat moet hij daar zoeken in december?

In december

Hij is toen uiteindelijk begin december vertrokken met zijn broer. Maar hij zou voor de kerst weer terug zijn bij ons. We vieren kerst elk jaar samen. Ook zijn broer zou gewoon thuis zijn in Nederland.
Het is vandaag 15 januari 2020 en Darryl, mijn vriend is er nog steeds niet. Het is niet zo dat hij een werkeloze man is. Hij heeft een hele goede baan in Nederland.

Maar hij heeft zich ziek gemeld. Ik heb hem ziek gemeld de eerste keer. Hij heeft me dat gevraagd. Ik heb kapot ruzie met hem gemaakt. Ten eerste omdat ik bijna 300 euro extra moest betalen voor zijn ticket. En ten tweede was dat gewoon niet de afspraak. Maarja. Ik was ook geschrokken. Hij had een ongeluk gehad met een brommer. Dus ik had ook zenuwen. Daarom was ik zo boos.

Dus eerst zou hij de tweede week van januari terugkomen van de vakantie want de eerste week zou het me 600 euro kosten. Ik heb het allemaal voorgeschoten want ik heb het hier in Nederland geregeld voor hem. Dat is geen probleem. Inmiddels heeft hij me dat geld ook alweer gegeven.
De tweede keer heeft hij het stiekem zelf geregeld. Hij heeft me niets gevraagd. Ik weet tot nu toe niet wat zijn terugreis datum is. Is toch niet normaal. Hij zegt me dat hij niet weet wanneer hij terugkomt. Maar KLM zegt me dat je niet kunt verlengen zonder terug datum.

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van www.wnpr.org

Kijk hij was aangereden door een brommer. Dat heeft hij mij verteld. Ik geloof wel dat het echt waar was. Maar ik geloof niet dat hij zo ziek is dat hij niet naar huis kan. Wel erg toevallig tijdens de feestdagen. Maarja, achteraf denk ik dat hij me gewoon erin heeft geluisd. Ik zou nooit accepteren dat hij langer zou blijven. En zijn werk ook niet. Dus het beste is om jezelf ziek te melden.

Naar het ziekenhuis

Hij heeft gezegd dat hij ook naar het ziekenhuis moest. Ik geloofde hem wel hoor. Niemand gaat daarover liegen toch? Goed, Hij werd dus opgenomen omdat het niet zo goed ging. Ik kreeg foto’s vanuit het ziekenhuis. Hij kon niet videobellen want de verbinding was slecht. Zijn broer was trouwens al netjes voor de kerst teruggekomen naar Amsterdam. Die heb ik niet gesproken want ik ben een beetje tekeer gegaan tegen zijn oudere broer dus die mensen praten voorlopig even niet met mij. Zijn vrouw ook niet.

Darryl zijn moeder durf ik niet te bellen en Darryl heeft me ook gezegd om haar niet te bellen want ze gaat zich zorgen maken enz. Ik trapte overal in. Maar nu niet meer. Het duurt te lang nu.
Darryl is inmiddels uit het ziekenhuis. Ik denk dat hij nu zelf zijn werk belt en in contact met ze is. Ze vinden het allemaal prima. Sturen kaartjes enzo. Zijn collega’s zijn zo lief. Zelfs een bloemetje kregen we met nieuwjaar en zijn kerstpakket. Is toch erg dat hij ook zo liegt tegen zijn collega’s. Kijk ik voel gewoon dat Darryl liegt

Ik maakte me zorgen

Ik maakte me zo een zorgen in het begin maar nu krijg ik echt het gevoel dat Darryl ons allemaal belazerd. Er is niemand in Suriname die ik kan bellen. Hij woont bij de moeder van zijn vader. Die mensen ken ik niet. Ik hoor en ik zie bijna niets de afgelopen tijd. Het is ook zo zielig voor die kinderen. Die missen hem. Hij belt niet eens om te kijken hoe het met de kinderen gaat. In het begin was hij de hele tijd online en belden ze steeds met video en nu niets van dat. Hij en ik hebben nu ook echt hele erge ruzie dus ik bel hem ook niet uit mezelf.

Ik voel me nu echt zo een domme stomme vrouw. Welke vrouw zou dit accepteren? Ik alleen.

Dus ja. Nu is hij nog steeds in Paramaribo op vakantie. Ik geloof er niets van dat hij niet kan lopen. Hij is zeker lekker aan het chillen met al die wijven daar. En wij zitten hier te wachten op papa. Dat is toch niet normaal? En zijn werk. Hij zou maar 3 weken wegblijven. Ik wil ze bijna bellen om te vragen wanneer hij weer aan het werk gaat. Ik heb het gevoel dat hij nu onbetaald verlof heeft opgenomen. In die kaart van zijn baas stond geschreven: Geniet van je welverdiende verlof’. Wat zouden ze daarmee bedoelen?

Serieus. Ik ben zo boos op die man. Ik wil gewoon met hem vechten. Maar hij is zo ver. Helemaal in Paramaribo en ik hier in Amsterdam. Mijn leven gaat gewoon door. Werken, kinderen eten geven etc etc. Hij heeft me gewoon in de steek gelaten. Gelukkig kunnen mijn buurvrouw en mijn moeder me helpen. Mijn moeder denkt ook dat arme Darryl doodziek in Paramaribo is. Ze maakt zich zo een zorgen om hem. Maar ik geloof daar niets meer van.

Echt ziek?

Aan de andere kant voel ik me zo een beetje schuldig. Stel je voor dat hij wel echt ziek is, dan heeft hij ook helemaal niets aan mij, want ik zit alleen maar te schreeuwen en ruzie te maken. Ik vraag hem ook niet hoe het gaat. Ik app hem alleen maar en vraag wanneer hij GVD komt om zijn rommel op te halen.

Ik heb al zijn spullen in zakken gezet. Hij weet het. Maarja. Het is de vader van mijn kinderen. Wat zouden jullie doen?
Uit elkaar gaan om dit na zoveel jaren samen doe je ook niet zomaar. We hebben die kinderen. En in feite hebben we niet zoveel problemen. Behalve dat ik soms een domme jaloezie heb. Maar hoe kan ik hem eigenlijk nog vertrouwen?

Dit is precies waarom ik er niet van hou om alleen op vakantie te gaan. Ik ben niet zijn baas. Dat weet ik. Maar ik weet met wie ik samenleef. Hij laat zich makkelijk beïnvloeden. Waarom kon hij niet net als zijn broer gewoon kerst vieren met zijn gezin?

Ik weet het niet hoor. Ik denk niet dat het nog goed gaat komen tussen ons. Er zijn veel te veel dingen die niet kloppen. Ik wil niet meer hoor. Maar als hij terug is, ga ik wel 3 weken weg zonder de kinderen. Gewoon om hem te pesten.

Zijn werk

Moet ik zijn werk bellen? Of gaat hij in de problemen komen? Kijk als hij zijn baan kwijtraakt is het ook niet cool. Want hij helpt me met die kinderen enz. Dit ding maakt me een beetje onzeker. Sorry als mijn verhaal een beetje rommelig overkomt. Ik wilde het gewoon op papier zetten voor jullie. Misschien hebben jullie wat adviezen.

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig