Waarom wil mijn man niet met me trouwen? anoniem Paramaribo

trouwen Paramaribo
Mannen maken tegenwoordig zomaar kinderen met vrouwen. Ze willen niet met die vrouwen trouwen. Is dat tegenwoordig normaal? Is trouwen nog wel zo belangrijk voor de mensen in Suriname? Dat vraagt Sonja uit Paramaribo aan jullie.

[quads id=1]

Ze vertelt ons over haar relatie met Dave. Ze hebben 5 kinderen maar hij wil maar niet met haar trouwen. Sonja begint te denken dat er meer is. Misschien wil hij gewoon niet met haar trouwen. Misschien is er gewoon een ander. Of misschien wil zijn familie het niet? Wat denken jullie? Of moet Sonja niet zo dwingen? Zijn jullie getrouwd? En na hoeveel jaar zijn jullie getrouwd? Of stelt trouwen ook voor jullie niets voor? Sonja zoekt naar antwoorden. Kunnen jullie die aan haar geven?

[quads id=1]

Sonja en Dave uit Paramaribo

Hallo FamilieNieuws, Ik ben Sonja, Ik woon in Paramaribo. Ik ben 36 jaar en ik heb al 5 kinderen. Wat mijn kinderen betreft gaat het heel goed. Ik ben al 15 jaar samen met Dave en onze relatie heeft zijn ups en down maar we zijn samen. En over het algemeen zeer gelukkig.

[quads id=1]

Bij hem in huis

Lees ook: Mijn vriend heeft 7 kinderen bij 4 vrouwen en wil nog 1 met mij – anoniem Paramaribo

Leven samen al vanaf het begin. Ik woonde eerst bij hem in zijn ouderlijk huis met zijn broers en zussen. En gaandeweg kon ik mijn eigen huis bouwen. Ik heb altijd gewerkt. Bij de bank. En ik had al een perceel in Paramaribo van mijn vader gekregen. Alles is wel van mij. Maar Dave heeft me helpen bouwen enzo. Het is een goede man. En goede vader.

Toen ik 22 was werd ik voor het eerst zwanger. Toen ik het vertelde is Dave direct op zijn knieën gegaan. Ik kende hem net 7 maanden ofzo. Hij heeft me gevraagd om met hem te trouwen. Het was zo romantisch. We hadden echt niet genoeg geld. Ik was net begonnen met werken en hij studeerde zelfs nog dus ik wist wel dat we niet gelijk zouden trouwen. Ik woonde bij hem in en hij kon zijn studie afmaken. Ik werd weer zwanger. En we trouwden maar niet. Ik heb er nooit echt om gevraagd. Nu is de jongste drie jaar en we zijn nog steeds niet getrouwd. Ik ben zelfs gedegradeerd van verloofde naar zijn vriendin. Hij noemde me een tijdje zijn verloofde.

Tijdens de vakantie

Ongeveer een jaar geleden konden we met zijn tweetjes zonder kinderen een lang weekend op vakantie naar Curaçao. Ik ben toen zo brutaal geweest om hem op een hele romantische manier ten huwelijk te vragen. Ik had alles opgenomen en mijn kinderen hebben meegekeken. Het was een live video via app en ik had het opgenomen. Mijn ouders keken ook mee.

[quads id=1]

Lees ook: Mijn schoonmoeder houdt niet van me omdat ik zwart ben – anoniem Paramaribo

It was the worst night ever hij heeft me keihard geweigerd. Hij had allemaal redenen. Allereerst. Een vrouw hoort een man niet te vragen. Dit hoort iets te zijn tussen twee mensen en niet dat heel de wereld mee hoort te kijken. Hij doelt op die video en dat mijn ouders en de kinderen meekeken en hij vindt dat we nu al zo lang samen zijn. Trouwen heeft geen zin meer. Ook zei hij dat het financieel beter is om niet te trouwen want als we trouwen dan is de helft van mijn bezit ook die van hem. Mijn huis is namelijk van mij en ik heb wel wat spaarcentjes en nog wat bezittingen.

Ik vind al zijn redenen onzin. We zijn al zolang samen. Ik wil ook best trouwen onder huwelijkse voorwaarden maar ik vind dat niet nodig. Alles wat ik heb hebben we samen opgebouwd. En wat dan nog? Dat is een nadeel voor mij en niet voor hem. En dat ik hem heb gevraagd is gewoon rommel. Hij heeft me eerder gevraagd maar dat was 14 jaar geleden. Ik heb ja gezegd maar nog steeds ben ik niet zijn vrouw.

Terug in Paramaribo
trouwen Paramaribo
Voorbeeldfoto van mrfaberge

We zijn nu al bijna een jaar verder. Ik probeer met hem te praten. We hebben heel lang niet erover gesproken want toen we terug in Paramaribo waren na die vakantie wilde ik dat hij zijn koffers ging pakken. Ik wilde niet meer verder. Hij heeft me schande gegeven tegenover mijn ouders en de kinderen. Maar we hebben het toch uit kunnen praten.

[quads id=1]

Lees ook: Anoniem Suriname: Moet ik haar de waarheid vertellen voordat we gaan trouwen?

Kijk we hebben 5 kinderen. We hebben een leuke relatie. Hij zegt ook dat het niet uitmaakt of we wel of niet getrouwd zijn. Maar ik begin nu te toch te twijfelen aan onze relatie. Ik verdenk hem helemaal niet van uitlopen. Misschien 10 jaar geleden heb ik hem een keertje betrapt met een andere vrouw. Tot nu toe zegt hij dat het niets was. Maar ik ben niet dom. Maar los van dat heb ik nooit echt redenen gehad om hem te wantrouwen. Hij is een hardwerkende man die echt leeft voor zijn kinderen.

Slanke vrouw

Hij zegt: Trouwen stelt toch niets voor? Waarom is het dan zo erg om met me te trouwen? Hij weet dat ik het heel graag wil. Dan doe je het toch voor mij? Iedereen weet al zowat dat we een koppel zijn. De meeste mensen denken dat ik al getrouwd ben. Ik word heel erg onzeker. Ik was een tijdje enorm aangekomen, maar inmiddels ben ik weer die slanke knappe vrouw van vroeger. Ik dacht misschien is dat het wel. Niet dus.

Geld genoeg

Waarom is het voor Dave zo verschrikkelijk om met mij in het huwelijksbootje te stappen? Ik stel de vraag vooral aan mannen. Wat is eigenlijk jullie probleem? Je zegt, je houdt van die vrouw. Waarom zou je niet met haar willen trouwen. Is niet 1 kind heb ik van hem. Ik heb 5 kinderen van hem.

[quads id=1]

Geld is het probleem niet. Ik spaar al 10 jaar voor ons huwelijk. Hij weet het. Ik heb zelfs een draaiboek. Dat weet hij niet eens. Misschien is zijn familie het er niet mee eens. Misschien is het omdat ik geen creoolse ben. Dat was zover ik weet nooit een probleem hoor. Maar al deze dingen gaan door mijn hoofd. Ik snap het gewoon niet. Ik snap het echt niet.

[quads id=1]

Sommige trouwen zo snel

Is trouwen nog wel in in Suriname? Ik bedoel, je maakt wel zomaar kinderen? Maar trouwen wil je niet? Waarom zou een man niet willen trouwen met zijn vriendin waar hij kinderen mee heeft, een huis mee heeft en die hij al zolang kent? Wie kan mij antwoord geven want die bobo man van mij geeft me geen antwoord. Ik weet niet wat er met hem aan de hand is, maar er is echt een reden waarom hij niet met me wil trouwen. Hij zegt het me alleen niet! Ik heb hem al gezegd: Er is echt wel een man ergens die met me wil trouwen.

Lees ook:

Anoniem Suriname: Ik wil niet met hem trouwen

Ik wil me bijzonder voelen. Ik wil me speciaal voelen. Ik merk dat ik ook jaloers word op andere stelletjes. Ze kennen elkaar misschien net een jaar of 3 en die man vraagt die vrouw ten huwelijk.

[quads id=1]

Hoelang moet ik nog wachten?

Ik ben dan zo teleurgesteld in Dave. Ik wil gewoon zijn vrouw zijn. En niet meer zijn vriendin. Punt uit. Snappen jullie dat? Of vinden jullie mij ook dom redeneren? Na hoeveel jaar zijn jullie getrouwd dan? Of leven jullie ook gewoon samen zonder te trouwen. Is trouwen niet meer Bijzonder?

Gerelateerde verhalen:

Mijn zoon houdt van mannen maar hij wil trouwen met een vrouw – anoniem Paramaribo

Anoniem: Hij wil niet met me trouwen. Moet ik hem laten?

Mijn zoon heeft een oude vrouw genomen met kinderen – anoniem Paramaribo

Anoniem – Ik heb 4 kinderen met Johan. Hij wil ze niet erkennen! Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig